Ny spidskandidat taler kurdernes sag
ibrahim-spidskandidat-enhedslisten_003_100316.jpg
Ibrahim Benli er Enhedslistens nye spidskandidat. Mød ham til et foredrag om den kurdiske situation den 4. april på Rødovregaard klokken 19.30. Foto: Brian Poulsen
POLITIK PÅ SPIDSEN: Kurderne er Verdens største nation uden stat. Alligevel er det de færreste, der kender og forstår kurderne og deres kamp. Det gør Enhedslistens Ibrahim Benli og Søren Søndergaard dog. Den 5. april tager de dig med på en rundrejse, der ikke gør dig rundtosset, men klogere.

De er ikke meget for frontfigurer i Enhedslisten, men nogen skal alligevel gå forrest, når der skal føres valgkamp.
I Rødovre og Herlev har man for vane at vælge en lokal kandidat til at stille op til folketingsvalget. Nu afløser Herlevs Ibrahim Benli, den lokale Peter Mikkelsen som spidskandidat. Den 5. april taler han på Rødovregaard om en af sine mærkesager. Kurdernes frihedskamp.
”Kurderne har et bud på, hvordan man kan imødekomme de udfordringer, der er i Mellemøsten lige
nu. Det er et folk, der tror mere på sekteriske forskelle og mangfoldighed, end religion. Derfor er deres kamp mod IS også spændende at følge,” siger Ibrahim Benli.
Han glæder sig til foredraget på Rødovregaard, hvor han sammen med Søren Søndergaard, der flere gange har besøgt det kurdiske mindretal, vil fortælle om deres problemer og muligheder.
”Og ikke mindst kamp for at få deres egen stat,” påpeger Ibrahim Benli og tilføjer:
”Hvis man skal forholde sig til problematikkerne, er det relevant at snakke om kurderne, de kunne være en aktiv part i fredsforhandlingerne i Syrien, men de kan også hjælpe Europa med flygtningeudfordringen.”

Ny i landspolitik
Benli har aldrig været opstillet i politik før, men har været aktiv i Enhedslisten i mange år.
”Jeg er oprindeligt selv kurder fra Tyrkiet, er uddannet som journalist og brænder for demokratiske værdier og bæredygtighed. Dansk produktion skal være bæredygtig, og så skal vi have en anstændig indvandrer- og flygtningepolitik. Noget der virkelig halter nu. Der findes undertrykte folk overalt i verden, der har brug for en hånd. Der, synes jeg, skal vi vise international solidaritet,” siger Ibrahim Benlim, der ikke har svært ved at repræsentere både Herlev og Rødovre.
“Begge kommuner er kendt for at være gode familiekommuner, hvor der er meget fokus på børn og skoler. Der tror jeg, vi kan lave en vigtig kobling mellem det lokale og nationale,” påpeger han.

God tradition
I Enhedslisten Rødovre glæder man sig over den nye spidskandidat.
“Rødovre bliver ikke glemt, jeg har selv været med til at pege på Ibrahim. Der er lidt en tradition for, at det er en kandidat, der enten bor i Rødovre eller Herlev. Sidst havde vi mig fra Rødovre, nu er det så Ibrahim fra Herlev.”
“Det handler om politik for begge kommuner og for resten af landet, og så er han en perfekt kandidat,” understreger Peter Mikkelsen, der altså afgiver afkrydsningsfeltet øverst på stemmesedlen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *