DF stod alene i kommunalbestyrelsen
trapper-roedovre-raadhus_004_151215_BP.jpg
Dansk Folkeparti stemte som det eneste parti imod Rødovre Kommunes indsats for flygtninge og familiesammenførte. Partiet savner blandet en radikaliseringspolitik. Foto: Brian Poulsen
debat Dansk Folkepartis Niels Spittau fortæller her, hvorfor partiet ikke kunne stemme for Rødovre Kommunes indsats for flygtninge og familiesammenførte.

Da der skulle stemmes i kommunalbestyrelsen om, hvorledes kommunen skulle modtage de kommende migranter og flygtninge, stod dansk Folkeparti alene med sine 3 medlemmer mod alle de øvrige 16.
Det burde ikke være overraskende, for forslaget var i et for stort omfang gammel vin på gamle flasker.
En ting er, at vi er blevet påtvunget migranter og flygtninge i år, som vi er forpligtede at service. Men vi behøver altså ikke at gøre det med bind for øjnene.
Rødovre er påtvunget 31, som vi, i forbindelse med familiesammenføringer skal forvente bliver til mere end 100 indenfor en overskuelig tid.
Integrationen af dem vil med sikkerhed indebære omkostninger som kommunen ikke vil få fuld dækning for. Som tidligere vil den manglende dækning kun kunne finansieres ved ringere velfæld for borgerne.

Varm luft fra S
Socialdemokraterne har, med Mette Frederiksen i spidsen, forsøgt at signalere, at nu går partiet ind for stramninger a la DF. Men nu, hvor det skal udføres i praktisk politik i kommunerne, viser det sig at være varm luft. Intet er forandret fra tidligere tiders fejlslagene integrationspolitik. I DF er vi af den opfattelse, at vi skal have eksakt viden om de nye borgere vi modtager. Vi skal bl.a. vide noget om deres uddannelses-niveau, religiøse baggrundog helbreds tilstand, som er blevet overset i kommunerne. Vi skal vide så meget, at vi har en chance for ikke at begå de samme fejltagelser, som der tidligere er begået rigelige af.
Vi skal f.eks. vide, om de forventer familiesammenføring, ligesom vi skal
have sikkerhed for, at de der påstås at være uledsagede børn under 18 år, at de reelt er det. Tre undersøgelser af 788 “børn” viste, at 506 af dem var over 18 år. Det vil sige 64%. Det er plat og svindel og en uacceptabel start på integrationen, der signalerer bevidst udnyttelse af systemet.

Vi kommer til at stille spørgsmål
DF har stillet forslag om, at Rødovre skal have en nødvendig radikaliseringspolitik i lighed med halvdelen af landets kommuner. Svaret fra socialdemokraterne er, at det ikke er nødvendigt nu. Gad
vide om de læser, hører og ser de daglige nyheder!
Vi kommer til at stille mange spørgsmål til kommunens integrationspolitik, men et trænger sig på: vi savner en klar holdning til, hvad vi skal gøre for de borgere, der har et ønske om en bolig eller et job, men som nu kommer længere ned i køen, for det kan ikke undgås.
Vi må se i øjnene, at flygtningene kommer med en fremmed kultur, og for langt de fleste med en anden fundamental religiøs baggrund. Den udbredte berøringsangst er ikke den rette vej, men vi skal stille specifikke krav og fortælle om konsekvenser. Borgerne er dybt bekymrede over udviklingen, for ingen tror for alvor på, at det er sidste gang, vi bliver påtvunget en opgave der blandt meget andet koster velfærd.
DF har et ansvar for at arbejdet med integrationen sker på et oplyst grundlag. Vi vil som sædvanlig være kritiske og konstruktive i det kommende udvalgsarbejde – selv om vi var de eneste der stemte nej.

7 kommentarer om “DF stod alene i kommunalbestyrelsen”

 1. Thomas Petersen siger:

  Hej Niels

  Jeg er enig med dig – nogle af mine synspunkter har jeg beskrevet under:

  Flygtningebørn skal fordeles i dagsinstitutioner.

  Køkulturen i Danmark er tydeligvis ikke en del af de øvrige partiers integrationspakke i Rødovre kommune, desværre. Forfordeling af flygtninge, nedprioritering af borgerne i Rødovre.

 2. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære Thomas Petersen

  Bare en venlig information. Forfordeling betyder det modsatte af, hvad du åbenbart tror. Men at du er enig med Dansk Folkeparti undrer mig ikke.

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergaard Hansen

 3. johnny nielsen siger:

  Kære Flemming Lunde Hansen.
  Det er vel nok dejligt du kan pleje din selvfedm med at rette på andre.Det ville måskevære mere på sin plads om du kom med en konstruktiv kommentar,til emnet.
  Og der er mange der er enige med DF om de vanvittige tiltag der er ift disse stakkels “flygtninge”.
  Der skal være en fin forkromet velkomst den 31,hvem mon skal betale den?? Ja,rigtigt-Rødovres borgere.
  At RLN er begyndt med en “Velkommen til Rødovre” kampagne,må stå for egen regning. Jeg byder dem afgjort ikke velkommen; I lighed med flere andre.
  Vi har i forvejen et meget stort antal somaliske flygtninge,og hvordan går det lige med dem???

 4. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære Johnny Nielsen

  Som jeg skrev var det en venlig information. Ikke andet. Godt at vi er andre der vil hjælpe mennesker der flygter fra krig og ødelæggelse.

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergaard Hansen

 5. johnny nielsen siger:

  Flemming Lunde Østergaard Hansen:
  Disse “stakler” du så gerne vil hjælpe,er rejst gennem adskillige sikre lande,og er yderligere stukket af fra kone og børn.
  Jeg kalder den slags for desertører, og kujoner.
  I sidste uge var der et program i tv, bla med en syrisk “flygtning”, der skulle til Syrien (!) og hente sin nygifte kone. Han meddelte at han,som var en stor stærk mand,ca 35 år,og dårligt kunne dansk,at han fik førtidspension!!!
  Flot ikke!
  Men lad det være; Hverken Rødovre,eller andre kommuner har kapacitet til at huse dem.
  Og jeg vil mene at flygtninge,skal opholde sig i flygtningecentre,og hjemsendes snarest muligt.
  Og forresten ; De føromtalte somaliere,der også for 20 år siden,flygtede “fra død og ødelæggelse”, er jo ikke ligefrem noget eksempel på vellykket integration!
  Vi må jo bare erkende at EUs totale mangel på handlekraft og inderlige inkompetance,hvad angår flygtninge,nu rammer lille Rødovre!

  Med venlig hilsen
  Johnny Nielsen

 6. Thomas Petersen siger:

  Hej Flemming

  Tak – hvor er du dog venlig når du i bedste bedrevidende stil altid skal forsøge at nedgøre andre. Og du bad om en bedre tone i januar? Det kan godt være at du skriver det i en retorisk god tone, men du taler stadig ned til mange herinde, og det viser jo bare, at du ikke kan leve op til dit eget ønske. Det burde være underforstået som en del af dit “god tone budskab”, at man ikke bliver større af, at tale ned til andre.

  Hvor er du dog bare en gennemgående usympatisk mand, som ikke kan se en rynke i røven på sig selv!

 7. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære Thomas Petersen

  Mon jeg altid forsøger at nedgøre andre? Jeg tror det næppe. Jeg har heller ikke forsøgt at nedgøre dig i dette tilfælde. Beklager, hvis det er sådan, at du føler det. Jeg er helt enig i, at man ikke bliver større af at tale ned til andre.

  Din sidste bemærkning er netop et eksempel på, hvad jeg mener, at den offentlige debat med fordel kunne være foruden.

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergaard Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top