Takt og tone i kommunalbestyrelsen
kim-drejer2.jpg
Kim Drejer Nielsen (K) Foto: Arkiv
debat Rødovre Lokal Nyt bragte den 10. februar en artikel under overskriften ”Konservative har fået nok af spydige bemærkninger.”

Artiklen er en udløber af, at borgmesteren på et kommunalbestyrelses-
møde om et forslag fra den konservative gruppe sagde, at det kunne være noget, der var kommet fra et elevråd på et gymnasium. Borgmesterens spyd-
ige bemærkninger har vi med mellemrum hørt på i mange år.
I artiklen kan man læse Niels Spittau (DF) udtale, at ”i dag diskuterer vi på en civiliseret måde, også selvom vi er uenige”.
Jeg kan forstå på Niels Spittaus kommentar, at han ikke længere føler, at tonen er et problem. Men det skyldes jo, at Spittau ikke længere er i opposition, og at borgmesteren ikke angriber sine venner, herunder Niels Spittau. Så er det jo klart, at man ikke oplever, at der er et problem. Viceborgmester Jan Kongebro omtalte i december endda DF som ”vores venner i Dansk Folkeparti.”
Der er sandelig sket noget de seneste par år.

For meget forlangt
I samme artikel udtaler borgmester Erik Nielsen (S):
”At Kim Drejer prøver at gøre sig selv til offer er langt ude.”
Jeg er ikke et offer. Jeg vil bare gerne have, at borgmesteren taler ordentligt – jeg taler ordentligt til ham. Men det er åbenbart for meget forlangt, forstår jeg.
Borgmesteren siger desuden:
”Når Kim Drejer Nielsen får en skarp tone, er det fordi, han spilder vores tid med signalpolitik og det hører ikke hjemme her. Det er ikke Folketinget”.
Jeg har nu svært ved at se signalpolitikken, i at ville gøre kvarteret omkring den østlige del af Roskildevej til byudviklingsområde. Men hvis det er borgmesterens holdning, så kan han jo bare nøjes med at sige det, og så i øvrigt udelade de spydige bemærkninger.
Jeg forstår, ud fra borgmesterens kommentar, at når han kommer med nedladende kommentarer, så er det åbenbart, fordi han mener, vi går galt i byen med vores forslag. Det kan jeg jo nu ikke helt få til at passe. Men meget afhænger af, hvordan man opfatter vores forslag og arbejdsform.

Byudviklingsområde
For det første, så lyder det som om borgmesteren tror det værste om os – at vi kun stiller forslaget for at ”forhale en tidligere sag.”
Det er ikke korrekt. Vi fremsatte forslaget, fordi vi mente, det gav god mening. Vi er ikke enige i, at vores forslag skulle betyde, at man ikke kunne gennemføre, hvad kommunalbestyrelsen allerede havde vedtaget. Det kunne man bare indarbejde som en del af byudviklingsområdet.
For det andet er vi altid modtagelige over for saglig kritik. Usaglige kommentarer får bare en til at formode, at borgmesteren er løbet tør for argumenter.
Konstruktiv kritik og en diskussion om den konkrete politik har vi derimod stor respekt for. Opfordringen er hermed sendt videre.

7 kommentarer om “Takt og tone i kommunalbestyrelsen”

 1. Lars Lynge Thygesen-Nim siger:

  Uanset hvem man er, også borgmesteren selv, skal man snakke ordenligt til hinanden og have respekt for hinandens holdninger og ideer, det vil borgmesteren nok også selv foretrække at man han overfor ham………..og bare fordi han er borgmester, er han på ingen måder bedre end andre!!!!!!

 2. Michael Olsen siger:

  Næh – men den politiske debat er og skal være rimelig fri og åben for at tage fat. At karakterisere et forslag som noget fra “et elevråd” er næppe den værste kritik man kan opleve. Egentlig er det vel elevrådene der burde være fornærmede over at deres arbejde ikke vurderes højere!

 3. Henriette siger:

  Der røg vist en finke af fadet fra borgmesteren i tirsdags igen, da han skulle give ordet videre fra de konservative sagde han vist noget i stil med: jeg magter ikke mere, eller jeg orker ikke mere…… Mobning er grimt ligegyldigt hvem der mobbes

 4. Lars Lynge Thygesen-Nim siger:

  Når noget bliver sagt på en nedladende måde (uanset hvad det bliver sammenlignet med), så er det bare ikke ok!

 5. Peter Michael Jensen siger:

  Hej Kim

  Politisk korrekthed er noget af det værste der findes og er ødelæggende for enhver politisk debat idet denne korrekthed meget ofte dækker over løgn og hykleri.
  Det er bedst med en fri debat som jeg synes vi har i kommunalbestyrelsen hvor der engang imellem kan ryge en finke af panden som man kun kan smile ad og som der ikke er ment noget ondt med.
  Som debatdeltager og politiker skal man ikke være tyndhudet.

  PM

 6. Kim Drejer Nielsen siger:

  Kære Peter Michael,

  Det er lidt for nemt at give udtryk for, at tonen godt må være grov, når de spydige bemærkninger aldrig er rettet mod en selv.

  Det er muligt at du ville have en holdning, hvis du selv gang på gang skulle lægge ryg til nedladende kommentarer. Jeg synes både det er unødvendigt og uværdigt.

  Venlig hilsen,
  Kim Drejer

 7. Henriette siger:

  Fuldstændig enig med Kim Drejer i denne debat. Det er bare ikke i orden når en borgmester begynder at mobbe og være nedladende som Erik var, og har været tidligere. Det er jo aldrig en fra S der får sådanne kommentarer med på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *