Konservative har fået nok af spydige bemærkninger
KB-1-2014.jpg
Når der, den sidste tirsdag i måneden, er kommunalbestyrelsesmøde er tonen som regel god politikerne imellem, men De Konservatives gruppeformand, Kim Drejer Nielsen, oplever, at borgmester Erik Nielsen ofte svarer nedladende og groft på de Konservatives synspunkter. Hvad synes du? Er det i orden, at byens borgmester sammenligner De Konservatives forslag med noget, som kunne være fremsagt af et elevråd? Foto: Brian Poulsen/arkiv
takt og tone Kim Drejer Nielsen (C) langer ud efter borgmester Erik Nielsen (S) efter en diskussion i byrådet, hvor De Konservatives forslag blev sammenlignet med noget, som et elevråd på et gymnasium kunne have lavet. ”Det er totalt uværdigt, at en borgmester siger sådan til et kommunalbestyrelsesmedlem,” siger Kim Drejer Nielsen.

Bølgerne går sjældent højt, når lokalpolitikerne i kommunalbestyrelsen den sidste tirsdag i hver måned tager stilling til lokalplaner, kommuneplanstillæg og hvor mange penge, der skal bruges på byens skoler. I langt de fleste sager er politikerne rørende enige om den kommunale retning, men der er sager, der giver anledning til diskussion og hvor partiernes ideologier helt naturligt støder sammen og giver anledning til debat.
De Konservatives Kim Drejer Nielsen er en af de lokalpolitikere, der ofte beder om ordet for at knytte en bemærkning til de enkelte sager, men han har nu gentagne gange oplevet, at borgmesteren svarer nedladende og groft igen på De konservatives forslag.
Senest på mødet i januar måned, hvor Kim Drejer Nielsens idé, i forbindelse med en sag om kommuneplanstrategien for 2016, blev sammenlignet med noget, som et elevråd på et gymnasium var kommet med.
”Området omkring den østlige del af Roskildevej kunne lige så godt som andre områder blive et byudviklingsområde. Det kan man være enig eller uenig i. Men at borgmesteren siger, at det er et forslag, der lyder, som om det kommer fra et elevråd er helt ude i hampen. Det er totalt uværdigt, at en borgmester siger sådan til et kommunalbestyrelsesmedlem,” siger Kim Drejer Nielsen om episoden.

Tonen kan være kontant
Erik Nielsen er som Rødovres borgmester samtidig formand for kommunalbestyrelsen. Han erkender, at tonen til tider kan være hård, men at det er en del af det politiske forum.
”At Kim Drejer prøver at gøre sig selv til offer er langt ude. Jeg synes at han undervurderer kommunalbestyrelsen, når han på en ny sag, prøver at forhale en tidligere sag som resten at kommunalbestyrelsen besluttede i december. Her hængte Kim Drejer i øvrigt forvaltningen ud, hvilket er helt uhørt på et åbent møde, fordi hans venners høringssvar fra Auroavej, ifølge ham, ikke var blevet imødkommet nok. Jeg har ikke oplevet noget lignende i mine 26 år i kommunalbestyrelsen,” siger borgmester Erik Nielsen, inden han tilføjer:
“Tonen skal være ordentlig og reel, men nogle gange er det nødvendigt at være kontant. Når Kim Drejer Nielsen får en skarp tone, er det fordi, han spilder vores tid med signalpolitik og det hører ikke hjemme her. Det er ikke folketinget,” siger Erik Nielsen om den konkrete episode.

Mere barsk de sidste 20 år
Roger Buch, der er forsker i kommunalpolitik ved Danmarks- Medie og Journalisthøjskole, har en fornemmelse af, at sprogbruget er anderledes og hårdere i lokalpolitik end på Christiansborg.
”I den politiske debat går man ofte til hinanden, og måske lidt mere i lokalpolitik. De landspolitiske forhandlinger foregår ofte for snurrende kameraer, og det har betydning for, hvordan politikerne svarer hinanden. Sådan er det jo ikke i lokalpolitik, når der skal træffes beslutninger i byrådet,” siger Roger Buch.
Han oplever, at tonen generelt er blevet mere barsk de sidste 20 år, og han mener, at det er borgmesterens opgave at sørge for, at debatterne ikke kammer over.
”Det er borgmesterens opgave at lede og styre et byrådsmøde på en ordenligt måde. Men det fratager ham jo ikke retten til samtidig at være politiker,” siger han.

Skal være plads til ‘rødvin i blodet’
I kommunalbestyrelsen kan Enhedslistens Hans Houmøller sagtens nikke genkendende til Kim Drejer Nielsens oplevelser.
”En kraftig diskussion er i orden, men jeg synes ikke
altid, det er fair at tale håneligt og nedladende. Jeg har tit tænkt: ’det var ellers en grov kommentar’, og ofte er de rettet mod De Konservative,” siger Hans Houmøller, inden han påpeger, at lidt spydige bemærkninger og kontante kommentarer selvfølgelig er en del af det politiske spil.
Hos Dansk Folkeparti har Niels Spittau imidlertid kun ros til overs for den debatform, som medlemmerne bruger i kommunalbestyrelsen. Han husker tonen som væsentligt hårdere, da han selv indtrådte i kommunalbestyrelsen i 2002.
”Jeg har da haft mine ture med borgmesteren, men som årene er gået har vi fundet ud af, hvordan vi bedst taler til hinanden, og i dag diskuterer vi på en civiliseret måde, også selvom vi er uenige,” siger Niels Spittau, der ligesom Hans Houmøller mener, at der skal være plads til at bølgerne går højt.
“Hvis der er situationer, hvor argumenterne står stejlt mod hinanden, så må der godt være det, som jeg kalder ’lidt rødvin i blodet’. Det skal ikke være alt for pædagogagtigt, og jeg synes, at tonen er god i Rødovre,” siger han.

15 kommentarer om “Konservative har fået nok af spydige bemærkninger”

 1. Kim Drejer Nielsen siger:

  ”At Kim Drejer prøver at gøre sig selv til offer er langt ude”, siger borgmesteren.

  Offer? Jeg vil bare gerne have at borgmesteren taler ordentligt – jeg taler ordentligt til ham. Men det er åbenbart for meget forlangt, forstår jeg.

  Borgmesteren mener, at jeg på december-mødet hængte forvaltningen ud. Hvordan? Hvad sagde jeg da?

  Desuden er borgmesteren jo forvaltningens politiske chef, så den falder jo tilbage på ham.

  Hvis borgmesteren mener, at jeg gik over grænsen på mødet i december, hvorfor har jeg så ikke fået en påtale?

 2. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære Kim

  Hvis du gerne vil have, at borgmesteren skal tale pænt til dig, hvorfor beder du ham så ikke om det ansigt til ansigt i stedet for at gå til den lokale avis? Det virker noget søgt.

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergaard Hansen

 3. Kim Drejer Nielsen siger:

  Kære Flemming,

  Det er jo avisen, der har taget sagen op. Desuden er det vel på sin plads, at borgerne får at vide hvordan borgmesteren taler til kommunalbestyrelsesmedlemmerne. Det er jo desværre langtfra første gang.

 4. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære Kim

  Det er altså ikke dig, som har henvendt dig til avisen om sagen, men avisen som har henvendt sig til dig?

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergaard Hansen

 5. Christian Andersen siger:

  Kære borgmester

  Vil du ikke uddybe, hvad du mener, når du henviser til Kim Drejers venner fra Auroavej?

  Jeg var selv til stede ved det kommunalbestyrelsesmøde, hvor Damhus Tivoli var på dagsordenen, og det var ikke just et positivt indtryk deltagerne fik af borgmesterens måde at håndtere de mange spørgsmål på. Arrogant og nedladende, ikke just fremmende for en god dialog!

  Det er pinligt, når borgmesteren klynker over tonen i debatten her i avisen, men samtidig selv ikke er for fin til at svine folk til, når der er kommunalbestyrelsesmøde.

  Det er ikke særligt kløgtigt af borgmesteren, når han har behov for at latterliggøre et elevråd på et gymnasium. De fleste af eleverne har jo heldigvis stemmeret, når der er kommunalvalg næste gang. Så kan de jo passende betale tilbage til borgmesteren. Jeg har en søn, der går på Rødovre Gymnasium, og han vil da meget gerne vide, hvor borgmesteren har sin viden om elevråd fra?

  Og Flemming, du behøver ikke svare på borgmesterens vegne.

  Med venlig hilsen

  Christian Andersen

 6. peter mogensen siger:

  Jeg kan forstå at borgmester for Rødovre kommune syntes at formanden for socialdemokraterne er en kylling når nogle tal nedsætning til hinde brokker hun mener at det var en ubehagelig oplevelse
  da hun var hos , vi ses hos Clement, så klagede hun sig åbenbart uden grund det burde du belære Mette Frederiksen om
  Det enelig ikke det jeg vil skrive til dig på denne måde, det er den sag den om hegns tilsynet som du ikke ville svare på selv om jeg har skrevet flere gange til dig
  Spørgsmålet er ,hvorfor, er det noget familie eller hvad hvor eller er det andre årsager at sager er stoppe
  Mellem hegnstilsynet medlemmer var der en med åbenbart en med potens problemer han troede åbenbart at det ville hjælpe at kikke i af mine vinduer om dem er der flere af ansat på Rødovre rådhus
  Jeg ved godt du har flere dårlig sager som du heller ikke har ønsket at løse og heller ikke vil svare på
  Hvem er du borgmester for

 7. Jan Krügermeier siger:

  Skulle i ikke hellere bruge tiden på at løse de store problemer, den nye skolereform har medført for 10 børnefamilier. I stedet for det her pjat……

 8. Ole Mathiasen siger:

  Hvor længe holdt den gode tone i den offentlige debat? Fra midten af januar, hvor redaktøren for Rødovre Lokal Nyt og lokalpolitiker Flemming Lunde Østergaard rejste spørgsmålet, og så kun til begyndelsen af februar måned.
  Det var ikke i ret lang tid.
  Jeg vil foreslå, at den konservative Kim Drejer Nielsen vil løse sine samarbejdsvanskeligheder direkte og ansigt til ansigt med de folkevalgte kolleger, som han tilsyneladende har udfordringer med.
  Hvis det har sin rigtighed, at det er lokalavisen, der af ganske egen drift, ønsker at rejse debattonen overfor offentligheden, havde Kim Drejer Nielsen jo haft den mulighed, at sige” ingen kommentar”, og så tage snakken med dem, han skal samarbejde.
  Og har den sin rigtighed, at Kim Drejer Nielsen har forsøgt at få forhalet en sag, som allerede har været debatteret og besluttet, er der jo tale om symbolpolitik som ikke har en jordisk chance for at føre til ret meget andet end barske bemærkninger.
  Og ja – til en omgang avisskriveri – som også lukker op for en alt andet en god debattone.
  Med venlig hilsen
  Ole Mathiasen

 9. Kim Drejer Nielsen siger:

  Kære Ole Mathiassen,

  At Erik Nielsen udlægger vores forslag som en forhaling af en anden sag er jeg helt uenig i. Man kunne sagtens renovere Roskildevej m.m. og arbejde videre med at gøre hele området til byudviklingsområde. Jeg kan ikke se, at det ene skulle udelukke det andet.

  Mht. selve artiklen, så kommer i stand som udløber af en samtale mellem undertegnede og Christian Valsted efter sidste KB-møde.

  Synes jeg, at der er et problem med tonen? Ja, men som regel kun fra borgmesteren. Alle andre taler pænt.

  Hvad sker der når man påtaler borgmesterens spydigheder? Så får man verbalt én over snuden – igen fra borgmesteren.

  Har jeg samarbejdsvanskeligheder med min kolleger i kommunalbestyrelsen?
  Overhovedet ikke; men jeg forventer en ordentlig omgangstone. Er det for meget forlangt?

  Mvh.
  Kim Drejer

 10. Jan Krügermeier siger:

  Kim Drejer.

  burde kæmpe lidt får børnene, men han vil hellere, ligesom alle andre i kommunal bestyrelsen ignorere kommentarer der henviser til de børn der lider under hans beslutning. Præcis i stil med Flemming ØL h…Vat pi…

 11. Flemming Lunde Østergaard Hansen siger:

  Kære Jan Krugermeier

  Jeg skal nok komme med indlæg om den seneste skoledistriktsændring, hvilket jeg også har gjort tidligere. Jeg vil foreslå dig, at du kommer med en undskyldning for dit seneste indlæg i denne tråd.

  Med venlig hilsen

  Flemming Lunde Østergaard Hansen

 12. Tom Løfstrøm siger:

  Vi skal ikke forvente at borgmesteren vil blande sig i debatten her på rnn.

  Historisk set kommer han udelukkende med udtalelser til avisen.

  Det må være dejligt at kunne komme med en holdning og så lade FLØH (Flemming Lunde Østergaard Hansen) tage det sure slæb efterfølgende.

  At det er umuligt at komme i dialog med borgmesteren fremgår tydeligt af hans manglende besvarelser på de utallige spørgsmål der er kommet frem under debatten omkring Damhustivoli grunden.

  Et andet eksempel på den manglende kommunikation fremgår endnu tydeligere fra spørgetiden til kommunalbestyrelsens møde i december.

  Der blev der stillet to konkrete spørgsmål til lokalplan 124. Borgmesteren henviste til at spørgsmålene ville blive behandlet under kommunalbestyrelsen debat.

  Naivt nok lod spørgerene stille sig tilfreds med borgmesterens lovning på et svar senere i debatten.

  Men kom der et svar fra borgmesteren – man fristes til at sige – selvfølgelig ikke.

  Hvor må det være nemt at være borgmester.

  Det var pinligt at se hvordan borgmesteren behandlede Kim Drejer og os andre til mødet.

  Borgmesterens hensynsløse opførelse og behandlingen af os som borgere, og ikke mindst vi som naboer til Damhustivoli, nærmer sig, eller rettere sagt bevæger sig tilbage til romerriget storhedstid.

  Tom Løfstrøm

 13. Jan Krygermeier siger:

  Undskyld flemming.

  Sku lige se om du var til stede.

 14. Jan Krygermeier siger:

  Det står for vatpind 🙂

 15. Hanne Brodersen siger:

  Jeg har også deltaget på et borgermøde i dec. 2015, og der må jeg indrømme, at jeg var ret chokeret over tonen fra borgmesteren, som jeg også diskuterede efterfølgende med nogle af deltagerne. Fin med en direkte facon og alle kan ha en dårlig dag, men efter min mening, var det over grænsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top