Annonce

Vildt gazellespring af lokal virksomhed
alfa-nordic.jpg
I alt har 1461 virksomheder modtaget en gazellepris i 2015. På toppen af kransekagen sidder Konsulenthuset AlfaNordic fra Islev, der med en vækst over fire år på hele 3116 procent er landsvinder af Børsen Gazelle. Prisen fik de tre partnere Thomas Meldgaard Petersen (tv), Henrik Linnemann og Christian Ilsøe (th), overrakt i regn af guldkonfetti i november måned sidste år. Foto: Privat
VILD VÆKST I VIDEN Danmarks hurtigst voksende virksomhed ligger i Rødovre. Konsulenthuset AlfaNordic fra Islevdalvej er landsvinder af Børsens Gazelle-pris 2015 med en vækst på svimlende 3116 procent.

I den nordligste del af Rødovre har tre driftige forretningsmænd i et kontorfællesskabet på Islevdalvej 214 på rekordtid skabt en virksomhed med store muskler.
Så store, at de på blot fire år er vækstet med imponerende 3116 procent, hvilket gør dem til Danmarks hurtigst voksende virksomhed.
På den brede kontorgang i Islev er der ikke megen aktivitet, men det er kun et sundhedstegn.
”Det betyder at vores medarbejdere er ude på opgaver. Hvis de ikke var det, ville de sidde her,” siger senior partner Thomas Meldgaard Petersen, inden han viser vej til mødelokalet.
På det lange bord står den eftertragtede Gazelle statuette ved siden af et par kaffekopper. Statuetten er tung og beviset på at det kan betale sig at rykke teltpælene op og forfølge drømmen.
For de tre indehavere af AlfaNordic, Thomas Meldgaard Petersen, Christian Ilsøe og Henrik Linnemann skete det forholdsvis sent i karrieren. De har kendt hinanden siden 2000 og for dem var det lige netop drømmen om at være herre i eget hus, der i 2008 fik dem til at kaste sig ud i iværksætter-eventyr. Inden de kvittede deres respektive jobs havde de alle været helt almindelige lønmodtagere i godt 25 år.
”Det første vi gjorde var at reservere et CVR-nummer, og siden er det næsten kun gået en vej,” siger Henrik Linnemann.
Thomas, Christian og Henrik har alle tidligere arbejdet med virksomhedsplaner, haft topposter i medicinalindustrien, men altid været afhængig af, at andre skulle træffe de endelige beslutninger.
”Når man selv synes man har en masse gode idéer, kan det godt være irriterende at det hele tiden er andre der skal bestemme. Vi er ofte blevet bremset af chefer, og det var en af grundene til, at vi valgte at starte for os selv,” siger Thomas Meldgaard Petersen om beslutningen om at etablere AlfaNordic, der i dag, syv år efter, har 65 medarbejdere på lønningslisten.
”Vi havde en drøm om at stå på egne ben, og ikke være underlagt af nogen der skulle bestemme. Det var drivkraften,” fortæller Henrik Linnemann, inden Christian Ilsøe supplerer:
”Vi har alle oplevet at ting og gode planer sandede til på grund af bureaukrati og politik. I dag er vi i stand til at navigere meget hurtigt, og det er en fordel i vores branche. Vi kigger hinanden i øjnene og finder ud af, om vi skal gå til højre, venstre eller blive stående. Vi har lavet fejl undervejs, men vi har hele tiden været i bevægelse, og vi har ikke skulle vente på at beslutninger blev truffet,” siger han.
Life Science i overhalingsbanen
Det er første gang, at det er lykkedes et konsulenthus at vinde den prestigefyldte Gazellepris. Hos AlfaNordic er det viden der er til salg. AlfaNordic tilbyder højt specialiserede konsulenter til løsninger af komplekse problemstillinger og rådgivning indenfor blandt andet produktionssupport, bygherrerådgivning kvalitetssikring og validering af lægemiddelfremstilling samt medicinsk udstyr.
Kogt ned er det rådgivning af farmaceutiske virksomheder, og kundekredsen vokser stødt. Faktisk så meget, at virksomheden har svært ved at finde arbejdskraft. AlfaNordic har i de senere år ansat to medarbejdere i gennemsnit om måneden, og i 2016 forventer virksomheden at ansætte 20 medarbejdere mere.
De tre indehavere af AlfaNordic er godt klar over, at en del af deres succes skyldes, at de befinder sig i en branche i rivende udvikling, men de ved også at deres succes skyldes en struktureret organiseringen af kompetencer, deling af viden og ikke mindst tiltrækning af meget dedikerede konsulenter.
”Vi har altid været gode til at spotte talenter, og her kommer vores erfaring os til gode. Vi har ansat mange medarbejdere gennem årene fra vores forskellige jobs, og det har været medvirkende til, at vi har fået meget dygtige medarbejdere. Vi sælger viden, og hvis vi ikke har gode medarbejdere, så vil kunderne sige, at det er de forkerte konsulenter vi sender ud. Vores succes er drevet af gode medarbejdere, og det er dem vi spotter efter og er gode til at finde,” siger Christian Ilsøe.

Gazellen tiltrækker de bedste
Vækstmulighederne inden for det farmaceutiske område er gode i Danmark, og de tre partnere i AlfaNordic tror bestemt at det er muligt at fordoble antallet af medarbejdere herhjemme. AlfaNordic hjælper også virksomheder i udlandet og AlfaNordic har store ambitioner om at udføre flere projekter globalt. Faktisk går det så godt, at luksusproblemet består i, at det er svært at finde kvalificerede medarbejdere, og her kan Gazelleprisen komme til at spille en afgørende rolle.
”Vi er på konstant jagt efter medarbejdere, og derfor var Gazelleprisen det allerbedste der kunne ske. Prisen kan være med til at tiltrække de allerbedste talenter, og allerede nu kan vi se at det rygtes, at vi har vundet. Vi har fået interessante henvendelser fra personer der har den rigtige attitude,” siger Christian Ilsøe.
Den danske farmaceutiske industri er i vækst, og med den rigtige besætning er de tre indehavere ikke bange for at sætte overliggeren højt.
”Vi har lagt masser af planer og vi er blevet overrasket hver gang. Det vi kan gøre i Danmark kan vi gøre hvor som helt. Den viden vi har er universal, og det er de samme regler der gælder i USA og Indien,” siger Henrik Linnemann, om vækstmulighederne i udlandet. AlfaNordic er i gang med en undersøgelsesfase omkring fremtidsudsigterne i Danmark og det store udland.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top