Fest for de unge
gallafest-RG17_111007_BP.jpg
Sammen med elever fra Nyager Skole vil Rødovre Kommune holde fest i Viften for de yngste unge. Foto: Arkiv
fest "Lad dine forældre blive derhjemme, sæt håret og skru danseskoene ordentligt på." Sådan lyder opfordringen fra 9.a på Nyager Skole, der nu får hjælp af Rødovre Kommune til at holde en fest for alle unge i Rødovre.

Rødovre Kommune følger op på sommerens store succes med en afslutningsfest for skoleeleverne, og slår et slag for de unge, der savner fællesskab og fest. Og det er der mange, der gør.
“Der er altid meget, man kan foretage sig i Rødovre om eftermiddagen og tidlig aften i vores sports- og fritidsklubber, men om aftenen, især i weekenden, kan vi kun mødes i en kælder eller et lille værelse, hvis der er nogle forældre, der tør ligge hus til lidt hygge eller en fest, og det er synd,” siger Burak Satilmis fra 9.a på Nyager Skole.
Sammen med resten af sin klasse er han derfor gået sammen med Rødovre Kommune og Kulturhuset Viften om at holde en stor fest på tværs af klasser, på tværs af årgange og på tværs af skoler.
“Det skal være en kæmpe fest med fed musik, hvor man kan danse med sine venner og snakke med nogle nye mennesker, som man måske har set på
Facebook, men ikke helt ved, hvem er. Endnu,” griner Pippi-Nana Storm Kristensen.

Elsker initiativ
Dét synes Mugge Harck Lauridzen, der er kommunens kulturkonsulent, er en fantastisk idé.
“Vi har længe haft lyst til at følge op på succesen med en fest på sidste skoledag, og kan godt forstå de unges lyst til at få lov til at bruge kulturhuset. Mange af de mere festlige aktiviteter i byen er primært målrettet dem over 18 år, så når der en mulighed for at arrangere noget, de ligefrem selv skriger efter, så går vi ‘all in’ med det samme,” siger Mugge Harck Lauridsen og tilføjer:
“Det er ikke nok bare at sidde og råbe højt om, at der mangler nogle kulturtilbud, man skal også selv tage ansvar og deltage i demokratiet. Derfor er det helt perfekt, at klassen her fra Nyager vil være med til at planlægge og udføre festen, så den kommer til at blive præcis sådan, som de unge selv ønsker, den skal blive.”
Viftens personale har allerede meldt sig klar til at tage en lang dag på jobbet fredag den 26. februar, og en af Rødovres allerstørste DJs netop nu, synes så godt om de unges initiativ, at han er igang med at give sit ja til at teste kulturhusets højtalere.
“Nu mangler vi bare, at alle andre unge melder sig til, så vi kan få den fedeste fest. Hvis det her bliver en succes, har kommunen allerede lovet, at de vil holde mange flere Ungfester i Rødovre. Derfor synes jeg, vi allesammen skal feste det bedste, vi kan,” siger Laura Busk, der er en af de piger, der tager imod i garderoben.Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top