Erik Nielsen trækker sig som næstformand i KL
borgmester-erik-nielsen_008_071215_BP.jpg
Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) har efter eget ønske valgt at trække sig som næstformand i Kommunernes Landsforening. Foto: Brian Poulsen
TRÆKKER SIG Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) har efter eget ønske valgt at trække sig som næstformand i Kommunernes Landsforening. Aarhus borgmester Jakob Bundsgaard overtager posten.

Erik Nielsen har kæmpet for kommunestyret først som formand og siden som næstformand i Kommunernes Landsforening, men i dag har han frivilligt valgt at trække sig fra en af de allerhøjeste poster i KL.

”Det har været uhyre spændende at være med i front i kampen for det kommunale Danmark, og jeg ser frem til at fortsætte som medlem af KL’s bestyrelse. Men tiden er inde til at overlade næstformandsposten til en anden,” siger Erik Nielsen om beslutningen.
Erik Nielsen overlader posten til Aarhus borgmester Jakob Bundsgaard, der erkender at det er en stor arv at løfte.
”Det er nogle store sko, jeg skal fylde. Men jeg vil gøre mit ypperste,” siger han.

Kolossalt arbejde

KL formand Martin Damm (V) glæder sig over at KL’s bestyrelse fortsat kan trække på Erik Nielsens erfaring og store kompetencer, og fremhæver Erik Nielsens kolossale arbejde for kommunerne.
”Både fagligt og personligt har jeg sat meget stor pris på parløbet med Erik, og jeg er ked af at måtte sige farvel til ham som næstformand. Men jeg respekterer Eriks ønske om at give næstformandsposten videre, og jeg glæder mig over, at vi med Jacob Bundsgaard får en ny næstformand, der kan træde direkte ind som en stærk medspiller ikke mindst i de hårde forhandlinger med regeringen om flygtningepresset og kommunernes økonomi, som ligger foran os i de kommende måneder,” siger Martin Damm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *