Den franske læge med Heerup på armen
anders-blichfeldt.jpg
Anders Blichfeldt står klar på scenen i Viften den 30. januar. Få mere info på viften.dk Foto: Presse
koncert Herhjemme er Anders Blichfeldt kendt som frontfiguren i musikgruppen Big Fat Snake, men i den franske by Golfe Juan ved Cannes kender indbyggerne ham under et helt andet navn og sågar profession.

“Bonsoir madame,” synger Anders Blichfeldt på Big Fat Snakes udødelige klassiker med samme navn. Ørehængeren med det franske omkvæd er en af de sange, som mange danskere kan synge med på, og når Anders Blichfeldt den 30. januar træder ind på scenen i Viften til sin solokoncert med sin guitar under armen, kipper han endnu engang med det franske flag. Eller faktisk er det monsieur docteur Bob, som publikum får lov at stifte bekendtskab med i kulturhuset.
Siden 2001 har Blichfeldt udgivet tre soloalbums,
og i sidste måned lancerede han sit nye album ’Docteur Bob’, og det er her, at den franske reference igen dukker op. Bag albummets titel gemmer der sig nemlig en sjov historie om livet i den franske by Golfe Juan ved Cannes, hvor Anders Blichfeldt har en lejlighed. I byen havde indbyggerne mere end svært ved at udtale navnet Anders. Som en konsekvens heraf begyndte den danske musiker at præsentere sig selv som Bob.
”Aaargh, monsieur Bob,” lød det fra tjenerne, når jeg ringede og ville bestille et bord på en restaurant. Pludselig fik jeg de gode borde ved vinduet med fin betjening. Når jeg ringede som Anders, fik jeg altid bordene ved toilettet,” fortæller Anders, inden han slår over i et grin.

Troede jeg var læge
I Frankrig er navnet nu Bob, og siden blev det til lægen Bob.
”Jeg ved ikke helt hvorfor, men indbyggerne troede, jeg var læge. Min lejlighed ligger i et lille lokalsamfund og hurtigt troede alle, jeg var læge eller ’docteur Bob’. Folk bankede på min dør for at få gode råd,” siger Anders Blichfeldt, der til koncerten i Viften den 30. januar har dedikeret et nummer til den franske forbindelse og i øvrigt vil fortælle om, hvordan det har været at blive flasket op med musik.
”Jeg taler og fortæller meget, men det hele er sat i et musikalsk sammenhæng. Jeg forsøger at holde det sjovt og samtidig give publikum et indblik i mit liv med musik og om Big Fat Snakes historie, om alle de døre der har åbnet og lukket sig i tilfældig rækkefølge,” siger Blichfeldt, der til mellemnavn hedder Bo. Et navn der altså udviklede sig til det franske alias Bob.

Heerup er altid med
Anders Blichfeldt har ikke et specielt kærlighedsforhold til Rødovre. Han er bosat i Hillerød, hvor han, udover at producere musik, samtidig driver en kaffebar.
I løbet af 2016 skal han spille mere end 50 koncerter af forskelig karakter, men når turen går mod Rødovre næste lørdag, er det alligevel lidt specielt. En helt bestemt rødovrekunstner har nemlig en særlig plads i Blichfeldts hjerte og på hans venstre underarm.
Tilbage i 1997 købte Anders Heerups litografi ’På livsvejen’ på et galleri på Christianshavn. Det pynter stadig i hjemmet i Hillerød, men nu også på venstre arm i form af en tatovering.
”Billedet forestiller en mand og en dame, der er blevet til en person. De er viklet ind i hinanden, og jeg spurgte min kone, om det ikke var os to, der kørte der,” fortæller Blichfeldt, der siden undersøgte, om den klassiske Heerup-
symbolik kunne blive til en tatovering.
”Der er en ledestjerne, der viser, hvilken vej vi skal, en klokke og andet symbolik der er lige i Hee-
rups ånd. Jeg er rigtig glad for min tatovering,” siger Anders, der kun har denne ene tatovering, men siden har bygget videre på Heerups værk.
”På vores kaffebar i Hillerød var der en kunde, der forærede os en af Irmas kaffedåser, som Hee-
rup har udsmykket. Der er en flot blomst på, og blomsterbladene symboliserer mine børn,” siger Blichfeldt.

Anders alene i Verden
Big Fat Snake har spillepause i år, og inden bandet vender tilbage til en lang række planlagte koncerter i 2017, fordyber Anders Blichfeldt sig i sit aktuelle musikalske soloprojekt.
”I år har jeg sat mere tempo på min solokarriere,” siger Anders, om turnéen, der er 100 procent selvkørende. Der er hverken blevet plads til lys- eller lydmand.
”Jeg kører rundt og har kun min guitar, en pladespiller og en gammel operationslampe med. Det hele kan være i bilen, så jeg klarer det hele selv,” lyder det fra Blichfeldt, der på sin turné ikke har en fastlagt setliste eller et skræddersyet program, der bliver leveret på repeat aften efter aften.
”Det er meget intimt og i et format, hvor det kun er mig, der ved, hvad det næste nummer bliver,” siger Anders om koncerten, der også byder på hit fra de tidligere albums.
”Når jeg selv går til koncert, ville jeg blive skuffet, hvis jeg kun hørte sange fra det seneste album. For mig er det vigtigt at spille de sange, som gør folk glade,” siger han.

anders-blichfeldrt-2

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top