Thorium: Fremtidens energikilde
kop21.jpg
Står det til de unge skal det være slut med kul. Thorium er fremtidens energikilde. F Foto: Privat
u-land I fremtiden vil man udvikle atomkraftværker, som er drevet af thorium som atombrændsel.

Thorium er et grundstof, nummer 90, idet periodiske system, som har de samme egenskaber som uran, der kan bruges i et atomkraftværk.
Fordelene ved at benytte sig af thorium i forhold til uran er, at affaldet, som kommer fra stoffet, er mindre, og det radioaktive affald er en del mindre farligt end affaldet, som kommer fra stoffet uran. Affaldets halveringstid er en del mindre end uran. Her har man, istedet for en halveringstid på flere tusinde år, en halveringstid på blot hundrede år.
En anden fordel ved at bruge grundstoffet thorium, som en energikilde, er, at brændstoffet kan genbruges. Så man ville derfor få en bedre udnyttelse af thorium end uran.

Fossil free Earth
I mange år har man diskuteret og udarbejdet klimaaftaler om, hvordan vi skal kunne forbedre klimaet og gøre verdenen til et bedre sted. Her i december samles flere tusinde mennesker, fra alle verdensdele, til klimatopmødet, COP21, i Paris for at komme frem til en løsning.
Elever fra Rødovre Gymnasium har også haft deltagere i COP21. De skulle komme frem med en god energiløsning, som skulle fremvises i Montreuil, hvor COP21 holdes.
Nogle af de elever fra Rødovre Gymnasium som deltog er Milan Mohammed, Emil Damm og Carlo Faraj. De havde emnet ‘fossil free Earth’, hvor de fortalte om, at thorium er løsningen.
De fortæller, at man kan bruge Thorium som en energikilde i stedet for uran, og at man skal indføre flere atomkraftværker, netop med thorium som atombrændsel, fordi atomkraftværker udleder intet CO2. Det vil med-
føre en markant forandring i hele Verden, hvis flere lande benyttede sig af denne energiforsyning.
”Hvis man kigger overordnet på de lande med mest CO2 udslip, så er Frankrig faktisk et af de lande, der udleder mindst CO2 pr. indbygger, og det er faktisk også det land i Europa, som har flest atomkraftværker,” lyder det fra Milan Mohammed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *