Annonce

Park og ‘ny’ kro
Damhusparken_Auroravej.jpg
Rødovres kommunalbestyrelse har vedtaget en ny lokalplan for Damhusparken, Damhuskroen og Damhustorvet. Foto: Presse
lokalplan 124 Lokalplan 124 er langt mere end nye boliger ved Damhussøen. Lokalplanen sikrer også at der kommer en offentlig park, en legeplads og at Damhuskroen får en overhaling.

Sagen om lokalplan 124 handler ikke kun om boliger og byggehøjder på den tidligere Damhus Tivoli-grund.  Damhuskroen og Damhustorvet er også omfattet af ’Lokalplan 124’, og med kommunalbestyrelsens godkendelse i tirsdags sikrer kommunen samtidig, at Damhuskroen bliver renoveret og ført tilbage til sit oprindelige udtryk og at der bliver offentlig adgang til en park.

”Den tidligere Damhus Tivoli-grund er i forfald, og det er ikke kønt at se på. Det er en af indgangene til Rødovre fra København, og det skal være et flot og attraktivt område for alle borgere i Rødovre. Det nye projekt giver et stort løft til området. Foruden nye boliger kommer der en offentlig grøn park med en stor legeplads til børnene,” siger borgmester Erik Nielsen.

Liv på torvet
Samtidig giver den nye lokalplan nu kommunen mulighed for, at forvandle Damhustorvet til et intimt torv, hvor man som borger har lyst til at opholde sig.
”Det nye torv skal skabe en bedre sammenhæng med kroen og den nye park over Roskildevej. Det skal være et hyggeligt sted og samlingspunkt i byen, hvor man har lyst til at sætte sig og drikke en kop kaffe. Det er samtidigt første skridt i en omfattende omdannelse af Roskildevej,” siger Erik Nielsen.

Kommentarer

6 kommentarer om “Park og ‘ny’ kro”

 1. Peter Jensen siger:

  Stor legelads, jo jo men det var så det eneste høringssvar man imødekom, nemlig fra grundejeren om at legepladsen skulle være 200kvm og ikke 600kvm

 2. Carsten Jensen siger:

  Der kører mellem 35 og 40.000 køretøjer på Roskildevej hver dag (Københavns kommune trafiktællinger). Kan give kaffen en lidt bitter smag…

  Og heldigt med en “offentlig adgang til park og legeplads”, for der er jo ikke offentlig adgang til området nu, ej heller grønne arealer eller offentlige tilgængelige legepladser i nærheden nu – eller vent lidt, jo det er da…

  Tak for ingenting.

 3. Christian Andersen siger:

  Sikken da en gang tågesnak fra borgmesteren endnu engang. Som læser, tror man jo ikke sine egne øjne, når man læser ovenstående.

  Jeg vil foreslå Christian Valsted, at spørge borgmesteren, om det er alle der mener, at Damhus Tivoli ikke er kønt at se på, eller det kun er borgmesteren der har denne holdning?

  Næste spørgsmål kunne jo så være, hvorfor skal det område, være flot og attraktivt for alle borgere i Rødovre? Og hvad mener borgmesteren med flot og attraktivt.

  Afslutningsvis kunne Christian Valsted så spørge borgmesteren om, hvordan det nye projekt kan give et løft til området?
  Det er ikke så længe siden, at Søtorp-kvarteret blev udråbt til Rødovres Whiskey- bælte. Så virker det da ret mærkværdigt, at whiskey-bæltet har brug for et løft ved hjælp af en 6 etagers betonklods.

  Jeg har talt med mange om hele dette forløb, og der er ikke rigtig nogen, der kan forstå, hvorfor projektet er blevet vedtaget, når det har været så åbentlyst udskældt.

  Jeg vil godt spørge borgmesteren, om han på nogen måde, har fået en eller anden form for økonomisk gevinst, ved at presse projektet igennem?

  Med venlig hilsen

  Christian Andersen

 4. Hanne Brodersen siger:

  Og det er også rigtig fin, men det ændre jo ikke ved, at der kommer et 6 etage højhus og alt for mange boliger på sådan en lille grund i dette etableret villakvarter, det er rystende at det er vedtaget.

 5. Julius siger:

  Hvis man lukker Damhus Boulevard skyder man sig selv i foden med hensyn til adgangsvej til det nye kvarter ved Rødovres største øjebæ Stationscenteret!

  Det må SIMPELTHEN gentænkes.

 6. Arne Jegind siger:

  Der er noget, som jeg ikke forstår. I Teknisk Forvaltnings svar på en indsigelse imod det ringe antal parkeringspladser (10 pladser) til brug for Damhuskroen, lyder det lakonisk “at besøgende bare kan parkere, hvor de gør i dag”. I mine øjne betyder det: Den snart nedlagte parkeringsplads med indkørsel fra Auroravej netop inden første Søtorphus, Damhustorvet samt de 10 betalingspladser, der allerede findes. Som “plejer” vil på nær 10 betalingspladser blive “naturligt flyttet” til andre vejstrækninger, når Damhustorvet bliver “intimt”, altså uden P-pladser for Damhuskroens gæster. Jeg tror at mange beboere vil blive forbavsede i fremtiden over trafikalt kaos – forhåbentlig også kommunalpolitikere over fejlslagen beslutning om et ja til mastodontbyggeri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top