Klasselokalet udskiftes med internationalt miljø
kop.jpg
Elever fra Rødovre Gymnasium fandt spor efter uopdagede dyrearter, da de undersøgte prøver fra Damhussøen. Foto: Privat
u-land Scienceklasserne fra Rødovre Gymnasium var på studietur til Paris for at deltage i aktiviteter i forbindelse med klimatopmødet.

Klasserne deltog i weekenden ved forsamlingen People’s Climate Summit, hvor aktivister, organisationer, og andre interesserede kunne udstille, præsentere og diskutere forskellige sider af klimaproblematikken. Her udstillede klasserne også egne projekter, der hovedsageligt handlede om energiproblematikken og omstillingen til vedvarende energikilder. Eleverne fik afprøvet, hvordan det er at begå sig i et internationalt miljø og formidle et budskab til engagerede og seriøse lyttere.

Grøn succesoplevelse
For mange af eleverne var det at forklare og diskutere deres projekt med engagerede tilhørere en stor succesoplevelse.
”Det var sjovt at fremlægge. Det var fedt selv at komme ud med budskaber og fortælle tilhørerne om noget, de ikke vidste noget om. Folk er engagerede i klimaet og interesserede i det, du snakker om,” fortæller Sigrid fra 2.P.
Eleverne fik også mulighed for at gå rundt og opleve andres fremvisninger, hvor bl.a. energiomstillingen i EU blev diskuteret, og hvor især det politiske aspekt af klimaproblematikken var i fokus, men man kunne også høre The Yasuni Parc Initiative fortælle om deres kamp for at stoppe olieboringer i Amazonas regnskoven.
“Man møder nogle mennesker som er virkelig engagerede i klimaspørgsmålet, og som er opsatte på at gøre en forskel. Det var spændende at høre fra folk, der har en helt anden viden, og som snakker om aspekter af klimaproblemet, som er fremmede for en selv,” siger Sigrid fra 2.P.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *