En sort dag for Søtorp-husene og demokratiet
radikale-martin-nielsen_05_.jpg
Martin Møland Nielsen Formand for Rødovre Radikale Venstre Foto: Arkiv
debat Umådeligt trist at så mange indsigelser ikke påvirker beslutningen om bebyggelsen på tivoligrunden.

6 etager i et område, hvor alle nærliggende bygninger er væsentligt lavere. Området er oveni købet med mange bevaringsværdige ældre Søtrorphuse, og op til en naturskøn sø. I et område, hvor man ikke engang har ulejliget sig med at udarbejde en samlet plan.
Det tiltrækker ikke gode skatteborgere, men jager dem væk, for hvad kan de selv risikere at blive udsat for? Med den demokratiopfattelse, som flertallet i kommunalbestyrelsen ligger for dagen, kan ingen føle sig sikker.
Jeg tror ikke, at kommunen har regnet på, hvor meget vi alle taber ved det værdifald og det fravær af potentielle “gode” skatteborgere, der sker, for de nuværende boliger som berøres i hele området, kontra gevinsten ved det nye byggeri. Men er overbevist om, at vi alle taber både økonomisk som i herlighedsværdi.
Skal vi for alvor hjælpe de dårligt stillede i kommunen og have ordentlig offentlig service, er det, trods udligning, en forudsætning at vi får nok skattekroner ind. Det kan derfor undre, at man ikke
har forsøgt at hyre en arkitekt til at tegne f.eks. rækkehuse med respekt for den unikke Søtorpstil, og derved bevare områdets økonomiske, samt rekreative og etiske værdi.”

4 kommentarer om “En sort dag for Søtorp-husene og demokratiet”

 1. Michael Olsen siger:

  Hvis gode skatteborgere skræmmes som nævnt ovenfor så er det jo svært at forstå at boliger i Rødovre næsten rives væk når de er til salg og at de nye boliger i Irmabyen også sælges hurtigt. Boligkøberne er nok mere interesserede i at få boliger tæt på København end mudderkastning fra et mindretal blandt byrødderne.
  Det virker som et billigt trick at kritisere andres demokratiopfattelse når man ikke får ret! Jeg undrer om der kan påvises et eneste tilfælde hvor reglerne ikke er fulgt.

 2. orla holm siger:

  en kommentar herfra skulle lige være at det er godt nok den mest udemokratiske proces jeg nogen sinde har set for ikke at tale om byrådes møde på rådhuset det var en parodi bykongen Erik Nilsen fejet alt væk det han sagde var lov han sidder 220 høring,s svar overhørigt det passer jo ikke ind her i området med bygninger på 6 etager ved damhussøen det lugter lidt af aftalet spil og nu vil de på rådhuset have høringssvar om Rødovre centrum det kan sgu da være lige meget det er vel vedtaget på forhånd det her er godt nok et slag i ansigte på demokratiet her i Rødovre man kan da håbe at bykongen Erik Nilsen bliver husket til næste valg.
  jeg bore i damhus torvegård her er der flade tage fordi hvis der kom rejsning på vil det blive for højet til området ???

  mvh
  orla holm

 3. orla holm siger:

  z

 4. Hanne Brodersen siger:

  Det er jeg meget enig i. Kan slet ikke forstå, hvorfor der skal presset så mange boliger ind på sådan et lille område og og stadig alt for høj ift. det etableret villakvarter. Det er fint med byggeri og nye boliger, men det er da alt afgørende, at det er tilpasset område og har respekt for de nuværende boligejere. Jeg gætter på, at dem, som stemte for, ikke selv bor i området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *