Unge valgte selv
demokrati-1.jpg
Et panel gav forskellige inputs, før forsamlingen stemte om emnet. Foto: Red.
demokrati Under overskriften ‘Demokratiet - dit valg’ viste unge fra Nyager Skole, at man ikke behøver andet end sin sin mobil for at deltage i demokratiet.

De er kendt for at råbe højt, uden egentlig at have noget at sige, men det passer ikke.
Et demokratiprojekt viste forleden, at byens 8. klasser har en masse på hjertet, og langt fra er enige om, hvad der er vigtigst i livet.
Projektet skulle styrke unges demokratiske engagement, og gik i sin enkelthed ud på at lade de unge komme til orde via mobiltelefonen.
Et panel af skarpe unge diskuterede vigtige emner på baggrund af personlige erfaringer med især skolelivet, og 8. klasserne fra Nyager Skole stemte via mobiltelefonen om de løsninger der passede dem bedst.
Forud for afstemningerne, var eleverne blevet klædt på med kildekritik og researchteknik af ansatte fra biblioteket, der spændt fulgte slagets gang.
”De unge ved meget om demokrati, men er bange for at deltage for meget, i hvert fald i det formelle demokrati, fordi de ikke mener, at de har forudsætningerne til det. Dette projekt skal give de unge demokratisk selvtillid ved at give dem større forståelse for, hvad demokratisk deltagelse er, og hvordan man kan deltage demokratisk,” forklarer Signe og Tue fra Rødovre Bibliotek.

Vil også i skolen
De kunne se eleverne gøre mere end bare at stemme med deres mobiler. Mobilerne gav dem en stemme, idet de kunne sende SMS anonymt, så de kunne få deres mening op på storskærmen.
Det synes Sine fra Nyager Skole var en god måde at gøre tingene på.
”Det var rigtig spændende, og se hvad alle de andre mente om tingene. Vi snakkede om de andres meninger, og så man fik man måske et andet syn på det man diskuterede,” siger hun og tilføjer:
”Jeg synes godt man kunne bruge det mere på skolen også.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *