Team Rødovre pengene er fordelt
team-roedovre-uddeling_028_230915_BP.jpg
Igen i år uddelte Team Rødovre støttepenge til elitesporten i Rødovre. Foto: Brian Poulsen
Elitesport Der var rød løber, fakkellys der glimtrede i efterårsmørket samt forventningsfulde idrætsledere og -udøvere på Rødovregaard, da Team Rødovre fordelte 710.000 kroner til kommunens elitære idræt. Mighty Bulls fik den største del af beløbet.

Rødovres borgmester Erik Nielsen var i hopla, da Team Rødovre uddelte støtte til den lokale eliteidræt, som svarede igen med brede smil og anerkendende taksigelser til det lokale erhvervsliv.
”Det er en stor dag og en fornøjelse at være med til at overrække og støtte vores lokale eliteidræt, som kan lade sig gøre på grund af kommunalbestyrelsens tildeling af 250.000 kroner samt erhvervslivets opbakning,” sagde borgmester Erik Nielsen, der glædede sig over, at Team Rødovre allerede har 20 erhvervsmedlemmer.

Inden fordelingen af støtten holdt den 10-dobbelte verdensmester Arne Nilsson et fremragende foredrag, og han sluttede af med at gå rundt og give samtlige tilhører hånden, selvom konen havde fødselsdag og angiveligt ventede tålmodigt på ham.

Efter foredraget fik alle stillet sulten med en yderst delikat buffet leveret af ’Skovly’. Med fyldte maver blev det tid til aftenens højdepunkt, som var fordelingen af Team Rødovres tilskud.

team-roedovre-uddeling_020_230915_BP

Tobias Hyttel
Den første på scenen var den 13-årige Tobias Hyttel fra Hwarang Rødovre Taekwondo Klub, der allerede havde modtaget 10.000 kroner til sin VM-tur til Sydkorea.
”Helt ekstra ordinært har vi givet Tobias støtte udenfor denne aften, så han har allerede modtaget 10.000 kroner. Vi har valgt at støtte Tobias, fordi vi stoler på, at han vil levere resultater i fremtiden, og fordi han er et godt forbillede for mange andre unge mennesker,” sagde Erik Nielsen.

team-roedovre-uddeling_022_230915_BP

Avarta
Den næste på scenen var den unge midtbanespiller fra Avarta, Emil Thomsen, som fik æren af at hente en check på 125.000 kroner.
”Green Entertainment eller Avarta, som vi helst vil kalde holdet, har en målsætning om at ende i top 4 i efteråret, samt har en målrettet plan for udvikling af deres U21 hold. For at opnå dette er der ønsket en fysioterapeut, der kan deltage ved træning og kampe, hvilket Avarta får 125.000 kroner til,” sagde Erik Nielsen blandt andet.
Pengene var dermed øremærket til udvikling af spillere og til en fysioterapeut.

Bestyrelsesmedlem Per Thomsen og sportschef Benny Nielsen var godt tilfredse.
”Vi satser på vores U21, og så skal vi have fokus på det skadesforebyggende. Bare se igen i denne sæson, hvor vores U21 hold er ubesejrede, og vi vil gerne vores egne,” sagde Per Thomsen, mens Benny Nielsen supplerede:
”Man må ikke glemme, at i dag er 2. division på et højt niveau, og den rigtige behandling kan formindske skadespausen betragteligt. Det er vigtigt, at en skadet spiller er tilbage efter to uger i stedet for 1-2 måneder, og skadesforebyggelse er også med i en spillers overvejelser i dag, når han skal vælge klub.”
”Vi har et ungt og spændende hold, men der er jo ingen garanti for, at vi kan holde på spillerne, når vi ikke er kontraktklub. Går det sportsligt godt, som nu, er det nemmere, selvom det stadig er hårdt arbejde, fordi vi ikke kan skrive kontrakter, så pengene falder et tørt sted. Det er positivt det her,” siger Benny Nielsen.

team-roedovre-uddeling_023_230915_BP

Rødovre Floorball Club
Det er ikke mange kommuner, som kan præsentere fem dobbelte Danmarksmestre, men det kan vi her i Rødovre og næste klub på scenen var Rødovre Floorball Club.
”Det er en særdeles flot præstation med 5 x DM, og positionen som Danmarks bedste ønsker man at fastholde i Rødovre Floorball Club, hvor de også ønsker at deltage i Europa Cuppen. Det vil Team Rødovre støtte op om, så de får 100.000 kroner,” sagde Erik Nielsen, som kunne overrække checken til formand Lone Henriksen.

Sportschef Esben Larsen var tydeligvis begejstret over Team Rødovres støtte.
”Vi er super glade for de penge, vi har fået. Det skal bruges på træningsturneringer i Sverige, hvor floorball er i verdensklasse. Vi skal forstærke os med nogle svenske spillere i slutningen af året, så vi kan spille med om guldet igen i denne sæson, for målsætningen er helt klart at vinde DM guld igen, og deltage i Europa Cuppen. Vi skal stile højt, og det har vi nu muligheden for med det her bidrag, som vi har fået af Team Rødovre. Det bliver lettere at følge vores handlingsplan.”

team-roedovre-uddeling_024_230915_BP

Rødovre Håndboldklub
Som de eneste repræsenterede Rødovre Håndboldklub to hold.
”Klubbens målsætning er at fastholde placeringen i 1. division for kvinder, samt forblive i 2. division øst for herrer, mens man i ungdomsafdelingen fortsat vil udvikle spillere, så de er potentielle landsholdspillere,” sagde Erik Nielsen, inden han overrakte 100.000 kroner til RH, der blev modtaget af spilleren Mia Brøndum.

Formand Michael Eriksen var slet ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges til.
”Vi er blevet nød til at købe os til styrketræningsfaciliter ude i byen, og det er fra U16 og op til seniorholdene. Det er for spillere, som er i DHF regi (omkring ungdomslandshold og 1. division, red.), for så er man forpligtet til denne form for træning.”
”Man må tænke på, at vi stadig er en amatørklub, hvor alle betaler kontingent. For at fastholde de spillere, som vi har, er styrketræning et vigtigt parameter.”
”Når vi er 100% selvfinancierende, spillerne betaler kontingent og sponsorindtægterne ikke er stigende, er alt kærkommen, så vi er meget glade for Team Rødovres støtte,” sagde Michael Eriksen.

team-roedovre-uddeling_025_230915_BP

Rødovre Mighty Bulls
Fra Mighty Bulls var direktør Brian Møller og bestyrelsesmedlem Per Jeppesen på scenen for at modtage 275.000 kroner.
”Man kan godt blive ærgerlig over, at næsten 70.000 kroner går til moms,” sagde direktør Brian Møller, efter borgmesteren havde holdt tale. Han sagde blandt andet:
”Ishockeyen i Rødovre har gode traditioner, som er bygget op om spillere fra RSIK, hvilket man ønsker at fastholde, men man ønsker også at styrke organisationen med en assistenttræner, fysisk træner og mental coach. Så de 275.000 kroner er til at styrke organisationen,” forklarede Erik Nielsen.

”Vi vil bruge pengene på at styrke organisationen, som der også blev sagt,” sagde Brian Møller og uddybede:
”Pengene vil blive brugt på en assistenttræner, men om der også bliver råd til en massør og/eller en mental træner, det ved vi ikke endnu, for man må ikke glemme, at vi år for år har skruet økonomisk op for det skadesforebyggende arbejde.”

”Jeg vil gerne pointere, at vi er rigtig glade for, at flere virksomheder er gået sammen om at støtte sporten i Rødovre, både til elite og talent, og det er vigtigt at nævne talent i en kommune som Rødovre, der i næsten i alle sportsgrene er gode til at bruge deres egne talenter og her er ishockeyen et rigtig godt eksempel.”

”Vi er glade for det her, for det viser, at erhvervslivet værdsætter vores arbejde,” mener Brian Møller.

team-roedovre-uddeling_026_230915_BP

Cykleklubben Fix
”Også i cykelsporten afleverer Rødovre rigtig mange unge og dygtige atleter videre til andre landsdele, for i vores lokale cykelklub har man en evne til at producere unge mennesker med hjerte og vilje til at vinde,” sagde Erik Nielsen, der havde behov for at vide, hvad TdH stod for.

”Det er Tour de Himmelfart, som er det største etabeløb i Nordeuropa for børn og unge,” betroede CK Fix bestyrelsesmedlem Nikolaj Rønhede.
”…Tour de Himmelfart,” gentog borgmesteren: ”Det lyder som op ad bakke,” svarede borgmesteren inden han fortsatte.

”CK Fix har store ambitioner og de har noget at have det i, for de har vundet og vil vinde DM for ungdom både på bane- og landevej. Deres målsætning er at styrke klubben, så man kan fastholde de mange talenter og arbejde mod et af landets bedste U19 hold, så vi støtter CK Fix i deres fastholdelse af de ældste ryttere med 50.000 kroner,” sagde Erik Nielsen.

CK Fix starter cykelhold
Det bliver lidt ’mini-prof’ i CK Fix efter denne aften, hvor de modtog 50.000 kroner fra Team Rødovre, ifølge formand Allan Rasmussen og bestyrelsesmedlem Nikolaj Rønhede.
”Det her er vi meget glade for, og vi vil forvalte dem rigtigt, formentlig med indkøb af en decideret træner, for det er dét, vi vil,” sagde Allan Rasmussen. Han fortsætter:
”Vi har et par emner i støbeskeen, men nu skal vi fortælle vores ældste unge medlemmer, at nu er vi ved at bygge et hold op.”
”Det var mere, end vi havde forventet, og det er en rigtig godt start på det skridt, vi skal tage med at opbygge et cykelhold,” siger Nikolaj Rønhede og konstaterede: ”Vi kommer til at hedde Team Rødovre.”
”Nu bliver det nemmere at opbygge et hold, for nu har vi penge på lommen og så skal vi supplere med flere sponsorer. Grundstammen til holdet er der, men dygtige ryttere fra andre klubber spørger, om der er plads os hos. Det er altid smigrende at få forespørgsler, men i første omgang satser vi på vores egne. Vi lever for vores klub,” sagde formand Allan Rasmussen.

team-roedovre-uddeling_027_230915_BP

Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub
”Det er en ungdomsklub i Rødovre, der viser vejen for elitære træning, hvilket tre spillere i verdens hårdeste liga, NHL, beviser. I RSIK ønsker man at nye træningsmetoder skal implementeres som mental træning og styrketræning,” sagde Erik Nielsen, og gav 50.000 kroner til formand Torben Bergholdt og bestyrelsesmedlem Camilla Rørth.
”Vi er glade for støtten. Lige nu er vores fokusområde baseret på det individuelle træningsområde, så nu skal vi finde ud af, hvordan pengene skal bruges. Det er penge, vi ikke havde regnet med, så de skal gå til udvikling.”
”Vi er naturligvis lidt overraskede over at blive inviteret med, men vi synes jo selv, at vi er en eliteklub, og nu kan vi gå et lille skridt videre i vores udvikling. Man må jo heller ikke glemme, at vi jo føder til dem, som i dag fik 275.000 kroner,” siger Torben Bergholdt, der slutter med: ”Det her er jo en anerkendelse af, at vi har elite i RSIK og man er altid glad for en anerkendelse.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *