Annonce


Virksomheder tjekkes for privatsalg
islevdalvej_004_280515.jpg
Rødovre Kommune har, ifølge et brev til Det Daglige Brød, været på besøg her ved Islevdalvej uden at kunne se andre virksomheder, som sælger til private. Nu vil udvalgsformanden undersøge, om der alligevel skulle være andre virksomheder, der ikke overholder lokalplanen. Foto: Brian Poulsen
MÅ-MÅ IKKE: Rødovre Kommune undersøger virksomhederne ved Islevdalvej for at stoppe salg til private.

“Kommunen vil på baggrund af den konkrete sag undersøge områdets øvrige virksomheder for salg til private, og om nødvendigt kræve forholdene lovliggjort.”
Sådan skriver formand for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen i et indlæg på rnn.dk om den verserende sag om Det Daglige Brød, der af kommunen blev truet til at stoppe al salg til private.
Det må man, ifølge lokalplanen for området, nemlig ikke.
“Men så må Dyreværnet og alle de andre heller ikke,” siger ejeren, Ove Niebuhr, som derfor har klaget til kommunen over naboerne, der, ifølge Svend Erik Pedersens indlæg, heller ikke må sælge til private.
“Ingen steder i lokalplanområdet kan der lovligt eksistere egentlig detailsalg. Der er mulighed for at have en virksomhed med engrossalg i området, lige som der i området kan være andre typer erhverv så som fremstilling, byggeri og anlæg, samt transport,” skriver han.
“Når kommunen bliver gjort bekendt med et muligt ulovligt forhold – for eksempel gennem en klage, har kommunen også pligt til at undersøge og lovliggøre det. Kommunen har i flere tilfælde behandlet lignende sager i området, hvor butikker har måttet lukke, for eksempel en outlet butik med tøjsalg på Sandbækvej,” forklarer Svend Erik Pedersen.

Har ikke en task-force
Han understreger, at Rødovre Kommune ikke råder over en opsøgende ‘task-force’ til at kontrollere borgernes og virksomheders almindelige adfærd, men er ofte afhængig af oplysninger fra anden hånd.
“Bageriet på Krogsbækvej har undladt at søge om byggetilladelse i forbindelse med etableringen, og derfor har kommunen ikke været opmærksom på den ulovlige anvendelse, før klagen blev modtaget,” uddyber Svend Erik Pedersen (F).

Annonce

Nødvendigt planlægning
Han kalder planlægningen nødvendig for at sikre en hensigtsmæssig udnyttelse af kommunen, hvor alle byens områder kan være attraktive og tilbyde forskellige muligheder.
“Det gælder både, når der planlægges for boliger, men også for erhverv og detailhandel. Rammerne for detailhandelens udbredelse er formuleret i Kommuneplanen med en detailhandelsstruktur, der opererer med bydelscentre og lokalcentre, hvor det almindelige butiksliv skal foregå. En Kommuneplan, der i øvrigt blev enstemmigt vedtaget af Kommunalbestyrelsen. I detailhandelsstrukturen er dette område ved Islevdalvej udlagt til særligt pladskrævende varer,” påpeger Svend Erik Pedersen og tilføjer:
“En del af vurderingen er også, om muligheden for detailhandel i et område vil have negative konsekvenser i andre dele af kommunen, hvor der i forvejen er detailhandel. Hvis der for eksempel ville blive mulighed for detailhandel i Islevdalvejområdet, hvad ville der så ske med det trængte detailhandelsområde omkring Islevbrovej og Islev Torv?”

Kommentarer

5 kommentarer om “Virksomheder tjekkes for privatsalg”

 1. Dennis Jøhnk siger:

  Det simpelthen for dumt, hvis i lukker for salg til private i området omkring Islevdalvej, vil der jo bare være en masse tomme bygninger! Det svært nok at få firmaer til de lokaler der allerede står tomme!!!

  http://www.lokaleportalen.dk/storkoebenhavn/roedovre/vej/Islevdalvej

  At kommuneplan, blev engstemmit vedtaget af Kommunalbestyrelsen, fortæller vel bare hvor lidt de går op i denne del af Rødovre!

 2. Allan abrahamsen siger:

  Dette viser bare at kommunalbestyrelsen enten ikke gider høre hvad borgerne siger eller hvad der næsten er værre ikke aner hvad der sker i den såkaldte virkelige verden.

 3. Torben Frandsen siger:

  Åh gud, fandt de lige en plet i Rødovre hvor der var liv??

  Rødovre er jo stendød overalt, så det dur jo ikke at en driftig og populær forretning sådan bryder stilheden…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top