Annonce

Bageriet på Krogsbækvej
ISS_5130_05797.jpg
Foto: SignElements
debat Kommunalbestyrelsesmedlem Kim Drejer Nielsens læserbrev indeholder desværre en række faktuelle misforståelser og mangler grundlæggende indsigt i sagen.

Erhvervskvarteret omkring Islevdalvej reguleres af én lokalplan, Lokalplan 70, der er underdelt af 3 delområder A, B, C, for hvilke knytter sig særlige bestemmelser. I delområde A, hvor bageriet på Krogsbækvej er beliggende, må der således etableres butikker, der alene forhandler særligt pladskrævende varer, som eksempelvis biler, møbler eller byggematerialer. Ingen steder i lokalplanområdet kan der lovligt eksistere egentlig detailsalg. Der er mulighed for at have en virksomhed med engrossalg i området, lige som der i området kan være andre typer erhverv så som fremstilling, byggeri og anlæg, samt transport.

 

Der er ikke noget tilfældigt over det som planlægges i kommunen og heller ikke i håndhævelsen af reglerne. Det, der derimod kan virke tilfældigt, kan være hvordan en sag opstår. I det konkrete tilfælde er sagen startet som en klage fra en borger over støj fra virksomheden, hvilket i anden omgang bevirkede, at forvaltningen fik kendskab til at bageriet har et betydeligt salg til private. Kommunen har d. 5. aug. sendt varsel af påbud om lovliggørelse til ejeren.

 

Når kommunen bliver gjort bekendt med et muligt ulovligt forhold – f.eks. gennem en klage, har kommunen også pligt til at undersøge og lovliggøre det. Kommunen har i flere tilfælde behandlet lignende sager i området, hvor butikker har måttet lukke, f.eks. et outlet med tøjsalg på Sandbækvej. Derfor vil kommunen nu også på baggrund af den konkrete sag undersøge områdets øvrige virksomheder for salg til private og om nødvendigt kræve forholdene lovliggjort.

 

Kommunen råder ikke over en opsøgende ’task-force’ til at kontrollere borgernes og virksomheders almindelige adfærd, men er ofte afhængig af oplysninger fra anden hånd ved f.eks. ulovlig anvendelse af en ejendom. Bageriet på Krogsbækvej har undladt at søge om byggetilladelse i forbindelse med etableringen, og derfor har kommunen ikke været opmærksom på den ulovlige anvendelse, før klagen blev modtaget.

 

Planlægningen i Rødovre Kommune er med til at sikre en hensigtsmæssig udnyttelse af kommunen, hvor alle byens områder kan være attraktive og tilbyde forskellige muligheder. Det gælder både når der planlægges for boliger, men også for erhverv og detailhandel. Rammerne for detailhandelens udbredelse er formuleret i Kommuneplanen med en detailhandelsstruktur, der opererer med bydelscentre og lokalcentre, hvor det almindelige butiksliv skal foregå – en Kommuneplan, der i øvrigt blev enstemmigt vedtaget af Kommunalbestyrelsen. I detailhandelsstrukturen er dette område ved Islevdalvej udlagt til særligt pladskrævende varer.

I forbindelse med den fremtidige planlægning vil der naturligvis løbende blive set på de regler, der opstilles i både kommuneplaner og lokalplaner. Derfor vil der også i forbindelse med revisionen af kommuneplanen frem mod 2018 blive set på detailhandelsstrukturen. Der er i Planloven opstillet klare regler for hvor og hvordan, der kan gives mulighed for detailhandel, og det er derfor meget tvivlsomt, om en eventuel ny lokalplan kan åbne op for detailhandel i området. En del af vurderingen er også, om muligheden for detailhandel i et område vil have negative konsekvenser i andre dele af kommunen, hvor der i forvejen er detailhandel. Hvis der for eksempel ville blive mulighed for detailhandel i Islevdalvejområdet, hvad ville der så ske med det trængte detailhandelsområde omkring Islevbrovej og Islev Torv?

 

Skal vi ændre den overordnede planlægning skal det foregå efter grundige overvejelser – og ikke for at løse et problem for borger, der (måske uforvarende) har lagt et brødudsalg til private på et sted hvor dette ikke er tilladt.

Kommentarer

3 kommentarer om “Bageriet på Krogsbækvej”

 1. Halvor siger:

  For god ordens skyld vil jeg gerne bekræfte, at jeg har handlet som privatperson i følgende butikker i Islevdalvejkvarteret:

  Det daglige Brød, Krogsbækvej (bedste og billigste brød i Rødovre)
  Horse House
  Quick Pot
  Maxsø Dyrefoder
  Flügger Farver
  Lyngby Turist (indirekte)
  AO
  Würth
  Badgiganten
  Hilti
  Stjernegrill
  Jysk
  Toys are Us

  Jeg anfører dette blot for at vide, om jeg nu er kriminel. For hvis jeg har handlet hos virksomheder, som ikke må handle med private, så må jeg jo være kriminel iflg. Svend Erik Pedersens udredning om privatsalg. Rødovre Kommune har udsendt en blind ansat i Islevdalvejskvarteret, som ikke har observeret noget mistænkeligt, der kan henføres til privatsalg. Er denne person ved sine fulde fem? Det er uanstændigt, at Rødovre Kommune forsøger at smadre en virksomhed (måske flere, når klapperne fjernes fra øjnene), blot fordi der er nogle ligegyldige foranstaltninger, som til sidst ender op som følgende:

  ONDSKABSFULDHEDEN SEJRER I RØDOVRE.

  Vi borgere har snart ingen rettigheder, og det skyldes os selv, for nogle stemmer på liste A, som er et samfundsnedbrydende parti, der kun koncentrerer sig om ligegyldigheder frem for at koncentrere sig om det væsentligste, nemlig det at få det hele til at fungere. Men så længe, de har flertal, så teer de sig som små latterlige pygmæer, som kun har et formål. At undergrave os alle. Vor Herre Bevares for en lortekommune. Gør man dette for at beskytte en bager på Islev Torv, som er tre gange dyrere end Det daglige Brød og laver dårligere brød? Eller er det fordi tante Klara har hørt en lyd på Krogsbækvej, som hun ikke havde hørt før. Vågn dog op og glæd jer over, at nogle overhovedet gider at opføre en butik i Islev, hvor vi kun har så få, at enhver tilgang er et kæmpeplus. Jeg ved alt om det, for jeg bor i Islev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top