IT-frontløber indstillet til fornem vejlederpris
Pernille_Reenberg_1_IN.jpg
Pernille Reenberg er nomineret til Schultz' vejlederpris. Foto: Ian Nielsen
it i blodet Hun er lærer på Nyager Skole og en af kommunens skarpe- ste IT-vejledere. Nu er Pernille Reenberg indstillet til Schultz' vejlederpris, der gives til vejledere der har gjort en særlig indsats inden for deres felt.

Hun har i årevis været en sand IT-frontløber, og det er ikke gået ubemærket hen. Folkeskolelærer Pernille Reenberg fra Nyager Skole er indstillet til Schultz’ vejlederpris.
Pernille er uddannet folkeskolelærer med matematik og billedkunst som linjefag, og har undervist på Nyager Skole siden 1999. Pernille Reenberg er imidlertid mest kendt for sine IT-færdigheder og enorme overskud. Pernille har flere gange vist, også her i avisen, hvordan IT kan integreres i undervisningen, så eleverne får ejerskab over projekterne. Senest i december måned sidste år, hvor hendes femte klasse udkæmpede et digitalt søslag med en skoleklasse fra Sverige.
Udover sin lærergerning er Pernille Reenberg også IT-vejleder på Nyager Skole og vejleder i samarbejde med kommunens øvrige IT-vejledere, og det er blandt andet for hendes arbejde med at udvikle nye metoder og gå nye veje inden for vejlederrollen, at hun nu er indstillet til Schultz’ vejlederpris.
“Jeg er utrolig stolt, glad og overrasket,” fortæller Pernille Reenberg, der er indstillet til prisen sammen med 11 andre vejledere fra hele Danmark.

Undervisning, børn og IT
Pernille har også en uddannelse som systemplanlægger og programmør i rygsækken. IT var i en lang årrække en del af hendes karriere, men hun manglede bredde i sit arbejdsliv, og den bredde fandt hun ved at kombinere IT med undervisning i børnehøjde.
“Jeg har altid været glad for kreative ting, men jeg fandt ud af, at mit liv bestod af flere ting. Jeg gik derfor i tænkeboks og fandt ud af, at de ord der kendetegner mig, er; undervisning, børn og IT,” fortæller Pernille om springet fra programmør til skolelærer.
“Jeg har altid elsket skolen. Jeg kan huske, at jeg underviste naboens børn i et legehus, da jeg var lille. Som teenager ville jeg være noget, hvor man trykkede på knapper, og det hele er senere gået op i en højere enhed,” siger Pernille Reenberg, der tydeligt kan mærke, at hendes egen begejstring for undervisning og sammenkoblingen med IT, smitter af på hendes elever.
“Jeg gør det som jeg er vild med. Mit arbejde og hobby smelter sammen. Når der kommer elever og siger ‘gør det noget at vi har arbejdet med projektet i weekenden’ så ved jeg at det virker,” siger Reenberg, der flere gange har vundet internationale priser for de projekter hun har lavet med eleverne.

Det giver mening
Pernille Reenberg er sideløbende med lærergerningen blevet Microsoft Expert Educator og Innovative Fellow, og hun har været primusmotor på kommunens ‘Toolcamps’ og ‘Nørddage’, hvor skoleelever har mulighed for at dygtiggøre sig inden for IT. Nu er hun så nomineret til Schultz’ vejlederpris, men om hun vinder er ikke det der betyder mest for hende.
“Jeg er stolt over at stå på den liste sammen med de andre mennesker. Det er en stor ære, og det er næsten det samme som at vinde,” siger pernille, inden hun tilføjer:
“Jeg er rigtig glad for de projekter der giver mening for mig og eleverne. For mig er dét det vigtigste,” siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top