Erhvervsliv vil ændre lokalplan for bager
islevdalvej_001_280515.jpg

HER MÅ MAN GODT: Kommunens udsending kunne ikke se nogle butikker på Islevdalvej, der sælger til private. Foto: BP

Forskelsbehandling Viceborgmester vil stadig stoppe handel fra udskældt bager, mens Rødovre Erhvervsforening vil have kommunen til at ændre lovgivningen, så den er lige for alle.

Selvom Rødovre er ferieramt, kan en historie om en lokal virksomhed, der bliver uretfærdigt behandlet af kommunen, godt få sindene i kog på nettet.

Hundredvis af læsere gav i sidste uge aktivt deres mening til kende om, at der er noget galt i historien om bageren på Krogsbækvej, der ikke må sælge brød til private, mens resten af virksomhederne i området roligt sælger videre.

Annonce

I sidste uge spurgte vi formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen (F), om der var noget nyt i sagen.

”Det er der ikke, men vi følger den tæt,” svarede han.

 

Skal stoppes
Viceborgmester, Peter Mikkelsen (Ø) afbrød midlertidigt sin ferie for at reagere på historien, da han har fået borgerhenvendelser i kølvandet på afsløringen om, at kommunen har givet påbud til bageren om at stoppe alt salg og reklame til private.

”Lokalplanen gælder for alle. At nogen ikke overholder den, giver ikke andre ret til, at bryde den. Detailhandel er ikke tilladt i følge lokalplanen. At det er specielt synd for de virksomheder, der har valgt at placere deres virksomhed i området er svært at se,” siger Peter Mikkkelsen (Ø) og fortsætter:
”Deres handel påvirker jo også dem, der har valgt at bo i området. Det kan faktisk være til gene, og derfor skal al detailhandel stoppes. Hellere i dag end i morgen,” understreger Peter Mikkelsen.

Historien har fået flere til at deltage i debatten. Ikke mindst Helge Larsen, der har en lang karriere som iværksætter inden for forskellige brancher.

”Det er på tide, at vi får taget et opgør med skrankepaverne og deres rigide regler, love og erhvervsfjendtlige holdninger,” siger Helge Larsen, der i løbet af en time tog billeder af flere håndfulde virksomheder der åbenlyst reklamerer og sælger til private.

”Jeg er kommet på Islevdalsvej næsten hver dag i mange år. Overalt er der virksomheder, som sælger direkte til private,” siger han og nævner butikker i flæng.

Hans billeder får stor opmærksomhed på Facebook og har fået folk til at diskutere lokalplanen igen.

Det mener Rødovre Erhvervsforening også man bør gøre på rådhuset.

”Vi vil opfordre til, at man løser sagen i ro og mag. Erhvervslivet i Rødovre har et godt samarbejde med kommunen, men her går det galt fordi det er en gammel lokalplan. Vi vil gerne følge op på det i erhvervsrådet, så vi kan få fomuleret en ny lokalplan, hvor man kalder erhverv for erhverv i stedet for at skelne mellem industri, handel og service,” siger formand Carsten Corinth.

Kommentarer

10 kommentarer om “ Erhvervsliv vil ændre lokalplan for bager”

 1. Bilderberg siger:

  Endnu en skrankepave historie om regler og regulativer som holder det private initiativ i en skruestik.

 2. Jan k siger:

  Peter mikkelsen er da helt væk. Hvis der nogen der tager initiativ til noget der er til glæde for os glemte i Islev, ska det da bare bakkes op 110%. Det er en super dygtig bager, med fantastiske varer, tilmed til under halv pris af hvad alle andre tager. Snitterne fra vores bager, Peter hent dit brød i Rusland.

 3. Dennis Jøhnk siger:

  En ting der undre mig er at der jo også ligger en Grillbar, som glædeligt sælger mad til private, det jo det de lever af??

  Hvor i ligger forskelen, på en grillbar og en bager?

 4. Jan k siger:

  Der ligger rent faktisk 2 grillbarer, 1 tankstation, jysk, toys r’ us, Peugeot, Toyota, mekanikere m.m.. Regler er regler de gælder bare kun for bagere.

 5. Peter Mikkelsen siger:

  Hvis tiden er løbet fra lokalplanen, er det oplagt, at der skal kikkes på den. Indtil da er den aktuelle gældende, og den fastslår, at der ikke må være detailhandel inden for lokalplanens rammer. Det kan man finde for skrankepaveagtigt eller rigidt regelrytteri, der begrænser erhvervslivets eller iværksætteres initiativer, men det er altså til for at sikre borgernes, kommunens mulighed for at styre udviklingen i kommunen.

  Jeg har fået borgerhenvendelse fra beboer på Krogsbækvej. Jeg skal medgive, at jeg først ikke var opmærksom på, at lokalplanen dækker Islevdalsvej fra Slotsherrensvej til Jyllingevej, men det ændrer ikke ved, at detailhandel ikke er tilladt for hverken bil-, lege- eller sengetøjsforhandlere. Eller bagere, der har en anden arbejds- og åbningstid end de førstnævnte til gene for beboere på Krogsbækvej.

  Tilbage står, at Islev ikke er forsømt med bageri. Der er en udmærket bager på Islev Torv.

  Peter Mikkelsen
  Enhedslisten Rødovre

 6. Dennis Jøhnk siger:

  Nu ligger den bager jo ikke på Islevsdalvej, men på Krogsbækvej, så burde den jo gå fri, når du skriver det er langs Islevdalvej?

  Har boet på Krogsbækvej i mange år, er dog flyttede, men boet faktisk i den række hvor bageren ligger, hvis vi skal snakke gene, så vælter det rundt med lastbiler fra meget tidlig morgen og de larmer en del mere end hvad den bager gør.

  Hvorfor skal man tvinges til at gå til en okay bager, når der nu ligger en fantastisk bager på Krogsbækvej?

  Men glæder mig til du for lukket alle de virksomheder som sælger til private på Islevdalvej og virkelig for ødelagt og stoppet den bydel totalt!!!

 7. Helge Larsen siger:

  Der er simpelthen for pauvert Peter Mikkelsen.

  Følgende spørgsmål står åbne:

  Hvordan kan kommunen over for bageren påstå, at der ikke er andre virksomheder i området der sælger varer og tjenesteydelser til private?

  Har de på kommunalt ansatte medarbejdere som kører sagen nogensinde fysisk været i området?

  Hvordan kan det være, at du som viceborgmester ikke er bekendt med, at der i årevis har været detailsalg i området? Har du aldrig kørt forbi ToysRus og Jysk?

  Hvad vil kommunen nu stille op med de ca. tyve virksomheder, som efter min hurtige opgørelse sælger til private?

  Af personlig interesse:

  Hvad skal der ske med dyreinternatet, som sælger indleverede dyr til private?

  Hvad skal der ske med fitnesscentret?

  Med venlig hilsen

  Helge Larsen

 8. Jan k siger:

  Peter m. Du helt væk, er du i familie med bageren på islev torv? Jeg glæder mig til at se når i lukker alle virksomheders salg til private ned på islevdalsvej. Hold op i er gennemført håbløse. Det ka godt være du har fået en henvendelse fra en borger, men der er faktisk en hel del andre borgere her i islev der finder bageren super go’. Ku du ikke istedet smide lyngby turist af helvedes til, så vores børn kan færdes sikkert i trafikken her i islev. De færdes hver morgen mellem 50-70 kæmpe busser. Syntes kommunen sku bruge tiden på udvikling ikke afvikling.

 9. Frank Laursen siger:

  Måske man skulle ændre lokalplanen, så den passer til mennesker,
  og ikke prøve at få mennesker til at passe ind til lokalplanen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top