Unge fester med stil på Roskilde festival
cleanoutloud.jpg
I 2013 efterlod Roskilde Festivals gæster 1.495 tons affald. Jonas Jung er en af dem, der rydder op efter de andre. Foto: Alex Luda
u-land For fjerde år i træk samarbejder Vallekilde Højskole med Roskilde Festival og Roskilde Festival Højskole om projektet: "Clean Out Loud." Et projekt der får folk til at rydde op efter sig, uden at gå på kompromis med festen.

Clean Out Loud er et forsøg på at ændre festivalsmentaliteten hos de mange deltagende på Roskilde Festival. Det er i år sket ved, at man, som lejr, har skulle ansøge om en plads, vise at viljen til at rydde op er ligeså stor, som viljen til at feste igennem, det som Clean Out Loud selv betegner som “god stil.”
Jonas Jung fra Rødovre er en af de personer der har ansøgt om plads på skraldeprojektet Clean Out Loud:
“Vi hørte allerede om Clean Out Loud sidste år, og besluttede os for at ansøge om en plads i år. Vi er blevet ældre og trætte af at bo i lort. Clean Out Oud var derfor det perfekte match. Her er der ingen undskyldning for ikke at rydde op, og det bliver gjort,” siger han om projektet.

Skraldeparader
Som festivalgæst på Clean Out Loud har man fået reserveret en plads, til gengæld for at holde sin lejr ren. Det skal gennemføres ved, at der i fællesskab afholdes festlige aktiviteter som skraldeparader, hvor der indsamles alt fra cigaretskodder til makreldåser. Disse bidrager både til en renere festival, men også til en helt speciel fællesskabsfølelse i område E. I 2013 efterlod Roskilde Festivals gæster 1.495 tons affald. Festivalen bruger omkring syv millioner kroner årligt på at rengøre festivalpladsen og campingområder efter festivalens afslutning. Jonas mener, at Clean Out Loud kan være med til at ændre mentaliteten omkring skrald på festivalen.
“Da det er et fællesprojekt for hele område E, bliver det nemt at holde alle oppe på at hjælpes ad med oprydningen. Alle folk der bor i Clean Out Loud er indstillet på camping område E, skal efterlades i samme tilstand, som da vi ankom.”
Jonas kan derfor kalde sig en af de udvalgte til at bo i området, hvor der ellers har været rift om pladserne. Hver tiende festivalgæst har ansøgt om plads. Det svarer til, at cirka 8000 mennesker gerne vil bo i området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *