Stortalent forlænger
WEB_matthias-asperup_Forside_230115_BP.jpg
Matthias Aspehus viste fart og teknisk snilde, da han kom til Rødovre efter U20 VM i sidste sæson. Foto: Brian Poulsen / arkiv
ishockey Den 20-årige Matthias Asperup forbliver hos Rødovre Mighty Bulls. Nu vil han bevise, at han kan blive i samme klub en hel sæson.

Sidste sæson spillede Matthias Asperup en halv sæson i henholdsvis Sverige og Danmark. Først hos Malmös U20-mandskab, før han vendte ‘hjem’ til Rødovre.

Det betød, at han kom ind på et Rødovre-mandskab midt i sæsonen.
“Jeg vil gerne bruge Rødovre som springbræt til Sverige,” lyder den kontante melding fra Asperup, der allerede har vundet U20-DM og 1. division to gange.Asperup har tidligere tørnet ud for Hvidovre, men han understreger, at Rødovre er hans klub.
“Mit hjerte ligger i Rødovre. Som det ser ud nu, er jeg 99% sikker på aldrig at spille i en anden dansk klub,” fortæller den unge skarpretter.

Asperup har tegnet en 1-årig kontrakt, og får tildelt en ny trøje med #19.
“Det har jeg for at vise alle, at jeg godt kan være det samme sted en hel sæson,” siger han grinende, og uddyber:
“Det er for at undgå et dårligt rygte om, at jeg   ikke kan være i en klub i mere end et år.”

WEB_matthias-asperup_RMB-odense_055_230115_BP
Matthias Asperup kom til Mighty Bulls midt i sidste sæson. Nu er han med fra start.

Stor rolle i powerplay
Ifølge Matthias bliver hans rolle mere offensiv end defensiv, og cheftræneren Jesper Duus har stillet ham i udsigt at blive en af de spillere, der skal finde vejen til netmaskerne i powerplay.
“Jeg får en stor rolle i powerplay og fem mod fem, så jeg skal gerne producere en masse point, både mål og assister,” ser Asperup frem mod den kommende sæson.

Jesper Duus er manden i trænersædet hos Rødovre Mighty Bulls. Han beskriver Asperup.
“Han er en teknisk og bevægelig forward med masser af talent. Han mangler måske stadig noget styrke til sine gennembrud, men han har evnerne til at være en trussel for enhver back og målmand,” fortæller Duus.

Det er ikke en tilfældighed, at Rødovre er en af landets største talentfabrikker, hvis ikke dén største. Der stilles nemlig høje krav til de unge spillere, som får chancen på øverste hylde i Danmark.
“Han skal være ærgerrig når han får chancerne, og som andre unge spillere skal han lære at levere på højt niveau hver dag,” lyder forventningerne til Matthias Asperup fra cheftræner Duus.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top