Erik Nielsen: “Det bliver ikke det samme”
irma_vandalisme.jpg
Sådan så det ud, da bogstaverne i juli måned 2012 blev pillet ned af Kaffetårnet. Nu vil ELF Development forsøge af genetablere skiltet i forbindelse med udviklingen af IrmaByen. Foto: red.
kaffetårnet Hverken Coop eller Rødovre Kommune vil stille sig i vejen, hvis ELF Development ønsker at genetablere Irma-bogstaverne på Kaffetårnet. For borgmester Erik Nielsen kan et nyt sæt bogstaver dog ikke rette op på den vandalisme, som han mener at Coop udførte i 2012.

I næste måned et det tre år siden, at Coop uden varsel besluttede sig for, at de fire store hvide bogstaver der i årtier havde udgjort ordet ‘Irma’ på Kaffetårnet, skulle rives ned.
Rødovre Kommune kaldte manøvren for hærværk og vandalisme, og meldte senere Coop til politiet for netop hærværk.
Rødovre Kommune havde erhvervet sig det store tårn for den nette sum af 100 kroner i 1996, men da Irma, efter mere end 50 år på Korsdalsvej, rykkede hovedsædet til Albertslund, mente Coop ikke længere, at de ikoni- ske bogstaver hørte til på Kaffetårnet.
“Vi er flyttet fra Korsdalsvej til Albertslund, og derfor skal vi ikke skilte med, at vi holder til på Korsdalsvej,” udtalte informationsdirektør Jens Juul Nielsen til Lokal Nyt i 2012.

Nye boller på suppen
Projekt IrmaByen er nu endeligt godkendt, og det har nu fået Coop på andre tanker. Nu kan de igen godt se en fordel i, at ‘Irma’ pryder det store tårn, som vil få en nøglerolle og fungere som torv i den nye bydel.
“Coop er positive overfor tanken,” siger Jens Juul Nielsen, der nu fortæller, at det var af sikkerhedsmæssige hensyn, at Coop fjernede bogstaverne i 2012.
“Vi kunne ikke have bogstaverne siddende, når vi ikke længere kunne holde øje med dem. Vi er derfor åbne over for tanken, så længe de bliver sikkert monteret, ” lyder meldingen nu fra Jens Juul Nielsen.

Det var hærværk
Borgmester Erik Nielsen vil ikke forhindre, at ELF Development vil forsøge at genskabe toppen af vartegnet. For ham har det ikke den store betydning længere.
“Coop har ødelagt meget af den historiske værdi, så for mig personligt er det ikke det samme længere,” siger borgmesteren, inden han understreger, at det vigtigste er, at de nye bogstaver kommer til at fremstå så autentiske som muligt, hvis de igen skal op på Kaffetårnet.
“Det skal ligne de oprindelige, og ikke være en reklamesøjle,” siger Erik Nielsen.

 

1 kommentar om “Erik Nielsen: “Det bliver ikke det samme””

  1. Michael Olsen siger:

    Det forekommer unægteligt mærkværdigt at CCOP nu gerne vil have IRMA logoet på bygningen. Selvom jeg kan være enig at det vil bære et fint cadeau til oprindelige anvendelse af området synes jeg ikke at logoet skal sidde der alene af den grund.
    Hvis COOP vil have den reklame for IRMA børe de betale for den, og derfor er det yderst mærkværdigt at Erik Nielsen er ligeglad med at IRMA logoet sættes op – når han samtidig er imod et hal sponsorat på Skøjtearenaen der kunne hjælpe RMB, der jo ikke ligefrem er en økonomisk guldgruppe.
    Så mit forslag til alle implicerede, samt RMB, skal være at COOP for lov at sætte sit IRMA logo i IRMA byen og samtidig tillades at blive halsponsor for Rødovre Skøjtearena og RMB. Så kunne den hedde COOP skøjtearena.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *