Hendriksholm Skole dumper med et brag
hendriksholm-skole_009_2201.jpg
Mere end hver femte elev i 9. klasse på Hendriksholm Skole dumpede sidste skoleår i både dansk og matematik. Specialskoler og specialklasser er ikke indeholdt i grafen. Foto: Arkiv
BLIVER VÆK FRA EKSAMENER Hver femte elev i 9. klasse dumpede sidste skoleår i både dansk og matematik på Hendriksholm Skole.

Årets kvalitetsrapport fra Rødovre Kommunes folkeskoler indeholder mange lyspunkter, men der er bestemt også dybe ridser i lakken.
Sidste skoleår gik 95 procent af eleverne i kommunens 9. klasser til samtlige afgangsprøver, hvilket var tre procent over landsgennemsnittet, og af disse bestod 92 procent både dansk og matematik eksamen. Det er dog ikke alle skoler, der klarer sig lige godt.
På Hendriksholm Skole er resultatet så dårligt, at forvaltningen nu vil rette et særligt fokus på problemet. Tal fra kvalitetsrapporten, fra byens folkeskoler, viser, at det kun var 79 procent af eleverne i 9. klasse på Hendriksholm Skole, der fik karakteren 02 eller derover i både dansk og matematik, hvilket svarer til, at mere end hver femte elev dumpede begge fag.

Eleverne bliver væk
Den triste bundplacering til Hendriksholm Skole skyldes dog ikke nødvendigvis manglende kundskaber i dansk og matematik fra elevernes side i dansk og matematik, men derimod, at en gruppe elever ikke mødte op til afgangsprøverne. Det fortæller skoleleder Jørn Matzen.
“Vi har de to sidste år haft elever, som vi ikke kunne få i skole, og dermed heller ikke til prøver. Vi forsøger hele tiden at finde på måder, der kan få dem til at møde op til undervisningen, men vi må erkende, at det ikke er lykkedes,” siger Jørn Matzen og tilføjer:
“Vi vil næsten gøre, hvad som helt for at få eleverne i skole. De har brug for en eksamen, så de kan komme videre i livet og blive gode samfundsborgere” siger Jørn Matzen, inden han pointerer, at der er store udsving fra årgang til årgang, og at tallene derfor kan se helt anderledes ud til næste år.

Bekymrende
Enhedslistens medlem af Børne- og Skoleudvalget, Hans Houmøller, finder det bekymrende, at Hendriksholm Skole halter så gevaldigt efter de seks andre kommunale folkeskoler.
“Det skal undersøges kraftigt. I første omgang er det væsentligt at finde ud af, hvorfor eleverne er udeblevet. Jeg gætter på, at de ikke har været syge på samme tid. Der må være en forklaring, og når den er fundet, må vi finde ud af, hvordan vi kan gøre det bedre,” siger han.

1 kommentar om “Hendriksholm Skole dumper med et brag”

 1. Godt at skolelederen Jørn Matzen der har terroriseret og fungeret som skoleleder på Hendriksholm skole i Rødovre, nu går på pension.

  En del af hans karakterbrist er at skyde skylden ud af mod andre. som der også kan læses i hans udtalelse i artiklen.

  Vi mener at han er indbegrebet af være en dårlig eksempel på en leder, og må statueres som et eksempel for hvilken ledelsesstil man skal undgå i fremtiden

  Konfliktløsning er ikke hans stærke side!

  Måske det kan komme til at betyde at der kan komme fornyet kræfter til.
  Det har både elever, lærer, pædagoger, ansatte og forældre fortjent

  Håber derfor at byrådsmedlemmet fra enhedslisten Hans Houmøller gør alvor, når han udtaler sig til Lokal nyt, at han vil undersøge forholdende på skolen.
  Så historien ikke behøver at gentage sig.

  Tak Jørn Matzen for at du går af!

  Med Venlig Hilsen
  Berith Zenia Fagergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top