Annonce


Bygger køkken i skolegården
valhoej-skole.jpg
Der skulle både måles vinkler, blandes mørtel og regnes med formler, da 7. klasse skulle bygge deres eget køkken i forbindelse med Innovativ Uge på Valhøj Skole.
VINKELMÅLER Eleverne på Valhøj Skole får kortere til de friske grøntsager, når der snart står et helt nyt udendørs køkken klar i skolegården, og de har selv bygget det.

Jargonen var pædagogisk på en forfriskende måde, da de faste skolelærere på Valhøj Skole i sidste uge overlod undervisningen til håndværkere fra den lokale tekniske skole.
“Vi kalder det for innovativ uge. Eleverne skal ud af klasselokalerne og prøve kræfter med en masse fag på en ny måde. Det betyder ikke, at de ikke lærer noget om matematik, for der skal stadigvæk regnes og måles, men der skal tænkes på en ny måde, når man tænker flere fag sammen,” forklarer afdelingsleder Niels Jepsen.
Hele udskolingen var i vælten med nye udfordringer, og selvom der blev grinet i krogene, blev der også lyttet med respekt til de nye lærere.

Drivhus
Nogle af de elever, der havde det hårdest, men også samtidig sjovest, var 7. klasserne, der skulle bygge et nyt skolekøkken og drivhus op fra bunden.
“Det bliver fedt, når det er færdigt, så kan vi bare hente vores egne krydderurter og tage dem med ind til hjemkundskab i stedet for at skulle handle ind i Føtex,” siger en af pigerne.
Sammen med veninderne har hun netop regnet ud, hvad der kan blive plads til af ting i drivhuset, mens resten af klassen er i gang med at støbe fundamentet til et egentligt udekøkken.
“Man får en helt anden tilgang til læring, når den præsenteres af eksempelvis lokale håndværkere. De ved, hvad de taler om, og får eleverne til at se, at der en praktisk nytte at hente ud af de ting, vi normalt underviser i i klasselokalet,” forklarer Niels Jepsen.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top