Tag en tur til Rio
WEB_Rio-bio.jpg
Sådan så Rio Bio ud på Roskildevej. Foto: Foto: Lokalhistorisk Samling
historie Rio Bio blev overtaget af instruktør Benjamin Christensen i 1944 og den lukkede kort tid efter hans død i 1959. Denne lille historie er til ære for Bjarne Søjbjerg.

Den 2. januar døde Bjarne Søjbjerg. Bjarne sad i bestyrelsen for Rødovre Lokalhistoriske Forening frem til sin død, og i årtier har han værnet om Rødovres historie.
Kort før jul besøgte Bjarne redaktionen for at ønske god jul og aflevere nogle billeder af Rio Bio, som han mente kunne være interessante for avisens læsere.
“Jeg kan huske, at jeg sammen med min far har set ‘Far til Fire og Ulveungerne’ i Rio Bio. Biografen havde ikke så store spoler, så der var pause midt i filmen,” fortalte Bjarne ved den lejlighed.
Den historie vil vi gerne dele, og det hele begyndte på et ekstraordinært sognerådsmøde, hvor den tidligere cirkusartist Wald Nielsen i 1933 fik lov til at opføre et stort biografteater ved Roskildevej og Vamdrupvej. Halvandet år efter kom Rio Bio til Verden, og onsdag den 12. december 1934 blev åbningsforestillingen “Wonder Bar” med Al Jolson og Dolores del Rio i hovedrollerne vist på det store lærred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top