C misbruger begrebet ‘velfærd’
04-Britt-Jensen.jpg
Britt Jensen Gruppeformand Socialdemokratiet Foto: Arkiv
debat Det er imponerende, hvordan begrebet 'velfærd' kan misbruges i en politisk sammenhæng.

I Lokal Nyt den 28. januar gør Chris Lassen Jensen (C) sig til talsmand for, at skattelettelser er ‘velfærd’ til selv at bestemme!
Jeg er målløs – sikke et argument for at skære i vores livsnødvendige velfærd. For hvordan vil Chris Lassen Jensen finansiere mere velfærd for færre penge – det er en ligning, der ikke går op?
Og det er en utrolig egoistisk holdning overfor de mange mennesker, der er afhængige af vores fællesskab. For hvem er det nu, der har brug for fællesskabet?

Afhængige af hjælp
Det er den enlige forsøger på kontanthjælp, der ikke kan få pengene til at slå til. Hun er afhængige af, at der er et samfund som kan støtte med underhold og tilskud.
Det er også vore ældre, der er afhængig af en god og anstændig ældrepleje til de funktioner, de ikke selv kan klare mere.
Det er vores medborgere med handicap, der er afhængige af hjælpemidler for at fungere på ligeværdige vilkår med alle os andre.
Det er syge medborgere, der er afhængige af et velfungerende sundhedsvæsen.

Vanskelige kår
Og det er vores udsatte borgere med misbrugsproblemer, hjemløse eller psykisk sårbare. De er alle afhængige af et velfærdssamfund, der kan støtte dem undervejs i et liv under meget vanskelige kår.
Det er de allerdårligst stillede borgere i vores samfund, som har brug for den velfærd, som Chris Lassen Jensen vil skære væk – for at få lidt flere penge til forbrug.
Vores udsatte grupper i samfundet kan ikke leve af Chris Lassen Jensens ‘selvbestemmelse’.
I Socialdemokratiet ønsker vi en helt anden vej.
Vi ønsker at fastholde nerven i vores velfærdssamfund: Nemlig, at de bredeste skuldre bærer mest. Vi har gennem årtier opbygget et godt og solidt velfærdssamfund – ikke mindst her i Rødovre. Det skal selvfølgelig fastholdes og udvikles.
I denne tid arbejder Kommunalbestyrelsen anført af vores socialdemokratiske borgmester, Erik Nielsen, med velfærdsprogrammet ‘sammen om Rødovre’ – det handler lige præcis om, hvordan vi i fællesskabet Rødovre kan fastholde, udvikle og forny vores velfærd. Så der også i fremtiden er ordentlige vilkår til vores svage og udsatte medborgere.

3 kommentarer om “C misbruger begrebet ‘velfærd’”

 1. Michael siger:

  Jeg føler mig kaldet til at deltage i debatten, og må korrigere Britt Jensen:

  Velfærd er et vidt begreb, som kan tolkes på mange måder afhængigt af øjnene, der ser.

  Jeg er ganske enig med dig i, at selvfølgelig skal samfundets svageste hjælpes, det giver sig selv. Men efterhånden så er kommunens service også begyndt at omfatte ting, som ikke er kernekommunalt; f.eks. vores servicebus, der koster hver enkelt borger 44,- kr. – det er da noget, der kunne afskaffes, da jeg ikke mener, at det er en kernekommunal opgave, at bedrive busser i en af landets geografisk mindste kommuner, hvor infrastrukturen og buslinjerne i øvrigt fungerer ganske fint.

  Derudover kan der nævnes børnetræer, som jeg er sikker på, at kontanthjælpsmodtagere og ældre borgere er ligeglade med. Og med det ikke sagt, at der ikke må plantes træer, det må der hjertelig gerne, men man behøves vel ikke at bruge administrationens tid på at administrere hvor mange forældre, der ønsker at plante et træ til deres børn.

  Og derudover tror jeg ikke, at udlicitering har fundet vejen til Rødovre Kommune endnu – man kunne snildt udlicitere f.eks. vej- og parkopgaver; det gør man mange andre steder med god service og store besparelser til følge.

  På den måde bruger man lidt færre penge i kommunen – skatten kan sænkes – og pengene havner i skatteborgernes lommer – så kan det jo også give velfærd at kunne bruge lidt flere penge i Rødovre Centeret, at have råd til at tage til udlandet en ekstra gang eller måske en tur i Tivoli.

  Det er jo også velfærd, er det ikke?

 2. Peter Michael Jensen siger:

  Hej Michael

  Blåt for info så er udlicitering af vej og park her i Rødovre kommune er et forslag fra Venstre og er en del af budgettet 2015 her i Rødovre kommune.

  PM Jensen

 3. Michael siger:

  Hej Peter,

  Jeg er glad for, at der findes kræfter i denne kommune, der vil forsøge at drive kommunen billigere ved også at tænke i udlicitering som en mulighed.

  Så vidt jeg har kunnet læse mig til, er der blot sat gang i undersøgelser af, hvorvidt teknik- og miljøområdet kan udliciteres, og at der vist går to år, inden vi kan komme videre – kommunen skal nemlig selv finde ud af, hvor meget opgaven koster for kommunen. Er det korrekt forstået? Hvis ja, hvorfor bliver der sat så lang tid af? Det kan vel gøres langt hurtigere tænker jeg, men nu kender jeg selvfølgelig ikke sagens detaljer?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top