Annonce

Vil ikke bygge til hjemløse
vojensvej_001_051214_BP.jpg
Boligforeningerne vil gerne bygge en ejendom til hjemløse unge her på Vojensvej. Det afviser kommunen. Foto: Brian Poulsen
desværre Rødovre Kommune vil ikke afsætte plads til ukendte hjemløse.

En rapport fra SFI viser, at der i 2013 var 62 hjemløse i Rødovre, og at en tredjedel af dem kunne karakteriseres som udsatte unge. Dét tal er ifølge Klaus Bentsen, formand for Fællesrepræsentationen af boligforeninger i Rødovre, vokset.
Han foreslår, at KommuneN stiller en grund til rådighed, så boligselskaberne kan hjælpe de hjemløse unge til et tag over hovedet.
“Hvis jeg fremskriver tallene konservativt, er der i dag 72 hjemløse i Rødovre. Dem mener jeg, det er vores ansvar at hjælpe, og boligselskaberne vil gerne være brobyggere og bygge noget til dem,” siger Klaus Bentsen.
Han mener i udgangspunktet, at det er kommunens opgave at løse problemet, men fra boligorganisationernes side, vil man gerne køre hele butikken.
“Vi vil gerne bygge et lejlighedskompleks for 12 unge uden tag over hovedet, og så ellers drive hele forretningen med sociale viceværter, der kan bygge bro til det offentlige. Det eneste kommunen skal gøre er at stille en grund gratis til rådighed,” foreslår Klaus Bentsen, der allerede har udset sig den tomme grund på Vojensvej lige ved jernbanen.

Afventer fornyelse
Den skal han dog ikke sætte næsen op efter, mener Rødovres borgmester.
“Jeg vil først gerne lige vide hvem de er, de hjemløse. Jeg kan godt huske SFIs tal fra tidligere år, men vi kan ikke finde frem til dem, og ved derfor ikke om det er et reelt problem, eller et Rødovreproblem. Vi skal jo ikke ud i at bruge en hel grund og bygge lejligheder til hjemløse fra andre kommuner,” siger Erik Nielsen (S) og tilføjer:
“Grunden på Vojensvej kan vi heller ikke begynde at råde over til den slags lige nu. Der er en større plan for hele området omkring stationscenteret på vej, så der skal vi holde så meget som muligt åbent, for at finde frem til de bedste løsninger.”

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Vil ikke bygge til hjemløse”

  1. Leila siger:

    Jo, den kommune vil ikke hjælpe til ingen…. Dårligste kommune. Den kommune kan kun smide på gaden, også enlig mor med barnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top