10. klasse er Verdensklasse
milestedet-skole_003_080115.jpg
Eleverne her hygger sig med projektuge. Onsdag den 21. januar klokken 19.00 inviteres også kommende elever og forældre til informationsaften i skolens kantine på Milestedet. Foto: Brian Poulsen
u-land 10. klasse er ikke bare et trinbræt, hvor man venter på toget, der skal køre en gennem livet. Det er et springbræt til livet.

“Udover at blive udfordret på sin faglighed, forsøger vi at rykke elevernes grænser gennem forskellige aktiviteter, man ikke nødvendigvis forbinder med skolearbejde. Det er f.eks. performance, overlevelsestur – kun fantasi sætter grænsen.” sådan siger Søren Runge, lærer på Milestedet, om hvad 10. klasse kan få af betydning.
Men hvordan ser et skoleår egentlig ud på Milestedet?
“Skoleåret starter med en introuge. Eleverne kommer mange forskellige steder fra og skal rystes sammen. Herefter følger en lang periode med almindelig undervisning, inden vi tager hul på terminsprøver kort før jul. Ellers byder skoleåret på forskellige projektuger med bl.a. den årlige musical, som i år vises i uge 6. Vi er også på studietur, som sidste gang gik til Berlin. Til slut afholdes skriftlige og mundtlige prøver, inden eleverne får deres eksamensbeviser,” fortæller Søren Runge.

“Mit bedste valg.”
Nogle elever dropper faktisk ud af deres ungdomsuddannelse for at tage 10. klasse, for at få et ekstra år, hvor man kan modnes eller styrkes på nogle af de fronter, hvor man ikke er så stærk.
“Jeg tog 10. klasse, fordi jeg droppede tidligt ud af den ungdomsuddannelse, jeg havde valgt. Milestedet lå tæt på, og havde en studielinje. Det har givet mig en mulighed for at blive stærkere fagligt i nogle af fagene, hvilket er lykkedes. Jeg synes, det er fedt at gå her. Der er gode lærere og en fed atmosfære. Der er plads til at være den man gerne vil være,” siger Mathias Søndergaard Nielsen, som går på studielinjen.
“Jeg havde allerede besluttet mig i 8. klasse, at jeg skulle i tiende, og Milestedet er det bedste valg, jeg nogensinde har taget. Menneskene er rigtig søde og lærerne er dygtige og gør undervisningen anderledes og spændende” supplerer Natacha Vesterberg Nielsen.

10. klasse og tidsspilde
10. klasse har længe været beskyldt for at være tidsspilde både af elever, og politikere, men faktisk kan forældre være den bedste hjælp, hvis du er trist over dit uddannelsesvalg.
“Nogen fra min gamle klasse fortalte mig, at 10. klasse var spild af tid, og at man bare skulle tage i gymnasiet direkte efter 9. klasse, så jeg skiftede direkte fra 9. klasse til min ungdomsuddannelse. Men da min ungdomsuddannelse ikke var noget for mig, aftalte mine forældre og jeg, at jeg skulle tage 10.klasse. De ønskede bare det bedste for mig, og hvis det var det jeg ville, synes de, at jeg skulle gøre det i stedet for at gå og være trist over mit uddannelsesvalg og ikke føle jeg gjorde det rigtige. Så jeg er glad for at vælge 10. klasse ” siger Mathias Søndergaard Nielsen igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *