Annonce

Visioner for Rødovre
kim-drejer2.jpg
Konservative deler ikke Dansk Folkepartis vision om et højhus på Damhus Tivoligrunden eller om kundegrundlaget langs Roskildevej. Foto: Presse
debat Den 12. november havde jeg et indlæg i avisen, hvor jeg efterspurgte en undersøgelse af kundegrundlaget for Roskildevej inden man bruger 20 millioner.

Jeg har allerede forklaret, at da jeg ikke kunne få svar på mit spørgsmål i kommunalbestyrelsen, tvang man os til at stemme imod bevillingen i budgettet. Nu mener Niels Spittau (DF) så, at jeg er negativ, visionsløs og ikke vil tage ansvar. Det kræver vist et svar.
Overordnet set har vi en vision om en levende, bedre sammenhængende by, om nye boliger, der kan tiltrække ressourcestærke borgere og et stærkt ønske om at bevare kommunens grønne profil. Særligt vil vi gerne bevare Damhus-områdets profil bestående af lavt byggeri og rekreative områder. Tre arkitektfirmaer er kommet med gode forslag for området. Især Gehl Architects har en god vision, som vi i det store hele deler.
Det er ikke alle visioner vi deler med DF. Vi deler fx ikke visionen om et højhus på Damhus Tivoli-grunden. Niels Spittaus begejstring for højhuset skyldes jo ikke mindst, at Morten Messerschmidt sidder som direktør i det selskab, der administrerer Dot Wessmanns andel af Damhus Holding.
Vi tager gerne ansvar, og gør det hele tiden. Det har vi bl.a. gjort i forhold til byudviklingsprojekter i Islev og Irma-byen. Især Irma-byen venter vi os meget af.
Men vi vil ikke tage ansvar for noget, hvor vi ikke kan få svar på de spørgsmål, vi stiller. Og vi vil ikke gøre som Niels Spittau og DF, som siden valget bare har været enige med socialdemokraterne om alting.
Vi har vores tvivl, om det kan lade sig gøre at omdanne Roskildevej til en handelsgade. Derfor er der behov for analyse af kundegrundlaget og en kortlægning af butikslivets levedygtighed inden man går i gang med at bruge 20 millioner skattekroner. Derfor vil vi stadig gerne have svar på: Har man tænkt sig at lave en analyse af kundegrundlaget på Roskildevej/Damhustorvet?

Kommentarer

2 kommentarer om “Visioner for Rødovre”

 1. Peter Michael Jensen siger:

  Kære Kim Drejer

  Når du forsvare dig imod Niels Spittau mener jeg du skal holde dig til de faktuelle forhold og ikke komme med udokumenterede anklager og beskyldninger om nepotisme i forhold til Morten Messerschmidt. Det er meget useriøst og på grænsen til et retsligt efterspild med krav om dokumentation for påstandene.

  Jeg synes vi alle skal holde os til emnet og projektet, det kommer vi alle længst med.

  Her vil jeg bare nævne 2 ting som undre mig i din argumentation.

  1: Hvordan kan du i Rødovre Lokal Nyt fremføre som et ønske fra De Konservative et urealistisk cafemiljø uden boliger på Tivoli grunden (re. 9. april 2014).

  2: Hvordan kan De Konservative gå til kommunalvalget med slogannet “Bevar Damhus Tivoliet” underforstået, at man er imod al byggeri på Tivoligrunden.

  Der er som jeg ser det ingen sammenhæng i noget af det de Konservative står for i denne sag.

  Hvordan kan man have et parti i Kommunalbestyrelsen som føre sig frem som et ansvarligt parti men som absolut ingen ved hvad står for.

  Det er jo ikke op til Kim Drejer at afgøre hvad der skal bygges på Tivoli grunden det er i sidste ende op til bygherren og dennes økonomi. Bliver der ikke bygget boliger er der intet økonomisk fundament og så bliver der ingenting andet end et tarveligt og øget forfald på stedet.

  Når Kim Drejer udtaler sig gør han det aldeles omkostnings frit og uden hensyntagen til hverken Rødovre Kommunes eller bygherrens økonomier.

  Den grønne profil er vi jo alle enige om i Kommunalbestyrelsen herunder også på Irmagrunden.

  Den grønne profil er ikke en Konservativ opfindelse overhovedet, og det er efter min mening et forsøg på, at aflede opmærksomheden fra den manglende stillingtagende til opgaven.

  Hvad vil de Konservative, og hvad er det de satser på. Er det lokale stemmer eller er det sikkerheden for Rødovre kommunes økonomi og fremtid.

  PM Jensen

 2. Kim Drejer Nielsen siger:

  Et retligt efterspil vil jeg i så fald se frem til – jeg anklager ingen for ulovligheder og i øvrigt kan jeg bevise mine påstande. Morten Messerschmidt er direktør for det ApS som administrere Dot Wessmanns andel af Damhus Holding.
  Og at Niels Spittau har holdt møder med Morten Messerschmidt om sagen, ved jeg fra dem begge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top