Annonce

Vikarer fylder mere på skolerne
laerer-valhoej-skole_07_190.jpg
Brugen af vikartimer er fra 2013 til 2014 steget med 53,64 procent på kommunens folkeskoler. Det viser tal fra Kommunernes og Regionernes Lønkontor. Foto: Arkiv
vikartimer Antallet af vikartimer er steget drastisk. Fra 2013 til 2014 er antallet af vikartimer steget med 53 procent på byens folkeskoler. Udviklingen bekymrer hverken politikere eller skolechef John Kronbak.

I år har eleverne på byens folkeskoler i højere grad været på fornavn med skolernes vikarer end tidligere.
Øget lærerfravær betyder, at Rødovres folkeskoler har oplevet en stor stigning i antallet af vikartimer i 2014 i forhold til sidste år. Helt præcist er der brugt 53,64 procent flere vikartimer i år end i 2013, men den eksplosive giver ikke anledning til bekymring.
Hverken hos politikerne eller hos skolechef John Kronbak
“Der er kommet flere undervisningstimer i den nye skolereform, så behovet for vikartimer er helt naturligt steget,” siger skolechef John Kronbak, der understreger at vikarer kun bliver brugt hvis det er nødvendigt.
“Der bliver brugt vikarer på mange ting og selvom der har været en stigning i brugen af vikarer, så finder jeg ikke tallene foruroligende,” siger John Kronbak.

Stigningen er selvforskyldt
Tallene kommer fra Kommunernes og Regionernes Lønkontor, og er lavet på baggrund af antallet af timelønnede vikarer i folkeskolen. Tallene er omregnet til fuldtidsstillinger, og i 2013 svarede folkeskolernes vikarforbrug til 5,5 fuldtidsstillinger i Rødovre. I år er det forbrug steget til 8,4 fuldtidsstillinger, men selvom udviklingen runder 50 procent, er der heller ikke bekymring at spore i byrådet, hvor både Venstre og Socialdemokratiet påpeger at stigningen i antallet af vikartimer til del er selvforskyldt.
“Stigningen skyldes øget sygefravær og efteruddannelse. Vi har besluttet at lave en stor uddannelsesindsats for at dygtiggøre vores lærere, så det er faktisk også selvforskyldt, da uddannelsesindsatsen betyder at lærerne er væk og der derfor er behov for flere vikartimer,” siger formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen (S). Meldingen er den samme fra Venstre.
“Det vil give ekstra vikartimer, når vi efteruddanner samtlige lærere, men vi skal der stadig følge udviklingen tæt,” siger Venstres Clau

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top