Annonce

Træner med ambitioner
WEB_Kim-splidsboel_avarta_004_151214_BP.jpg
Direktør for Green Entertainment Steffen Leholk, tv., og den nye cheftræner Kim Splidsboel, som skal stå i spidsen for Avartas 2. divisions hold. Foto: Brian Poulsen
fodbold Den 59-årige Kim Splidsboel er Avartas nye cheftræner. Han har erfaring som U16-landstræner og som landstræner fra Malawi.

Det er en erfaren træner, som Avarta har fået som styrmand i det kommende år, som kontrakten foreløbig lyder på. Han ser frem til tiden i Espelunden, hvor målsætningen er klar.
”Med det flotte efterår, og den placering som Avarta har, kan vi tillade os at sætte overliggeren højt. Vi skal spille med om oprykning,” siger Kim Splidsboel og slår fast:
”Sådanne målsætninger tiltaler mig, og i samarbejde med assistenttræner Henrik Johannesen og målmandstræner Emeka Andersen, som er to stærke personer, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med, er vi i Avarta parate til udfordringen.”
Splidsboel er oprindelig fra Hvidovre, hvor han både har spillet og trænet, blandt andet sammen med Avartas træner gennem flere år, Christian Grønbæk.
”Gennem Grønbæk, og som leder, har jeg et fint kendskab til Avarta. Jeg har altid, både som gæst og som leder, oplevet en positiv imødekommenhed, når jeg har været i Espelunden. Det er også med til, at jeg glæder mig utrolig meget til denne udfordring.”

Fokus i vintermånederne
Når man overtager et hold, som havde et forrygende efterår, og hvis ambitioner er, at der skal spilles med oprykning, vil der ikke været langt til fiasko. Så hvor kommer fokus til at ligge i løbet af vinteren?
”Spillerne skal vide, at de har gjort det virkelig godt i efteråret. Men de må ikke være selvtilfredse. De skal være nysgerrige og ville mere. Dørene skal åbnes, forstået på den måde, at det som spillerne gjorde godt i går, skal gøres endnu bedre i morgen. Vi har holdet til en topplacering, så nu er det oppe i hovedet, det skal foregå og vindermentaliteten skal styrkes.”
”Vi skal stadig gå ydmygt til tingene, for vi får intet foræret i så stærk en 2. division øst, som det vitterlig er. Det er en lige turnering, hvor der ikke er så stor forskel på holdene. Derfor skal vi være maksimalt forberedt til turneringsstarten i foråret, for hvornår får Avarta sådan en chance igen,” spørger Splidsboel, som dog vil give spillerne fred og ro til at nyde juleferien og lade batterierne op.
”Den 12. januar er første dag i det nye år. Den 27. januar spiller vi den første træningskamp, som er mod FC Nordsjællands U19 hold.”

Tilgang
Midtbanestrategen Peter Benjaminsen har valgt at skifte til Hvidovre IF, men umiddelbart er der ikke en afløser på vej.
”Nej, det må vi ikke forhaste os med. Det er vigtigt for mig, at vi har en harmonisk trup, som det er i dag. Hvis vi bare hiver spillere ind, kan vi bryde harmonien, så vi tager ikke hvem som helst ind i truppen. Men jeg vil naturligvis ikke udelukke tilgang,” pointerer Splidsboel.
Han var senest træner for B93, der var et hold, som tydeligvis gerne var i boldbesiddelse.
”Sådan bliver det også i Avarta. Vi skal overvejende være spilstyrende, for det kræves der, hvis man vil være tophold. Men vi skal også kunne spille afventende og være stærke i omstillingsspillet,” siger Avartas nye træner, som tidligere har stået i spidsen for et andet Rødovrehold, nemlig Orient. Det er mange år siden, og rigtig mange bolde har løbet over grønsværen siden Splidsboel trænede Orient og i øvrigt var ansat hos Rødovre Kommune.
Siden har han blandt andet været træner for Danmarks U16 landshold fra 1984-1987 og får Malawis landshold i to år, hvor han, ud over at være landstræner, var med til at strukturere og organisere fodbold i det afrikanske land.
Af klubhold har Kim Splidsboel blandt andet stået i spidsen for Hvidovre, Holbæk, Værløse,
B 1908 og senest B93.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top