Annonce

Lyser op i mørket
lysets-plads_001_111214_BP.jpg
Det var Kærenes egne børn, der gik Luciaoptog ved indvielsen af den plads, der selv kommer til at lyse i mørket, når den om et par uger står helt færdig. Foto: Brian Poulsen
egne børn De har en hang til store ord i Kærene, men det gør ikke rigtig noget. Ligesom der er langt fra Prærien til den lille græsplæne ved folkemunde, som bekendt, bedst. Sådan kommer det sikkert også til at gå med 'Lysets Plads', der som et lys i mørket skal tiltrække mennesker hele året.

“Det var altså ikke den gård, jeg rev ned. Det var den anden der henne,” siger Kaj i smilende protest, da beboerformand, Klaus Bentsen, forsøger at give ham æren for at have gjort plads efter den kiosk, der for nylig har overladt grunden i Lillekær til en flot, lysende og blomstrende plads.
“Kærene var i gamle dage vandhuller, hvor man samledes, og sådan kan det blive igen,” siger Klaus Bentsen til de mange fremmødte beboere.
Som altid, når der sker vigtige forandringer i det boligsociale område, har de selv været med til at bestemme, hvad der skulle ske med området for enden af butikstorvet overfor Prærien. Den slags ting ordner man ved møder blandt de aktive, idérige og initiativrige og afdelingsbestyrelserne.
“Året rundt vil der være blomster i forskellige farver efter årstiden, samt et springvand, hvor man kan sidde og snakke,” siger ejendomsleder i AKB, Søren Lillevang.
Han fortæller, at mange beboere har kigget nysgerrigt til de ansatte, der har knoklet med at gøre tingene færdig før jul. Nu mangler kun springvandet.
“Det bestilte springvand fra Spanien, blev dobbelt så dyrt som aftalt. Derfor har vi valgt et andet, for tingene skal ikke være storslåede. Springvandet skal pludre ligesom dem, der sidder ved det. Selvom titlen ‘Lysets Plads’ får mig til at tænke på Kina, er vi gode til at fremhæve det positive ved tingene her i Kærene, så måske det også bliver en ørehænger,” når Klaus Bentsen at sige, inden han bliver afbrudt sagte af Kærhusets luciaoptog med små nissedrenge og luciabrude.

lysets-plads_001_111214_BP lysets-plads_002_111214_BP lysets-plads_005_111214_BP lysets-plads_008_111214_BP lysets-plads_009_111214_BP

Annonce

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top