Annonce

Den mystiske festdag
ejbylejren.jpg
Hvad bliver der fejret denne dag i Ejbylejren omkring år 1915? Foto: Lokalhistorisk Samling
1.verdenskrig Hvad bliver der fejret denne dag i Ejbylejren omkring år 1915?

Hos Lokalhistorisk Samling og Oplevelsescenter Vestvolden står spørgsmålet ubesvaret hen. Ejbylejren blev påbegyndt allerede i 1891 og i de små træbarakker var der plads til ca. 350 mand, der skulle forsvare København, hvis Danmark blev involveret i 1. Verdenskrig. Krigen kom aldrig til landet og på billedet er der ikke krig, men fest.
Billedet er registreret to gange, men med konfliktende oplysninger. Begivenheden på billedet er både angivet som et bryllup, og som en offentlig festdag, som f.eks. Grundlovsdag eller Kongens fødselsdag.
“Det ligner ikke umiddelbart et bryllup, så hvis nogen ved noget om begivenheden, hører vi gerne fra jer,” siger arkivar Marie Drost Aakjær fra Lokalhistorisk Samling. Barakkerne i Ejbylejren blev revet ned efter 1. Verdenskrig, men du kan stadig finde spor efter lejren omkring cykeludfordringsbanen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top