Butiksindehaver: “Coop vil lukke os”
abdul-sami_002_191214_BP.jpg
Indehaveren af Islev Vin og Tobak Kiosk på Islev Torv, Abdul Sami, mener, at Coop, med Dagli’Brugsen i spidsen, udfører unfair konkurrence over for de mindre erhvervsdrivende på Islev Torv. Foto: Brian Poulsen
unfair Abdul Sami fra Islev Vin og Tobak er frustreret over Coop, der kører hårdt på over for de små butikker på Islev Torv.

Unfair konkurrence afmagrer de mindre erhvervsdrivende på Islev Torv. Synderen er Coop, der med Dagli’Brugsen og den nærliggende Fakta i spidsen, støvsuger kundegrundlaget for specialbutikken. Sådan lyder den hårde kritik fra Abdul Sami, der ejer Islev Vin og Tobak på Islev Torv
“Vi er medlemmer af den samme forening, for at få mere liv på Islev Torv. Men faktum er, at Coop med Dagli’ Brugsen yder unfair konkurrence,” siger Abdul Sami.
Den lille kiosk har overlevet på salg af tips og lotto samt at være posthus gennem flere år, men hård konkurrence fra mastodonten Coop kvæler langsomt Abdul Samis forretning.
“For et stykke tid siden fik Dagli’ Brugsen også tips og lotto, og nu har de også fået pakkepost, som de nu slår på. Det vil lukke os,” siger Sami, inden han fortsætter:
“Vi små butikker på torvet kan jo ikke stille noget op over for så stor en spiller med en kæmpe pengekasse, som Coop har,” siger Abdul Sami, som ikke mener, at Coop kun kører på hans lille forretning.
“Om sommeren sælger de blomster til lave priser, og sætter dem lige foran blomsterhandleren, så han ikke har en chance, og de har solgt billigt bagerbrød siden de åbnede Dagli’ Brugsen. Det er til priser, som bageren slet ikke kan matche,” siger Abdul Sami.

Vil melde sig ud
I den modsatte ende af den forholdsvis korte Islevbrovej ligger Fakta, og de modtager også pakkepost.
“Da de åbnede post, kunne vi allerede mærke det, så hvordan går det ikke nu? PostDanmark har sendt nogle forrygende indextal på 135, fordi man forventer stigende pakkepost med den øgede Internethandel. Det er sikkert også sket, bare ikke her i butikken. Tvært imod, to poststeder er for meget på Islev Torv,” pointerer Sami.
“Er det ikke bare fremtiden, og Coop’s rettigheder?”
“Vi skal da stå sammen i den her forening, vi bør samarbejde for Islevs skyld. Det vil give liv, nu er vi flere, som er lukningstruede. Stik mod alles hensigter. I første omgang betyder det, at jeg vil melde mig ud,” siger Abdul Sami.

En balancegang
Hos Coop Danmark kender informationsdirektør Jens Juul Nielsen udmærket til problematikken.
“Det er en balancegang, at have en attraktiv butik og samtidig vise hensyn til nabobutikkerne. Vi vil gerne vise hensyn, men vi må heller ikke udhule vores eget kundegrundlag,” siger Jens Juul Nielsen inden han tilføjer:
“Blomster og bagerbrød indgår i vores butikkers normale koncept og derfor skal specialbutikkerne slå på en anden kvalitet,” siger informationsdirektøren, inden han understreger, at Coop også gør noget godt for de mindre butikker på Islev Torv.
“Vi er stadig magneten der tiltrækker folk til torvet og det får de mindre erhvervsdrivende jo glæde af,” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top