Forslag kan lukke Rødovre Gymnasium
roedovre-gymnasium_01_16081.jpg
Mange unge løftes i gymnasietiden. Det er dem, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance nu trækker tæppet væk under," siger Morten Bødskov (S) om et nyt forslag for gymnasierne Foto: Brian Poulsen/arkiv
adgangskrav Næsten hver anden elev på Rødovre Gymnasium ville ikke kunne komme ind på skolen, hvis det står til Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Det bliver sværere at komme på gymnasium. I disse dage forhandler partierne på Christiansborg om en ny gymnasiereform. Ét af forslagene kan sende flere af Vestegnens gymnasier ud i dyb krise, også Rødovre Gymnasium.
Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har foreslået, at karakteren 7 i dansk og matematik skal være det fremtidige adgangskrav. Et krav, der ville betyde, at 44 procent af de nuværende elever ikke ville have fået plads.
“Rødovre Gymnasium er en succes. Igennem mange år har gymnasiet sikret, at Rødovres og Vestegnens unge har fået en ungdomsuddannelse af høj kvalitet. Hvis forslaget i dag havde været gennemført ville 44 procent af de elever, der blev optaget i 2013, ikke gå på gymnasiet i dag. Rødovre Gymnasium vil dermed med stor risiko, være på vej mod lukning,” siger Socialdemokratiets lokale spidskandidat, Morten Bødskov (S).
Så galt tror Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth ikke, det kommer til at gå.
“Hvis man sætter en højere barriere, vil det have den effekt, at man anstrenger sig mere i folkeskolen. Derfor vil flere få bedre karakterer,” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top