Undervisning i fire etager
Det_nye_HF___VUC_i_Rødovre.jpg
Sådan kan den kommende bygning komme til at se ud. I første omgang er projektet sendt i otte ugers offentlig høring, da opførelsen af den store bygning kræver ændringer i lokalplanen. Læs mere om det på Rødovre Kommunes hjemmeside, rk.dk Foto: Presse
uddannelse Vestegnen HF & VUC har købt stor hjørnegrund ved politistationen på Tårnvej. Her vil voksenuddannelsesinstitutionen opføre et nyt uddannelsescenter i fire etager med tagterrasse. Borgmester Erik Nielsen (A) vurderer, at byggeriet vil øge kommunens chance for at få metroen til Rødovre.

Vestegnen HF & VUC har i årevis levet en noget anonym tilværelse i en rød murstensbygning på Højnæsvej, men fra sommeren 2016 kan uddannelsesinstitutionen, hvis alt går efter planen, flytte ind i en fire etagers spritny arkitektonisk perle lige ud til Tårnvej.
Vestegnen HF & VUC har købt den store hjørnegrund af statens ejendomsselskab Freja for 3,5 millioner kroner og planen er, at der 2016 skal stå et nyt uddannelsescenter klar.

Det bliver et arkitektonisk højdepunkt i Rødovre og en god ramme om en moderne undervisningsvirksomhed. Vi finder, at det er en win win, at Vestegnen HF & VUC bliver en spydspids og et fyrtårn i Rødovre Kommunes visionære kommuneplan for området med et attraktivt og dynamisk bycentrum,” siger direktør forVestegnen HF & VUC, Ole Fabech, om det kommende byggeri, derbliver på 2800 m2, i fire etager og med plads til 300 kursister i bygningen på én gang. Der bliver samtidig gjort klar til en 5. etage, der i første omgang etableres som tagterrasse og anvendes til udendørs ophold i pauser, men også til udendørs undervisningsaktiviteter.

Skaber mere liv
På september måneds kommunalbestyrelsesmøde fortalte borgmester Erik Nielsen (A), at Rødovre Kommune har været optaget af at fastholde VUC i Rødovre. Uddannelsesinstitutionen vil gerne væk fra Højnæsvej, hvor det ikke har været muligt at få langvarige lejekontrakter med Rødovre Centrum, der ejer bygningen.
”Det er meget vigtigt for Rødovre, at vi bevarer voksenuddannelserne lokalt. Derfor har kommunen haft en lang og tæt dialog med Vestegnen HF & VUC, hvor der har været forskellige løsninger i spil. HF & VUC bliver ikke bare i Rødovre, men vi får også en ny, flot uddannelsesinstitution med en central beliggenhed for kursisterne tæt på bl.a. Rødovre Centrum, Viften, rådhuset og biblioteket. Det giver endnu mere liv i Rødovres bykerne. Vi kunne ikke ønske os det bedre,” udtaler borgmester Erik Nielsen i en pressemeddelelse.

Håber på metro
Intentionen er, at den kommende uddannelsesinstitution skal være et inspirerende miljø for alle skolens brugere. Skitseforslaget er tegnet af Rørbæk og Møller og projektet færdigtegnes af H+ARKITEKTER.  Bygningen skal med sine åbne facader i stueetagen synliggøre livet inde i bygningen og skabe sammenhæng med byens liv udenfor. Bygningen skal samtidig leve op til Rødovre Kommunes rolle som klimakommune og vil derfor blive et lavenergibyggeri, hvor der vil blive taget særligt hensyn til bygningens placering i forhold til at få mest muligt ud af solens energi.
De foreløbige arkitektoniske streger afslører, at den visuelle arkitektoniske fremtoning kommer til at spise en stor rolle, og Erik Nielsen vurderer, at byggeriet vil øge kommunens chance for at få metroen til at svinge forbi.

”Det nye HF & VUC er endnu et skridt i retningen af, at vi får en mere attraktiv bykerne, der på sigt gør Rødovre svær at overse, når tiden en dag bliver moden til, at metroen bevæger sig ud over Københavns og Frederiksbergs kommunegrænser,” siger Erik Nielsen.

Sådan ser der ud på hjørnegrunden i dag

Sådan ser der ud på hjørnegrunden i dag

Fakta:

Fakta om det nye HF & VUC i Rødovre

  • Bygningen bliver på 2800 m2 i fire etager med et fodaftryk på ca. 700 m2 og med plads til 300 kursister i bygningen på én gang.
  • Der bliver forberedt for en 5. etage, der i første omgang etableres som tagterrasse og anvendes til udendørs ophold i pauser, men også til udendørs undervisningsaktiviteter.
  • Byggeriet forventes at stå færdigt i sommeren 2016.
  • Det bliver en skole for fremtiden, der kan ændres og imødekomme undervisningsbehov også om 20 år.
  • Skolen får et voksenpædagogisk miljø, der understøtter en aktiverende, samarbejdende og anvendelsesorienteret pædagogik, hvor kursisten er i centrum for en pædagogik, der rykker.
  • Bygningen imødekommer udvendigt og indvendigt et æstetisk behov hos kursister og medarbejdere, og det offentlige rum fremstår enkelt, funktionelt og smukt.
  • Et voksenpædagogisk miljø præget af ligeværd og nærhed.
  • Skolen er uden gange med transparente klasserum, og klasserummene er suppleret med et dynamisk studiecentermiljø på hver etage, hvor kursisterne kan fordybe sig alene eller i samarbejde med andre.

Kilde: Rødovre Kommune

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *