Metroarbejdere bor ulovligt på Rødovrevej
roedovrevej-metro-portugal_.jpg
Rødovre Lokal Nyt kan nu afsløre, at op mod 200 portugisiske gæstearbejdere, der arbejder som metroarbejdere i hovedstaden, bor ulovligt i erhvervslokaler på Rødovrevej.
afsløring Omkring 200 portugisiske håndværkere, der er hyret af en underleverandør til metrobyggeriet, er blevet indkvarteret ulovligt i uhumske erhvervslokaler på Rødovrevej. Den irske underleverandør afviser, at der er foregået noget ulovligt, mens Rødovres borgmester, Erik Nielsen (A), kalder forholdende, for de godt 200 arbejdere, for “uværdigt for Danmark”.

Rødovre Lokal Nyt har besøgt lokalerne i den gamle Tele Danmark-bygning på Rødovrevej, der tydeligvis ikke er egnet til beboelse. De mange arbejdere må deles om få toiletter, mens en lille håndfuld bade skal sørge for hygiejnen for de godt 200 metroansatte.

Læs også: Ulovlig indkvartering og uværdige forhold

En af beboerne, 40-årige Joao Santos fra Porto i Portugal, inviterede Rødovre Lokal Nyt på besøg på sit skrabede værelse, hvor han fortalte om fængselslignende forhold, løgn og lovbrud fra sin arbejdsgiver, som er den irske underleverandør til metrobyggeriet, ICDL.

Læs også: “Det føles som et fængsel”

Den portugisiske familiefar har opgivet håbet, om at der kommer styr på forholdende for de mange metroarbejdere, og nu vil han hjem til Portugal hurtigst muligt.
“Jeg kom uden noget, og jeg rejser hjem uden noget,” siger 40-årige Joao Santos.
Rødovre Lokal Nyts afsløring af den ulovlige indkvartering kommer i kølvandet på en lang række skandalesager i forbindelse med det københavnske prestigebyggeri, med løndumping, arbejdsulykker og skatteunddragelse.

Læs også: Borgmesteren: “Uværdigt for Danmark”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top