Irma Byen får 1000 boliger, indkøbscenter og børnehave
irmabyen_rodovregrunden_for.jpg
Sådan kan der komme til at se ud i Korsdalskvarteret. I første omgang skal der foretages en VVM-undersøgelse af det kommende byggeprojekt, da byggeriets størrelse forventes at kunne påvirke miljøet væsentligt. Foto: Presse/ Rødovre Kommune
fremtidig bydel Rødovre Kommune vil forvandle søvnigt erhvervsområde til en pulserende by i byen med 1000 boliger, et handelscenter, en børneinstitution og borgere i alle aldre.

Rødovre er en af landets tættest befolkede kommuner og for 10 år siden talte byens politikere om, at der ikke var flere udbygningsmuligheder lokalt.
Lukningen af SPF og COOPs salg af ejendomme i Korsdalskvarteret har imidlertidig åbnet dørene på vid gab for byggeplaner med store ambitioner.
“I Korsdalskvarteret taler vi om en mulig forøgelse af indbyggertallet på 10 procent,” siger borgmester Erik Nielsen (A) om de fremtidige planer, der indeholder ca. 1000 boliger, der både tæller ungdomsboliger, rækkehuse, villaer, etagebyggeri og seniorboliger.

VVM-undersøgelse
Rødovre Kommunes ambitiøse plan om at omdanne et industrikvarter på Korsdalsvej til en boligby med handelscenter og børneinstitution, skal dog igennem et større maskineri, før planen kan blive en realitet.
Bebyggelsesstrukturen overskrider kommuneplanens bestemmelser og der skal derfor udarbejdes et kommuneplantillæg, hvis projektet skal godkendes. Yderligere skal der, for første gang i kommunens historie, foretages en såkaldt VVM-undersøgelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet, red).
Projektets størrelse forventes at kunne påvirke miljøet, og VVM undersøgelsen skal derfor danne grundlag for den fremtidige debat om byggeplanerne.
“Senere får vi en temadrøftelse her i Kommunalbestyrelsen, inden vi holder et borgermøde om sagen. Så der er gode muligheder for at diskutere indholdet,” siger borgmester Erik Nielsen (A) om kommunens storstilede projekt ‘Irma Byen’.Nyt kvarter
Hvis alt går efter planen, skal redegørelsen fra VVM-undersøgelsen politisk behandles i januar måned 2015. Boligprojektet er det største i nyere tid i Rødovre Kommune, og ‘Irma Byen’ vil få forskellige kvarterer, og det er intentionen at trække den grønne karakter fra Espelunden ind i byområdet via eksisterende og nye stisystemer. Omfan- get af projektet har også fået kommunen til at udarbejde en decideret designmanual for hele området.
“Det er et stort og intensivt projekt og vi skal kunne følge med mentalt og fysisk,” siger Erik Nielsen, der ser frem til at få input fra borgerne.

Må ikke forslumme
Hos de Konservative ser man positivt på hele byudviklingen, men frygter allerede nu, at alt for få parkeringspladser vil skabe problemer.
“Det er vigtigt at holde hånd i hanke med de mange delelementer, der er i planen. Hvis området skal være attraktivt, skal der ikke bygges for tæt. Det værste ville være, hvis området forslummede,” siger Kim Drejer Nielsen (C), der også ønsker flere parkeringspladser end de 1150, der foreløbig er afsat i planen til 1000 boliger og et handelscenter.
En bemærkning der prompte affødte et svar fra borgmesteren på sidste uges Kommunalbestyrelsesmåde.
“I vil have flere P-pladser end boliger. Vi vil gerne have flere boliger end P-pladser. Vi er opmærksomme på, hvad der sker i den store Verden og man er nødt til at urbanisere tæt på de store byer, men vi er nødt til at gøre det på den rigtige måde, som du siger,” svarede Erik Nielsen.
Ifølge tidsplanen vil der i september måned være en ‘offentlighedsfase’ i fire uger, hvor idéer og forslag til det videre arbejde med byudviklingsprojektet modtages.
Du kan læse mere om projektet på rk.dk

Kommentarer

2 kommentarer om “Irma Byen får 1000 boliger, indkøbscenter og børnehave”

 1. Inge Cymborski siger:

  Er der mulighed for at blive skrevet op til en lejlighed?

  Vi ønsker en lejlighed på ca. 100 kva.m.

  Gerne oppe, dersom der bliver elevator.

  Vi bor i Rødovre og har gjort det hele vores lig, og vi er nu pensionister, og kan levere et rækkehus på 113 kva.m.

  Vi vil gerne vide, hvor man kan lade sig skrive op.

  På forhånd tak.

  Med venlig hilsen

  Inge Cymborski
  Ejbyvej 94B
  2610 Rødovre

 2. vibeke nielsen siger:

  Vil gerne skrives op til en lejebolig 2 eller 3 rums priser med venlig hilsen Vibeke nielsenbirknosevej 13 rødovre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top