Annonce

Dyreværnet indtager Jylland
Jenaette-og-Nina-til-side.jpg
Dyreværnet udvider nu med en ambulance i Jylland. Her vil Jeanette Wulff Geertsen (th) aflaste den ‘rødovreske’ udrykningsleder, Nina Amdi Carlsen (tv), så hun ikke længere skal frem og tilbage over broen for at hjælpe dyrene. Foto: Privat
redder dyr i jylland Hver dag modtager Dyreværnet næsten 10 anmeldelser om misrøgt af kæledyr. Størstedelen af de anmeldte sager er på adresser i Jylland. Derfor udvider Dyreværnet nu og engagerer en udrykningsleder i Jylland.

Vejen til et nyt liv starter for hundredvis af misrøgte dyr med en tur over Storebæltsbroen.
Dyreværnet har indtil i dag kun haft én udrykningsleder, Nina Carlsen, der har måtte køre af sted i dyreambulancen fra Rødovre, hver gang telefonen ringer. Og det gør telefonen i Islev meget. De seneste to år har Dyreværnet oplevet en fordobling af sager, hvor bekymrede borgere anmelder misrøgt af danske kæledyr.

Har hjulpet længe
For at afstedkomme det store behov for behandling af misrøgtsager i Jylland, har Dyreværnet derfor nu engageret en udrykningsleder, der med base i Christiansfeld får til opgave at undsætte dyr i nød i hele Jylland.
Jeanette Wulff Geertsen har en lang erfaring med behandling af dyreværnssager og har de seneste år på eget initiativ reddet alt fra hunde og katte til heste, der var efterladt eller udsat for misrøgt af deres ejer.
“Jeg er meget stolt af, at Dyreværnet har tilbudt mig at repræsentere deres forening i det jyske, og jeg glæder mig til for alvor at komme i gang,” siger Jeanette Wulff Geertsen, som er i fuld gang med at rekruttere frivillige, der kan køre med hende, når hun skal aflægge besøg på en anmeldt adresse i Jylland.
“Jeg er vant til lidt af hvert. Tidligere har jeg da oplevet at få øretæver, når jeg kom ud til vrede mennesker, der var anmeldt, men med respekt og en ordentlig dialog er folk som regel faldet ned, og det har hjulpet mange dyr,” siger Jeanette, der har fået stillet en af Dyreværnets ambulancer til rådighed. Allerede i denne uge vil hun rykke ud på sine første dyreværnssager for Dyreværnet.

Annonce

Til Rødovre Indtil videre vil de dyr, som den jyske udrykningsleder redder, blive kørt til foreningens internat i Rødovre. På længere sigt håber Dyreværnet dog at etablere et samarbejde med et jysk internat, der kan passe de mange dyr, som indkommer fra sager i Jylland.
“Det er et led i Dyreværnets strategi at øge indsatsen på dyreværnssager. Der er alt for mange dyr, der misrøgtes i dagens Danmark og vi må gøre vores til, at der bliver sat en stopper for det. Med ansættelsen af Jeanette Wulff Geertsen har vi nu fået en forankring i Jylland, der markant vil styrke vores indsats. Det vil komme dyrene til gode, og det er det allervigtigste for os,” siger Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top