Annonce


Bjørn Eriksen skal til VM – igen
bjoern-VM_01_60614_BP1.jpg
Kunstneren Bjørn Eriksen er endnu engang blevet udvalgt til at repræsentere Danmark kunstnerisk ved en VM-slutrunde i fodbold. Foto: Red.
fodbold og kunst Kunstneren Bjørn Eriksen er endnu engang blevet udvalgt til at repræsentere Danmark kunstnerisk ved en VM-slutrunde i fodbold. ”Det er jo helt vildt,” fortæller han.

Det lykkedes ikke Bendtner, Eriksen og Agger at spille Danmark til VM i Brasilien, men så er det jo godt vi har vores egen lokale kunstner Bjørn Eriksen. Sammen med fire andre danskere skal han udstille malerier i sambaens eget land under den kommende VM slutrunde i fodbold.

”Det kan simpelthen ikke passe,” tænkte Bjørn Eriksen, da han åbnede sin mail og så, at han, ligesom for fire år siden ved VM i Sydafrika, var blevet udvalgt til at repræsentere Danmark, når der fløjtes op til fodbold, fest og farver i Brasilien den 12. juni.

Annonce

”Der er så mange kunstnere at vælge i mellem og så bliver jeg valgt igen,” siger Bjørn Eriksen om udvælgelsen.

Frie tøjler
Det internationale kulturfremstød i forbindelse med fodboldslutrunden hedder ’Jogo das Artes – Nordic Countries and Football’ og er arrangeret af et finsk og brasiliansk galleri med støtte fra et dansk kulturinstitut i Brasilien.

Da Bjørn Eriksen i 2010 blev inviteret til at lave ét kunstnerisk værk i forbindelse med VM i Sydafrika, var der flere specifikke krav der skulle overholdes. Sådan har det ikke været denne gang. Under overskriften ’fodbold’ har Bjørn haft frie tøjler i den kunstneriske proces. I alt har han skabt seks værker der under slutrunden og to år frem kan opleves i Rio de Janeiro på Museu National og Centro de Artes Calouste Gulbenkian, hvor de originale værker skal udstilles. I alt deltager 23 kunstnere fra Danmark, Finland, Sverige, Norge og Brasilien.

”Det har været en spændende proces, hvor jeg både viser hvad der foregår på og udenfor banen,” siger han om de seks malerier.

Hvis du ikke skal til Brasilien i nærmeste fremtid og godt kunne tænke dig at opleve værkerne, så kan Bjørn Eriksens fodboldmalerier opleves som særtryk hos Galleri Hegnhøj & Blyme fra den 12. juni til 13. juli i Gothersgade 97.

the-referee-bjoern-eriksen

the-header-bjoern-eriksenoffside-bjorn-eriksenthird-half-bjoern-eriksenthe-goddess-of-art-football

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top