Elever underviser lærere
Nyagerelever-3.jpg
Elever fra Tinderhøj Skole og Nyager Skole viste forleden deres evner på iPads frem for lærere fra hele landet ved en stor læringsmesse. Foto: Privat
udvikling De var både stolte og glade, eleverne fra Tinderhøj Skole og Nyager Skole, som i sidste uge viste besøgende på Læringsfestivallen 2014, hvordan man på 15 minutter kan lave sin egen app.

Rødovre var stærkt repræsenteret på Danmarks Læringsfestival i Bella Centret, da elever fra to af kommunens skoler viste hvordan man på kun et kvarter kan lave sin egen app.
Eleverne underviste også gæsterne i Microsoft Project Siena, som de arbejder med på skolerne. It-vejleder Pernille Reenberg, afdelingsleder Maria Hessner Hansen samt It-vejleder Richard Swain holdt oplæg på Microsoft-standen om henholdsvis den kommunale Toolcamp, kompetenceløftet til elever og medarbejdere samt Flipped Classroom.
“De har i ugerne op til Læringsfestivallen øvet sig i brugen af bl.a. Microsoft Project Siena, som er en app, der nemt og ved hjælp af et excel-regneark kan lave en app. Eleverne har lavet nogle flotte apps om fodboldidoler, dyr, teknologi, biler, kageopskrifter mv.,” forklarer Maria Hessner Hansen.
“Eleverne er super dygtige og endnu mere lærenemme. Når det kommer til de digitale hjælpemidler, kan man introducere dem til nogle nye værktøjer, som de aldrig har hørt om før, og så et kvarter senere, er det allerede dem, der viser dig noget nyt, man kan bruge det til. Derfor er de også fantastiske til at hjælpe hinanden, og det bruger vi på skolerne, sådan at 6.A skal undervise 6. b osv.,” forklarer Maria Hessner Hansen.
Nyagerelever-1

Alt det nye
For eleverne var det en sjov oplevelse at vise hvad de havde lært, og samtidig få lov til at snuse til en masse af den nyeste udvikling på området.
“Og den kan bruges til mere end bare apps om fodboldspillere og biler,” understreger en af de flittige elever, der også er med i alle de ekstra It-tilbud på Tinderhøj Skole.
“Hvis man eksempelvis skal lave en opgave om Ole Lund Kirkegaard, kan man lave hele besvarelsen som en app, hvor man eksempelvis kan sætte fakta om forfatteren nemt op, så men hurtigt kan læse de vigtigste ting,” siger han.

Går snart løs lokalt også
De mange elever, som ikke var repræsenteret på messen, får snart chancen, når Rødovre Kommune sammen med Microsoft afholder en kommunal Toolcamp i Rødovrehallen den 20. maj. Her stiller Rødovres skoler hver især med ca. 25 elever pr. skole, som skal dystre i at løse en faglig opgave med digitale lære- og virkemidler.
“Eleverne vil ved Toolcamp’en i Rødovrehallen blive bedømt ud fra de færdigheder, som forskere vurderer, elever har brug for i det 21. århundrede. Det er bl.a. Kollaboration/Samarbejde, IT og Læring, Videnskonstruktion/Vidensopbygning, Innovation/Nytænkning og problemløsning, Selvevaluering og Kompetent kommunikation,” forklarer Pernille Reenberg.

Mediepatruljer
Tinderhøj Skole og Nyager Skole arbejder med digitale mediepatruljer i flere forskellige udformninger, hvor der bl.a. bliver undervist i digitale værktøjer nogle ekstra timer hver uge i henholdsvis Fredagsundervisning og Fredagsnørd. Det er digitale værktøjer, som skal bruges ved den kommunale Toolcamp. Begge skoler har arbejdet med bl.a. Project Siena og er derfor inviteret ind på Microsoft-standen på Læringsfestivallen 2014 for at vise, hvad de kan.
“Ud over Project Siena har 11 Fredagsnørder fra Nyager Skole arbejdet med andre Windows 8-apps som for eksempel Fotor, One Drive og Puzzle Picture. Fredagsnørderne underviser interesserede besøgende på messen i de forskellige apps,” siger Maria Hessner Hansen og tilføjer:
“Når eleverne ikke underviser besøgende på Microsoft-standen, går de rundt og kigger på de øvrige stande og tilegner sig viden og bliver nysgerrige på programmer, apps eller lignende, som vi senere skal arbejde med i henholdsvis Fredagsnørd og Fredagsundervisning. De får også pirret deres nysgerrighed inden for deres it-interesse, eleverne fik en introduktion til programmerbare robotter, hoppede rundt på Vidensbrønden og trænede engelsk, blev interviewet af Vestre Skoles Skoleradio lige efter Agente Vienberg Hansen, Formanden for Dansk Skoleelever samt fik set en 3D printer i aktion

1 kommentar om “Elever underviser lærere”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top