Basim værner om dyrene
basim-dyrevaernet2.jpg
Fans og presse var på plads, da Basim skrev autografer ved Dyreværnets Internat. Foto: Stine Skræm
ungdomssiden Selvom Basims kalender er godt booket grundet den snarlige deltagelse i det internationale Melodi Grand Prix, var han ikke i tvivl, da han blev spurgt, om han ville køre en splinterny dyreambulance til Dyreværnet i Rødovre.

Trods kulde og regn steg temperaturen gevaldigt i Dyreværnets Internat i Rødovre, som i onsdags fik en helt ny sponsoreret ambulance leveret. Forventningsfulde mennesker stod klar med skilte og mobiltelefoner, og selv hundene gøede ivrigt, da ambulancen trillede ind ved internatet med Basim bag rattet. Der blev hujet og klappet, og der var store smil at skimte. Ikke mindst hos hovedpersonen selv.
“Der er godt nok mange mennesker,” grinede han, da han steg ud. Fans i alle aldre var straks henne og hilse og lykønske ham med sejren i det danske Melodi Grand Prix. Og Basim var da heller ikke bleg for at snakke, skrive autografer og stille op til billeder.
Den nye dyreambulance var dog aldrig blevet en realitet, hvis ikke det havde været for Maxi Zoo. Dyrehandlerkæden, der havde taget initiativ til at indsamle penge til den gode sag. Hele 200.000 kr. var det lykkedes dem at samle sammen.
De sidste 100.000 kr. havde bilforhandleren Andersen og Martini spædet til med, og dette skaffede Dyreværnet den nye ambulance, og derved kan de nu håndtere dobbelt så mange dyreværnssager end førhen, hvor foreningen kun havde en ambulance at gøre godt med. Basims egen entusiasme for køretøjet var lige så stor som personalets.
“Den kører rigtig fint. Det kan da være, at jeg selv skal have mig sådan én,” sagde han og smilte charmerende. Præcis somhan gjorde, da han vandt det danske Melodi Grand Prix.

Yndlingsdyr
Men denne dag handlede ikke om kliche kærlighedssange mellem mennesker, men om kærlighed til dyr.
Selvom Basim mente, at han efter denne oplevelse var dyrenes bedste ven, havde han alligevel svært ved at vælge kun ét yndlingsdyr.
“Dyr fascinerer mig. Jeg har spekuleret over, hvor lidt opmærksomhed dyr får i forhold til mennesker, for jeg synes, at de skal behandles som naboer. Det er det, der er så fantastisk ved dyr. Man kan give dem kærlighed og tryghed, og det får man også tilbage.
Derfor var det vigtigt for mig at skabe opmærksomhed omkring Dyreværnet og få en masse til at dukke op, så derfor skulle jeg have plads i kalenderen. Også selvom jeg skulle stå tidligere op,” sagde han grinende inden han mere alvorligt tilføjede:
“Vi hører altid om så mange andre ting, men vi glemmer for tit dyrene.”

Basim kunne ikke få sig selv til at vælge et yndlingsdyr. Men måske kan du? Dyreværnet har i hvert fald masser af søde hus- og kæledyr.

Basim kunne ikke få sig selv til at vælge et yndlingsdyr. Men måske kan du? Dyreværnet har i hvert fald masser af søde hus- og kæledyr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *