“Jeg er ikke blevet valgt ind for at tie stille”
chris-lassen-jensen_07_0702.jpg
Det nye konservative medlem af kommunalbestyrelsen, Chris Lassen Jensen, har altid haft en drøm om at blive politiker. I den nye valgperiode glæder han sig til at være med til at gøre en forksel. Foto: Brian Poulsen
en drøm Kommunalbestyrelsens yngste medlem glæder sig til fire år med lokalpolitik, ostemadder og kulturelle indspark.

“Det ramte mig én uge inden valget. Jeg tænkte, er det overhovedet det her jeg vil,” fortæller Chris Lassen Jensen om den tanke, der forsvandt lige så hurtigt som den var kommet.
“Det gik op for mig, at det måske kunne blive min hverdag de næste fire år, og det kan godt være hårdt at låse sig på den måde, når man er ung,” fortæller Chris, der dog aldrig rigtig fik kolde fødder.
“Jeg slog hurtigt tanken ud af hovedet, for det er politik jeg vil, og jeg glæder mig rigtig meget til det kommende arbejde,” siger det unge Konservative håb.
Onsdag den 1. januar kunne det unge 23-årige nybagte byrådsmedlem Jensen kalde sig kommunalbestyrelsesmedlem.
Og tirsdag den 14. januar sad han for første gang med ved bordet i et politisk udvalg. Sammen med Dansk Folkepartis Niels Spittau, Socialdemokraterne Jan Kongebro, Flemming Lunde Østergaard Hansen og Pia Hess, skal Chris Lassen Jensen forsøge at holde den Konservative fane højt de næste fire år i Kultur- og Fritidsudvalget.

Nu er vi i gang
En plads i Børne- og Skoleudvalget stod højt på ønskelisten, men Chris har det helt fint med kulturen, når det nu ikke kunne være anderledes.
“Kultur- og Fritidsudvalget har en lille budgetramme og er et relativt lille udvalg, men det var faktisk et af de udvalg jeg helst ville sidde i,” fortæller Chris, der lige siden han som teenager stillede op til kommunalvalget i 2009, har drømt om at sidde med for bordenden, når der blev truffet politiske beslutninger på rådhuset.
“Det var sjovt, men også lidt mærkeligt at være med til det første møde. Det var jo ikke sådan, at jeg sad og sitrede af spænding,” griner Chris, inden han afslører at der blev serveret ostemadder og kaffe til mødet.
“Det var først da mødet var slut at jeg tænkte, ‘wauw, nu er vi altså i gang’,” fortæller Chris, der nu for alvor skal i arbejdstøjet.

Hjemarbejde
Chris Lassen Jensen studerer på Copenhagen Business School (CBS), og hvis alt går vel, kan han om halv- andet år smykke sig med titlen Cand. Merc. Jur. Studiet kræver meget læsning og forberedelse, men det nyvalgte byrådsmedlem kan godt forberede sig på endnu mere læsning i fritiden. Det kræver livet som lokalpolitiker nemlig. Undersøgelser viser, at en lokalpolitiker arbejder et sted mellem 10 og 25 timer om ugen.
“Der skal læses rigtig rigtig meget. Som nyt medlem læser jeg alle sager grundigt igennem, og de sager jeg sidder med i Kultur- og Fritidsudvalget, skal jeg selvfølgelig have ekstra meget styr på. Jeg har nok allerede læst mig igennem de første 1000 sider,” smiler Chris.

Jeg tror, jeg ved, jeg kan
Han er stadig våd bag ørerne rent politisk, men når der skal debatteres politiske sager i byrådssalen og kæmpes for Konservative værdier, forsikrer han, at de politiske ærmer bliver smøget helt op til albuerne.
“Vi er et lille parti, og det bliver svært at komme igennem med vores politik, men vi vil gøre alt hvad vi kan for at det lykkes. Jeg vil forsøge at skabe resultater, og kæmpe for de sager jeg brænder for. Jeg vil ikke holde mig tilbage det første år. Jeg er ikke blevet valgt ind for at tie stille,” fortæller Chris Lassen Jensen, der i de næste fire år bl.a. vil arbejde for at fremme iværksætterkulturen i byen, skabe en ungdomsby i Islev og gøre Rødovres folkeskoler til landets bedste.
Du kan læse mere om kommunalbestyrelsens yngste medlem på chrislassenjensen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top