Konstituering uden politikse aftaler
kommunalvalg-2013_15_191113.jpg
Dansk Folkeparti har indgået en konstitueringsaftale med Socialdemokraterne, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti for den kommende valgperiode. Foto: Brian Poulsen
debat Dansk Folkeparti fik et meget tilfredsstillende valgresultat, idet vi fik en fremgang på 39% flere stemmer end ved sidste valg.

Eneste malurt i bægeret var, at vi lige netop ikke fik vores formand Per Brun indvalgt som DF`s fjerde medlem.

Vi takker de 2685 rødovreborgere der har stemt på os, for det betyder, at DF nu suverænt er næststørste parti i kommunalbestyrelsen og dermed forhåbentlig med en indflydelse som størrelsen berettiger til.

Nogen vil måske undre sig over, at vi ikke konstituerede os med V og C, men det er faktisk ret enkelt.

For det første havde vi ingen aftaler med dem udeover det tekniske valgforbund op til valget. Men nok så vigtigt for os, så ser vi valgresultatet således, at nu hvor socialdemokraterne ikke længere har det absolutte flertal, så bliver en af Dansk Folkepartis roller i den nye kommunalbestyrelse, at arbejde for bredere løsninger “hen over midten”, naturligvis med udgangspunkt i de emner som vi i Dansk Folkeparti gik til valg på.

Det er derfor vigtigt for os at slå fast, at der ikke er nogen former for politiske aftaler i den konstitueringsaftale som DF har indgået med Socialdemokraterne, Enhedslisten og SF. Vi ser frem til et konstruktivt samarbejde med alle partierne i kommunalbestyrelsen og glæder os til, som sædvanlig, at tage et medansvar for udviklingen i vores lille kommune.

2 kommentarer om “Konstituering uden politikse aftaler”

 1. Christian Christensen siger:

  Hej Niels,

  Tillykke med det flotte valg-resultat.

  Jeg kan godt forstå at V + C er lidt skuffede over din udmelding. Og jeg tror også at du inderst inde forstår dem.

  Det er ikke i orden at man laver et valgforbund, for at “tilrane” sig borgerlige stemmer, for bagefter at vende valgforbundet ryggen og konstituere sig med en konstellation der strækker sig så langt ude til venstre som Enhedslisten.
  Det kan godt være at der ikke var en aftale udover den tekniske. Med hvad med den moralske?

  Jeg synes faktisk at det er en smule usympatisk at spille med fordækte kort og springe ud som semi-socialdemokrat efter stemmerne er talt op. Hvor mange af de 2685 vælgere som stemte på DF ville gøre det samme, hvis de havde vidst dette FØR valget?

  At der ikke er “indgået nogle former for politiske aftaler i den konstitueringsaftale DF har indgået med A” – ser jeg da umiddelbart som et nederlag for DF. Når man skal støtte nogle – i sær “modparten” – så skal man vel også have noget indflydelse retur?

  Det glæder mig dog, at din tilgang til aftalen er, at forsøge at lave bredere forlig. Brede forlig er mest holdbare. Men når man nu ved at rød blok allerede har 12 mandater, så tror jeg nu stadig på at A kommer nemmere til forlig med Ø + F, end med DF – så efter min mening har DF stækket egne vinger ved at vende de borgerlige partier ryggen.

  Intet under at vælgerne undrer sig over politikere. Jeg savner politikere som er en smule mere idealistiske og klare i mælet. Som man kan vække kl 3 om natten og spørge om deres holdning, og så kommer den prompte som lort fra en spædekalv.

  Politik er blevet en blanding af Hjallerup marked og en skidt amerikansk TV serie. Og vendekåberiet i Rødøvre, er blot denne uges afsnit.

  Mvh
  Christian Christensen

 2. Jette louise s larsen siger:

  Helt enig med Christian!!!

  Citat fra Niels Spittau, efter de var løbet fra aftalen:

  “Vi konstaterer, at Konservatives selvforståelse er omvendt proportional med partiets minimale vælgerfremgang. Vi fremlagde et oplæg på basis af det samlede resultat for OVC. Det blev afvist af Jer med begrundelser som var dybt useriøse, og som resulterede i, at vi tilkendegav, at Jeres forslag var helt uacceptableble for os. I forstod ganske enkelt ikke spillereglerne og baggrunden og kendte ikke Jeres besøgelsestid”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *