Glemmer du, så husker jeg det ord for ord
valgforbund-illustration.jpg
Selvom valget er overstået fortsætter diskussionen om valgforbund og konstitueringer. Foto: Illustration: N. Mariss
debat Gruppeformand for socialdemokratiet i Rødovre, Britt Jensen, undres over at Radikale Venstre ønskede at bryde det absolutte socialdemokratiske flertal i kommunen.

Gruppeformand for socialdemokratiet i Rødovre, Britt Jensen, undres over at Radikale Venstre ønskede at bryde det absolutte socialdemokratiske flertal i kommunen og derfor havde indgået valgforbund med Konservative, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Dette fremgik af nummer 44 af Rødovre Lokal Nyt, som også var sidste nummer af avisen før kommunevalget.
Til avisen udtalte Britt Jensen ikke mindst ”At der i øvrigt er værd at bemærke, at en stemme på Radikale i Rødovre – reelt kan være en stemme på Dansk Folkeparti.
Det syntes jeg til gengæld er værd at tænke over”. Hvad vi som læsere mere præcist skulle tænke over, fremgik ikke nærmere af artiklen, men mon ikke at det for godt 14 dage siden betød, at socialdemokratiet ikke ligefrem havde noget godt at sige om Dansk Folkeparti?

Demokrati
At et parti undsiger et andet parti kan ikke undre, men normalt og heldigvis sker dette, så den anklagede part får mulighed for at forsvare sig og begrunde sine prioriteringer, særligt op til et valg.
Dette er en af grundstenen i et demokrati og desuden ganske almindelig god konduite.
Derfor er der heller ingen af de øvrige partier, fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti, som har valgt socialdemokraternes fremgangsmåde ved dette eller øvrige valg i kommune.
Sten og glashus. At socialdemokraterne så ovenikøbet vælger at konstituere sig med Dansk Folkeparti efter valget, særligt efter at flertallet er sikret med Enhedslisten og SF, kan kun undre.
Man kommer unægtelig til at tænke på ordsproget om, ikke at kaste med sten når man selv bor i et glashus og må stille sig det store spørgsmål; Hvad i al verden der er sket de sidste uger i socialdemokratiet og hvad er der sket siden at vi ikke mere skal tænke over samarbejdet med Dansk Folkeparti? Særligt med den nyligt indgåede finanslov in mente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *