Fyldte chokolader med hvid chokolade og frysetørrede hindbær
IMG_1215.jpg
Ugens Opskrift Så er det chokoladetid, og her får I opskriften på mit yndlingsfyld / ganache til fyldte chokolader sammen med en vejledning til temperering og en guide til hvordan du laver hjemmelavet fyldt chokolade.

Fyldte chokolader med hvid chokolade og frysetørrede hindbær

Så er det blevet chokoladetid og jeg har efterhånden fundet et par yndligsfyld, som jeg vil dele med jer her det næste stykke tid. Forresten håber jeg at i alle har haft en rigtig dejlig juleaften og får nogle skønne juledage – jeg nyder det i hvert fald 🙂



Fyldte chokolader med hvid chokolade og frysetørrede hindbær

Fyldte chokolader med hvid chokolade og frysetørrede hindbær

Her kommer lige et par gengivelse fra et tidligere indlæg til dig som vil gøre livet lidt sødere og hyggeligere med fyldte hjemmelavede chokolader:

HUSK:

  • Opbevar din chokolade optimalt ved 15-20 grader
  • Hvis du laver fyldte chokolader i støbeforme må formene IKKE vaskes med sulfo eller ligende efter brug! Kun med vand
  • Hvis der kommer vand i chokoladen er den ødelagt og processen må startes forfra
  • Opvarmningsprocessen går lige pludselig meget hurtigt og kan nemt løbe fra en hvis man ikke er opmærksom

Callebaut er en sikker vinder her hjemme og når der bliver købt er det ikke i små mængder. Vi køber gerne mellem 8-12 kg. af gangen og det er ikke fordi de forsvinder langsomt. Vi køber chokoladen hjem fra Skotland, hvilket langt bedre kan betale sig og så er det samtidig smadder god chokolade og et rigtig godt alternativ til Valrhona. Shoppen finder du her.

LÆS MERE OM SELVE TEMPERERINGEN HER

Det skal du altid bruge:

  • Ca. 400 g. chokolade pr. form (vi arbejder altid med 1200 g. af gangen, du kan altid lave pålægschokolade af resten)
  • Minimum 1 støbeform, de kan købes hos bl.a. Kunst & Køkkentøj
  • Et vandbad (en gryde + en stor skål)

Fyldte chokolader med hvid chokolade og frysetørrede hindbær

Fyldte chokolade med hvid chokolade og frysetørrede hindbær

Nok til 1-2 forme

  • Chokolade til formene
  1. Temperer din chokolade
  2. Fordel chokoladen over formen og sørg for at alle huller er fyldt ud
  3. Bank nu det overskyddende chokolade ud, så der sidder en skal tilbage og samtidig er plads til fyldet
  4. Skrab med en pallet, så der ikke sidder rester udenfor hullerne
  5. Lad chokoladen størkne
  6. Fordel dit fyld med to skeer i alle huller
  7. Dup med en våd finger hvis noget af fyldet stikker over kanten, da der skal være plads til chokoladebunden
  8. Lad evt. dette sætte sig lidt, hvis det er flydende
  9. Gentag punkt to og bank formen godt ned i bordet så alle lufthuller forsvinder
  10. Skrab med en palet så du får en fin bund på alle chokolader og ligeledes så chokoladerne er nemme at banke ud
  11. Lad chokoladerne sætte sig helt
  12. Bank kanten mod et bord så chokoladerne ryger ud, hvis de ikke gør dette har de ikke sat sig ordentligt

Hvid chokoladeganache med frysetørrede hindbær

  • 100 g hvid chokolade
  • 0,6 – 0,75 dl. fløde (afhængig af hvor flydende din ganache skal være)
  • 1-2 spsk. frysetørret hindbær
  1. Hak chokoladen fint
  2. Kog fløden op
  3. Hæld fløden over chokoladen og rør i midten af skålen med en dejskraber til det bliver glat og ensartet masse
  4. Hvis det ikke vil smelte helt, kan du sætte skålen over et vandbad mens du rører
  5. Rør hindbærene i

Fyldte chokolader med hvid chokolade og frysetørrede hindbær

I kan se mange flere opskrifter på corefood på bl.a. kransekage og følge bloggen på både bloglovin‘, facebook og instagram

GODT NYTÅR!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top