Er fjerde gang lykkens gang for Kirsten Falster
kirsten-falster_04_080313_B.jpg
Posten som formand for Forening Sind kræver et vist arbejde, men den pensionerede skolelærer Kirsten Falster, ønsker at fortsætte så længe lysten og helbredet tillader det. "Der skal være et vist overskud til at bestride posten som formand. Jeg føler selv, jeg har et personligt overskud, og det er en god egenskab at have som frivillig. Det giver mig noget i dagligdagen at være frivillig," siger Kirsten Falster. Foto: Brian Poulsen
personligt overskud For fjerde år i træk er Kirsten Falster nomineret til Årets Ildsjæl.

“Jeg bliver meget, meget glad og ydmyg, når jeg bliver nomineret og læser indstillingen. Det er utrolig dejligt, for man føler, at man får et ekstra rygstød og flere kræfter.”
Sådan sagde den mangeårige skolelærer og tidligere medlem af kommunalbestyrelsen i Rødovre, 72-årige Kirsten Falster, da hun sidste år blev nomineret til prisen som Årets Ildsjæl 2012. Dengang var det tredje år i træk, men det var der ikke noget held i.
Kirsten Falster har altid været socialpolitisk interesseret. Hun er engageret i Forening Sind (formand), Handicaprådet (næstformand) og Dansk Handicapbestyrelse i Rødovre.
“Jeg har tidligere siddet i Socialudvalget og er meget socialpolitisk interesseret, og det er også baggrunden for, at jeg er engageret i de ting her. Jeg har været folkeskolelærer i kommunen og har via det også haft mulighed for at påvirke nogle socialpolitiske ting,” forklarer Kirsten Falster.
Hun har været medlem af Forening Sind i flere årtier, og det er også herfra, at nomineringen kommer i år.
“Kirsten Falster har igennem mange år været formand for Sind i Rødovre, hvor hun ikke alene har arrangeret fester, udflugter, ferierejser og foredrag for medlemmerne, men også ydet menneskelig støtte og givet gode råd i samtaler med brugere eller pårørende til brugere, der har svære problemer,” står der skrevet i dette års indstilling.

Retten til at være anderledes
Men som hun berettede allerede sidste år, kom indmeldingen faktisk via arbejdet som lærer.
“Jeg blev medlem allerede i 1970’erne, fordi jeg som lærer lavede et tema til mine ældre elever, der hed ‘Retten til at være anderledes’. Jeg har altid været interesseret i personer, som jeg kan hjælpe til at få en meningsfuld dagligdag,” siger Kirsten Falster, der som næstformand i Handicaprådet løbende arbejder for de handicappedes forhold.
“I Handicaprådet arbejder jeg for, at forholdene bliver forbedret for de handicappede. Tingene flytter sig ganske langsomt, men man skal være meget vedholdende og holde fast i de ting man tror på. Generelt bliver der arbejdet meget på at afhjælpe handicaps, så borgerne kan få en meningsfuld tilværelse.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *