Tacklinger på web-TV
morten-allesoee_RMB-frederikshavn_09_050113_BP.jpg
Morten Allesøe var en af de tre Rødovrespillere der forlod kampen med en skade. Foto: Arkiv
ishockey: Vi er kommet i besiddelse af videoklip fra Vojens, der viser de omdiskuterede tacklinger fra kampen mod SønderjyskE. Allesøe er ude i mindst 6 uger, Bergholt i ubestemt tid og Mathias Larsen brækkede næsen, og bliver opereret i dag.

Kommentar:
Jeg har dækket ishockey i lige godt 20 år, og jeg mindes ikke en eneste helt almindelig grundspilskamp, hvor tre spillere blev alvorlig skadet i den samme kamp.

Heller ikke fra en slutspilskamp, men jeg er sikker på, at nogle af mine ligestillede, altså Jer ishockeyfreaks, kan hjælpe mig på vej og prikke til min hukommelse, som kan hjælpe mig på vej. Det behøver ikke at være med Rødovre involveret, bare en kamp hvor tre spillere fra samme hold må på hospitalet og blive ’helbredt’ med efterfølgende udeblivelse fra isen i en vis periode.
Den store back, vendelboen Mathias Larsen, slap billigst, da han ’kun’ brækkede næsen. Jeg har længe undret mig over, at man må sætte to hænder i lænden eller ryggen på den spiller, der står med fronten mod banden, ofte ganske voldsomme skub. Men det må man altså godt!Nu er jeg en af dem, som elsker at se den tekniske virtuos Thomas Spelling spille, og da han alt for voldsomt satte to hænder i ryggen på Larsen var min første tanke: ”Slap nu af Spelling. Det er da ikke lige din stil.”
Mens Larsen lå blødende på isen haglede buh-råbene ned over isen blandet med tilråbende ’ludersøn, ludersøn…’, ikke bare fra 10-15 fuldmandsramte kvajpander, som altid findes hos et hjemmepublikum. Nej, det lød som om størstedelen af det engagerede publikum var oprevet over, at Mathias Larsen blev liggende på isen og ømmede sig.

Der er jo en mandfolke-sport og en brækket næse, det er der ingen grund til at pive over, vel!
Som det kan ses på videoklippet går Spelling alt for voldsomt ind i ryggen på Mathias Larsen, der står en halv meter fra banden. Jeg dømmer selv lidt på hygge-niveau til U13 breddekampe, og på U11. Der går alle trænere, ledere og andre involverede op i vigtigheden af, at man netop ikke må tackle på denne måde. Dommerne skal dømme det, og trænerne skal påtale det overfor ’synderen’. Det skal stoppes, for det er farligt.
Derfor klæder denne form for tacklinger ikke sporten, og så håber jeg, at Spelling er tilbage på rette spor igen tirsdag aften og leverer det, som han er sat i verden for; at diske op med teknisk flot ishockey.

Min holdning er, at Spelling bør få en voldsom reprimande fra DIUs disciplinærudvalg, måske i form af en dags karantæne, men det er maksimalt.
Måske er jeg lidt farvet af, at jeg har en særdeles positiv tilgang til Spelling som ishockeyspiller, for fakta er, at han trykker igennem på en modstander, der ikke er usportslig ved at vende ryggen til ham i sidste øjeblik, og derfor er sagesløs i tacklings-øjeblikket.

Efter at have set video-klippene, og det i selskab med en ganske ishockey-kyndig person, har jeg fået nogle gode objektive inputs.
Til forsvar for Lund skal det siges, at forseelsen ikke ser bevidst ud på samme måde som Walters forseelse, som kun kan kategoriseres som en svinestreg.
Jeg har fulgt lidt med på hockeymagasinets chat for måske at få en ny vinkel på forseelserne, og der skrev en person, at Allesøe stod stille, vendte ryggen til Mads Lund i tacklings-momentet og i øvrigt stod stille på baglinjen. Derfor indbød han nærmest til denne behandling. Det er ingen tvivl om, at man oftest har en subjektiv tilgang til episoderne alt efter, hvilken klub man har sit hjerte i, men jeg tror, at de SønderjyskE tilhængere, der har sat en ære i at tale episoderne ned, vil få sig en gedigen overraskelse, når de ser de her klip. Det er i hvert fald en helt anden kamp, som de må have set.

Tacklingen er vild, blandt andet fordi der også er charging og ser mere voldsom ud i dag, for mig, end den gjorde på livestreamingen på tv3sport.dk.
Allesøe gør, hvad man må forvente, ligger an til et slagskud i pæn fart for at få pucken ud af zonen, og er derfor helt uforberedt på den hårdhændede behandling. Begge dommere har straks armen i vejret, og ser ud til at være helt på det rene med forseelsen.
Jeg vil også gerne forsvare Mads Lund, for Allesøe bør vide, at en tackling er på vej og han bør faktisk ikke være uforberedt. Tacklingen skal jo komme, og derfor skal Allesøe være mere klar på situationen end han er. Der ændrer dog ikke ved, at man under ingen omstændigheder må foretage en tackling i ryggen.

Derfor undrer det mig, at der ikke er tale om en matchstraf, men kun en game misconduct. Videobillederne taler sit tydelige sprog, og man bør fra unionens side indskærpe, at lige præcis sådanne episoder ønsker man ikke i fremtiden.
Det skal nævnes, at Morten Allesøe har hånden i gips og er mindst ude i 4 uger på grund af en brækket hånd og overrevne ledbånd, da han lige akkurat nåede at tage fra inden hovedet røg ind i banden.

Min holdning er, at Mads Lund skal have to dages karantæne, fordi man fra starten af sæsonen skal statuere et eksempel.

Den sidste episode er den grimmeste, men den er ikke mindre farlig end Mads Lunds tackling. Forskellen er, at Jason Walters ser ud til bevidst at forsøge at skade en modstander, tackling er en såkaldt ’open ice blind side’ tackling, der rammer i hovedet på Bergholt. Det er bare ikke i orden under nogen omstændigheder, og i øvrigt noget som der sættes hårdt ind for i NHL.
Jeg var i hallen i går, hvor jeg talte med Sebastian Bergholt, der bestemt ikke så pæn ud. Han kunne fortælle, at han mistede bevidstheden og har fået en lille hjernerystelse, men den går formentlig over inden han er sin skade kvit.
Det skyldes, at den 19-årig stærkt forslåede knægt har problemer med nogle ledbånd i skulderen, men man kan ikke se skadens omfang endnu på grund af hævelser. Han forventer, at han tidligst er klar om seks uger. Lægerne siger dog i første omgang, at han er ude på ubestemt tid.

Tjek selv billederne af tacklingen, hvor Walters gennemfører sin tackling i hovedet på Bergholt, der ikke når at kigge op, da han blev presset på vej op mod midten for at sende pucken dybt.
Walters ageren er total mangel på respekt overfor sine kolleger.

Min holdning er, at Jason Walters skal have otte dages karantæne, og så håber jeg ikke, at lignende nogensinde sker igen i dansk ishockey.

NOTE: Bemærk i øvrigt efter episoden, at både Henry Hardarsson og Ulrik Linnet betaler tilbage. Ikke vildt og voldsomt, men de har fat i Walters. Linnet stopper hurtigt, og så når han lige at kigge op, hvilket er heldigt, for Anders Overmark kommer bogstavelig talt springende ind i hovedet på Linnet. Hvad pokker er det lige for noget? Igen total mangel på respekt for sin modstander.

Det var mine holdninger – hvad synes du om tacklingerne?

[yt]jD-3MpSzxts[/yt]

Kommentarer

23 kommentarer om “Tacklinger på web-TV”

 1. Stefan siger:

  Mon ikke DIU slikker dem i numsen og lader dem slippe billigt som altid??

  Håber på at vi næste gang i vojens betaler pænt tilbage på Spelling, Lund og Walters, det burde være målet i den kamp

 2. Oliver siger:

  Først og fremmest undrer man sig vel over, hvorfor Sønderjyskes spillere overhovedet kommer i disse situationer og sætter tacklingerne på den måde. Jeg forstår godt taktikken – at man vil dominere det fysiske spil mod et Rødovre-hold, der i høj grad lever på at vinde nærkampene ved banden, spille fysisk og sætte tacklingerne for at mærke modstanderen. Men Sønderjyskes (ubesejrede) mandskab har så høj teknisk klasse og langt mere fart i deres spil end langt de fleste andre hold i ligaen, at de ved at fokusere på de falcetter i spillet, vil have kunne spillet Rødovre baglæns ud af hallen – uden at skulle kaste sig aggressivt ind i tacklingerne for at vinde det fysiske spil. Jeg tror, mange bliver ekstra forargede over det her, fordi Sønderjyske netop har det mandskab, de har, og med en 4-5 målsføring ved tacklingsøjeblikket af Walters, virker det jo helt respektløst at begive sig ud i sådan noget.

  I mine øjne gør det tacklingerne endnu værre end de er, at de ikke engang opstod ud af frustration eller fysisk nødvendighed – men sådanne forhold er der vel næppe regler på. Spellings tackling skal vel tangeres til 2+10 og højest game – havde den været efter en af de andre tacklinger, mener jeg, det skulle være game for at få Sønderjyske ned på jorden.

  Lund’s er rigtig grim, synes jeg. Han kunne have ventet 1 meter med at tackle og lagt den på skulderen, så den havde været STOR, men dog ren, men i stedet tackler han 1½ meter før banden, hvor chancen er aller størst for at ramme med hovedet først i banden. Tåbeligt – den burde give 1 dag.

  Walters tackling er svinsk og havde det været i NHL, skulle han være heldig, hvis han kom fra isen med alle sine tænder i behold. Sådanne tacklinger i NHL straffes med karantæner fra 7-15 kampe ca., og jeg mener, at det er samme leje, vi er i Danmark (selvom den procentmæssige udelukkelse af kampe i sæsonen vil være langt højere i DK som følge af kampprogrammet). Disciplinærudvalget har her muligheden for at vise, at de er professionelle nok til at slå ned på tacklinger, hvis hensigt er at tage spilleren ud – og alt under 5 kampes karantæne vil være vidne om en linje i DK, der ikke tangerer med internationale standarder for at slå ned mod hjernerystelsernes ophobning.
  Og ja, det havde jeg også sagt, hvis det var Daugulis eller andre fra Rødovre, der havde sat den tackling – det hører bare ikke ishockeyen til, og man ligger sgu som man har redt.

 3. Anders siger:

  Mener at erindre en kamp mellem SE og White Hawks (slutspilskamp), hvor #40 Jesper Jensen fra White Hawks bliver smadret ind i banden fra 1 meters afstand, Thomas Reinert #8 fra White Hawks bliver knock outet af Dustin Van Ballegoie midt på isen, hvor Dustin VB hopper fra isen og smadrer begge hænder op i hovedet på Reinert. Sidst men ikke mindst bliver Goalie #30 Frederik Andersen fra White Hawks skadet, da Dejan Matejic kører alt for hårdt på ham (som altid). Kan ikke huske om det var i samme kamp eller i serien, men to af skaderne blev forårsaget i samme kamp. Talte efterfølgende med dommer Jan Andersen som dømte kampen. Ligesom mig undrede han sig over at Dustin VB kun fik 1 spilledags karantæne (fik 2, men havde en i banken). Svaret fra unionen var rystende: Dustin VB var en profil i ligaen, så han kunne ikke undværes for sportens skyld. Så hvis du er profil på et tophold, kan man tilsyneladende gøre som man vil, men hvis du er 3-4 kæder spiller på et af de øvrige hold så får man straffen udmålt i en væsentligt hårdere grad. Ganske usmageligt.

 4. Søren siger:

  Har set hockey i mere end 25 år og har 2 sønner der spiller på højt plan. Så har set en del gennem tiden. Men de seneste års drejning mht. “hockey-vold” er helt hen i vejret… Nævn én anden sportsgren, hvor lignende handlinger med fare for liv og lemmer, er tilladte. At de så finder sted i en liga, hvor stort set alle på holdet er amatører og skal på andet arbejde dagen efter, er da himmelråbende idiotisk. Ja tak til fysisk spil og reelle taklinger – NEJ TAK til de svinestreger der efterhånden er hverdag i dansk ishockey… De ansvarlige ledere dræber talenterne – dem der virkelig er en fornøjelse for publikum – ved at lade lignende handlinger være tilladte! Bevares 1, 2 eller 3 dages karantæne kommer der vel ud af det. Men hvad med “offeret” – de spiller typisk ikke de næste 6 uger eller mere… Lad “overfaldsmanden” blive ude i lige så lang periode som den skadede spiller bruger på at komme på is igen! Eller udeluk idioterne på “ubestemt tid” – så kan de måske lære at tænke sig om!

 5. Torben siger:

  hej

  jeg mener det er tacklinger som må og skal give en karantæne, det er jo den slags tacklinger som man gerne vil fjerne fra hockeyen.

  de er jo tacklinger bagfra og nu har jeg selv spillet i mange år……og dette er jo ikke at ville spille fysisk det er en misforståelse af være hård og så må man tage straffen……..

  forhåbentligt kommer de skadede sig hurtigt……

 6. Dennis Jøhnk siger:

  Søren, Jeg er 100% enig i det du skriver straffen burde sættes efter hvor længe den til skade kommende er ude! 6 Uger er vel ligmed en 6-8 kampe!

 7. Jesper siger:

  Spellings tackling er takseret korrekt efter min mening. 2+10 for checking from behind.

  Mads Lund burde have en matchstraf og en obligatorisk karantæne på en match. Havde dog gerne set 2-3 dage, for det er hensynsløst.

  Walters bør få en karantæne på 3-5 dage, dog tror jeg at han slipper med de obligatoriske 3 dage for checking to the head. Mener man indførte sidste sæson, at macthpenalty på checking to the head, automatisk giver 3 dage.

  Overmark bør efter min mening tildeles en spilledags karantæne for sin aktion mod Linnet. Helt i orden at hjælpe sin holdkammerat, når to Rødovre spillere angriber en mand, men tilgangen er for voldsom og bør straffes. Nu er Overmark nok hverken den skarpeste kniv eller hurtigste knallert, så det er vel hvad man kan forvente!

 8. Per siger:

  Gået til hockey i 49 år , og har ikke oplevet noget tilsvarende , så vidt jeg husker,jeg så slev kampen på live stream og undrede mig over hvorfor, sønderjyske spillede så unødvendig hårdt, ved godt det er hockey men der findes osse noget der hedder respekt for sine modstandere og sønderjyske gik i flere tilfælde over stregen efter min mening , og jeg håber det får en konsekvent for ellers vil vi se flere af de hensynsløse tacklinger der skader spillere og ødelægger en ellers god og dejlig sport.

 9. Hans siger:

  Haha. 8 dage? Den er grim fra Walters’ side, men det er hverken i spring eller med høj albue. Max 5 dage og måske endda kun 3-4 dage.

  Lunds er heller ikke pæn, men to dage må være på sin plads. Spelling gjorde ikke noget forkert. Hans tackler ud uden at tackle igennem. At Larsen brækker næsen, er blot uheldigt.

 10. Danni siger:

  Hej
  Se blot Overmark’s kommentar på Twitter det siger alt! Han siger desuden os denne artikel er dårlig journalistik.

 11. Mads siger:

  Anders:

  Den hvor Matejic kører for voldsomt ind i FA, var en af de sidste kampe i GS. I samme kamp røg Mark Müller med hovedet først ind i banden, efter en tackling fra Beyer Carlsen (så vidt jeg husker). Begge WH spillere var ude i længere tid. Müller blev båret fra banen..

 12. Dennis Jøhnk siger:

  Jesper, ved skadet spiller for checking from behind, skal der minimum dømmes 5 + GM!

 13. Allan siger:

  Som Sønderjyske fan (der dog ikke så kampen) må jeg nok krybe til korset og indrømme at der er laaaaanngggttt over stregen.

  Altså ikke bare langt, men langbortistan langt…

  Håber ud over karantæner at, der også kommer et efterspil på et mere organisatorisk nibeau idet de filmede optrin bare ikke er reprænsentivt hverken for Sønderjyske eller sporten…

  God mandag

 14. Tonny Aalborg siger:

  Den første tackling ser jeg ikke det vilde i, dem er der masser af i hver kamp, nummer 2 er for voldsom , han tackler i ham i ryggen 1-2 meter fra banden (svinestreg) nummer 3 jamen manden (Walters) er jo åbenbart uden for rækkevidde, han burde efterhånden smides ud af dansk ishockey da det jo absolut ikke er første gang han laver sådan en der…
  Men det jo op til Diu at gøre noget ved de svinestreger inden der er nogle der kommer så voldsomt til skade at det går ud over førligheden eller det der er værre… Og Pirates 🙂

 15. Palle siger:

  ja i selvsamme kamp ryger der også en Fr. havner med ud for en MS, husker ikke lige hvem. I samme sæson får Lykkeskov sin 2. hjernerystelse i træk i fr. havn, det sker jo alle steder… hvor er det rystende man kan skrive sådan en gang makværk og kalde det journalistik… og inden i Rødovre folk nu fuldstændig taber sutten, skal vi begynde at remse episoder op med spillere som sellars, Stevenson og til dels også mike Daugulis??? spillere som selvsamme selvbestaltede “journalist” på denne side har brugt ufattelig mange sider og timer på at forsvare? hvad var din holdning til sellars når han fik en af hans psykoser?? gu fanden skal de spillere straffes, og mig bekendt er den første dom afsagt, så de er da igang. men det er da ret komisk i sidder med det ene øje og græder over Overmark, mens i med det andet sidder og smiler over over at mindst 2 rmb spillere overfalder Walters. Der er vel også en grund til at Rødovre har lagt i toppen af bisselisten de seneste år mens SE faktisk har lagt i den modsatte ende, skulle vi nu ikke lige prøve at holde skruen i vandet? Tror ikke nogen har andre hold noget at lade høre for, go da slet ikke RMB

 16. Lars siger:

  Først tackling, desværre er hverdagsmad……ikke iorden, men sker tit. Spelling køre desværre allt for hurtigt ind i ham.
  De næste 2 er klart svinestreg der skal straffes. Nr. 2 ku sagtens har givet resulat af brækket næk/rygg.
  Men nu er Rødovre rigtigt god til reklamere med video af forseelse mod dem, ikke hvad de selv har lavet……
  Dauglis burde sidde også i kvarantæn for den hjernrystelse han gav i september….hvor er den video??
  Hvis hjemme-lavede video skal bruges, så skal det vare ens for alle hold/spiller.

 17. Horst siger:

  Det er fuldstændig usagligt, at nævne episoder flere år tilbage med div. spillere.
  Hvis der så endelig skal nævnes noget, så husk at der sidder en hvis Hr. Madsen i en kørestol, efter en takling tæt på banden.
  Taklinger i ryggen, tæt ved banderne skal straffes. De er der i hver eneste kamp herhjemme og mange af dem sker, når junior spillere skal prøve kræfter på højeste plan herhjemme. Det går en del stærkere og de når simpelthen ikke at reagere på den fart visse spillere kommer med.
  Angående takling nummer 3 i overnævnte video, kan jeg ikke se at Walters prøver at skade en modspiller bevidst. Han kommer glidende på skøjter fra samme retning som modspilleren, han løfter ikke skøjterne fra isen og mig bekendt er Walters 175 cm høj/lav.
  Bevares, selvfølgelig er taklingen voldsom, fordi Rødovre spilleren drejer ind i Walters bane, men en bevidst handling for at skade en modspiller er det ikke.
  Peter Jensen. Du skriver om Overmark, som om det er en vildt unaturlig reaktion. Når 2 spillere overfalder en holdkammerat til Overmark, så er det vel ikke forkert at han kommer til undsætning. Det er en del af ishockey sporten at hjælpe hinanden, og det er det samme på alle hold i alle ligaer rundt omkring i verden.
  Efter min menig, er taklingen som bliver udført af Lund, klart den farligste og mest hensynsløse og kære Stefan, husk at vold avler vold, så mage til lav intelligente kommentar, skal der ledes længe efter.
  Håber de skadede spillere kommer sig hurtigt.

 18. Oliver siger:

  Hjemmelavet video er skam tilladt for alle hold. De fleste hold optager alle kampe, da trænere, spillere såvel som målmænd bruger dem i træningen. Disse videoer bliver som regel sendt ind som klagen til disciplinærudvalget, så det er der skam intet nyt i.

  Jeg elsker simpelthen at læse med i kommentarerne. Jeg ser mange klager over, at vi i Rødovre nu græder over vores skadede spillere, når vi selv har haft lignende overfald fra vores egen spillerstab i tidernes løb – men undskyld mig; hvad har det med sagen at gøre? Forhold jer nu til det, det handler om og ikke alle mulige gamle spillere. Ja, Rødovre har haft nogle psykopater på isen, ligesom mange andre hold, men retfærdiggører det at nutidens spillere bliver savet midt over? Der findes vel dårligt en spiller i ligaen nu, der var med i de tider, I hentyder til – og så er det vel kun klubnavnet og historikken omkring det, I mener, bærer skylden. Kom dog videre, ærlig talt. Ligesom vi kommer videre fra den her sag. Men det ændrer stadig ikke på det faktum, at det var ulovlige tacklinger, og det skal straffes, præcis som det skulle, hvis det var Rødovres spillere.

  Og så skal der lige knyttes en kommentar til de skabsjournalister, der klandrer denne artikel for at være dårlig journalistisk. Jeg henviser til den første mellemrubrik, hvor der står “Kommentar:”. Hvad er det, der er så svært at forstå her? Det er en kommentar, en slags leder, et debatindlæg, en diskussion – whatever. Et udtryk for en holdning, præcis som I kommer med jeres. Forhold jer nu til sagen i stedet for at pege fingre og vaske hænder. Føj.

 19. Aalborg siger:

  Den første er lige efter bogen
  Nr. 2 er tak for kampen
  Nr. 3 farvel og tak 6-10 kampe
  Håber der sker noget i dag så de ikke kan gør noget ved osse spiller i aften
  Håber på Aalborg sejer i aften når ja det gør jeg jo altid

 20. palle siger:

  nu blev bjarne jo ikke tacklet ved banden, men kurrede ind i den med en modspiller siddende på sig så han ikke kunne tage fra…. så det kan slet slet ikke sammenlignes

 21. kent siger:

  det er 4 eller 5 jang jason walters fra sønderjyske laver svinestreger nu sørgeligt at se af en ellers god spiller

 22. palle siger:

  kan du ikke lige prøve at nævne de 4 eller 5 gange? og så fortælle, er han et større svin end f.eks. luke sellars?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top