Radio vil få flere til at stemme
radio-valgdebat2_061107_BP.jpg
RødovreKanalen går ind i kampen for at hæve stemmeprocenten i Rødovre. Derfor inviterer RødovreKanalen 105,9 de lokale lyttere til to valgudsendelser på lørdagene den 26. oktober og den 2. november. Begge dage fra kl. 14.00 - 16.00. Billedet er fra en valgdebat i forbindelse med Folketingsvalget i 2007. Foto: Arkiv
kv13 Vi er vant til at lytte til radioværterne, men på RødovreKanalen vil de hellere have os til at bruge vores egen stemme.

Sidste gang der var kommunalvalg i Danmark kom Rødovre ind på en kedelig sjettesidsteplads, hvis man måler valgdeltagelsen i procenter.
Derfor inviterer RødovreKanalen 105,9 de lokale lyttere til to valgudsendelser på lørdagene den 26. oktober og den 2. november. Begge dage fra kl. 14.00 – 16.00.
“Der er ikke tale om traditionelle valgudsendelser, men mere om en samtale mellem to kandidater og studieværterne for at oplyse og forhåbentligt få lyttere, der er sofavælgere, til at rejse sig og stemme ved kommunalvalget i november. Stemmeprocenten på blot 60,4% i 2009, var den 6. laveste i hele landet, og det bør bestemt kunne gøres bedre,” fortæller RødovreKanalens formand, Ole Mathiasen.

Spidskandidater
Begge dage kan lytterne høre spidskandidaterne fra de lokalt opstillede partier fortælle, hvad de hver især synes der er godt ved at bo i Rødovre og hvad der kan og skal gøres bedre de næste fire år. Politikerne præsenterer to og to og den første dialog den 26. oktober bliver mellem Peter Mikkelsen fra Enhedslisten og Erik Hansen fra Liberal Alliance.
“Timen efter kommer Martin Møland Nielsen fra Radikale Venstre og Morten Bay fra SF. Lørdag den 2. november kl. 14.00 er Claus Gisselmann Olsen fra Venstre – Danmarks Liberale Parti i studiet sammen med Kim Drejer Nielsen fra Det Konservative Folkeparti, og udsendelsesrækken slutter med en politisk dialog mellem Erik Nielsen fra Socialdemokraterne og Niels Spittau fra Dansk Folkeparti,” fortæller Ole Mathiasen.

Musik og politik
Udsendelserne krydres med musik, som lokalpolitikerne har taget med ind i studiet. Studieværterne Ole Parbst og Ole Mathiasen har begge en aktiv erfaringer med politik. Radikale Ole Parbst som medlem af Rødovre kommunalbestyrelse i en periode på 28 år, heraf 25 år som medlem af økonomiudvalget og otte år som viceborgmester, og socialdemokraten Ole Mathiasen kender politiske partier og valgkampe godt fra en arbejdsperiodeperiode som sekretær i Socialdemokratiet i Hovedstaden og senere som aktiv i flere lokale valgkampe for Radikale Venstre i Rødovre.
“Lokalradioen RødovreKanalen 105,9 kan i øvrigt høres hver dag året rundt fra kl. 14 – 18 og torsdag aften til kl. 22.00. Og det er langt fra politisk radio,” slutter Ole Mathiasen, for de 15-20 frivillige studieværter præsenterer en bred vifte af udsendelser med lokale nyheder og alle former for populær musik fra dansk pop og rock til country og jazz.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *