WEB-TV: Forebyg kontorskaderne
pilates-albank_02_200913_BP.jpg
Det er hårdt for skuldre og ryg at sidde foran computeren i timevis, men skaderne kan forebygges. Foto: Brian Poulsen
sundhed Mennesket er ikke skabt til at sidde ned otte timer om dagen, men det er alligevel det som de fleste af os gør i vores arbejde. Men fortvivl ikke. Med meget simple øvelser kan du forebygge smerterne i ryggen og i nakken. Vi tog med Balance Pilates på kontor. Se hvordan det gik på Web-Tv på rnn.dk.

”Jeg tænker mest over det, når det gør ondt. Filialdirektøren i Arbejdernes Landsbank er den første til at indrømme, at det godt kan gøre ondt, når man har siddet mange timer foran computeren.
Derfor bliver han også automatisk forsøgspersonen, der kommer til at vise, hvor nemt man egentlig kan forebygge den slags smerter.
”Men det kræver, at man tænker over det, og er villig til at ændre sine vaner,” understreger Hanne fra Balance Pilates. På rnn.dk kan du se en video, hvor hun guider Kim igennem nogle simple øvelser, der både forebygger og afhjælper de typi- ske spændinger, man suger til sig på kontoret.
”Det er typisk gener i ryggen, skuldre og nakke, og man kan få spændingshovedpiner af at stirre på en skærm, men det kan afhjælpes, hvis man tænker sig om og sætter fem minutter af hver dag til det. Men det skal nok komme fra arbejdsgiveren,” siger hun.

Godt givet ud
Opfordringen får med det samme bankdirektøren til at kigge nervøst rundt på personalet.
”Det er jo ikke noget vi har gjort før, men det er helt sikkert noget vi vil tænke på fremover, hvis folk føler de har brug for det. Hvis man først får rigtig ondt, kan man jo heller ikke arbejde optimalt og har det ikke lige så godt, så det er vel noget alle arbejdspladser burde tænke over,” siger Kim Dam.Øvelse 3: Åbn op

Her præsenterer Hanne fra Balance Pilates den tredje af fire øvelser, du kan lave på dit kontor. Se Web-Tv på rnn.dk, hvor alle fire øvelser vises med hjælp fra personalet i en lokal bank.

Denne øvelse strækker de stramme muskler på for- siden af brystet og skuldrene og styrker de svage muskler på bagsiden og mellem skulderbladene. Samtidig skaber øvelsen også bevægelse i brystryggen.

• Sid lidt fremme på en stol med let spredte ben. Du skal sidde med rank ryg og tænke på at gøre din rygsøjle så lang som mulig. Mærk at du sidder på spidsen af dine sædeknuder.

• Bøj 90 grader i albuerne, så håndfladerne peger opad. Der skal være lidt afstand mellem kroppen og albuerne.

• Mens du lader luften sive ud gennem munden, udadroterer du i skuldrene, så tommelfingrene bevæger sig bagud, skulderbladene bevæger sig mod hinanden og der åbnes op over brystet. Forestil dig at elastikken over brystet skal give sig og bliver længere. På bagsiden skal du mærke at dine skulderblade bevæger sig ind mod hinanden. Mens du trækker vejret ind gennem næsen, føres armene tilbage til udgangsstillingen. Gentag øvelsen så mange gange, som det føles nødvendigt.

• Du skal hele tiden forestille dig at dine skuldreblade er som 2 stykker sæbe, der ligger og glider henholdsvis mod og væk fra hinanden – let og ubesværet.

• Sørg for at hovedet ikke falder fremover og at du ikke trækker skuldrene op, når du laver øvelsen.

[yt]NoX5oZvnKVQ[/yt]

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top