Gør kommunens arbejdsmarkedspolitik lige så rød som brandhanerne
brandhane-malere_06_080713_.jpg
Enhedslistens Vibeke Kold mener, at kommunen arbejdsmarkedspolitik skal være lige så rød som brandhanerne. Foto: Brian Poulsen
debat I Rødovre Lokal Nyt fra den 24. juli kunne man læse, at kommunens brandhaner er ved at få en rød ansigtsløftning.

De er blevet grå, afskallede og snavsede og skal derfor shines op. Det lyder som en god idé.
Hvad der er en mindre god idé er, at det er tre arbejdsløse, som kommunen har ansat med tilskud, der skal udføre opgaven.
Enhedslisten har tjekket udviklingen i antallet af ordinært ansatte i Rødovre Kommune siden sidste kommunalvalg i 2009.
Vi har fundet tallene i Kommunernes og Regionernes Løndatasystems statistikportal, Sirka.
Statistikken viser, at der i 2009 var ansat, hvad der svarede til 24,8 fuldtidsansatte håndværkere i kommunen. I 2013 er dette tal faldet til 15,8, dvs. med 36%. Der er med andre ord i denne valgperiode blevet ca. 1/3 færre ordinært ansatte håndværkere i Rødovre Kommune.
I samme periode er antallet af fuldtidsansatte specialarbejdere faldet fra 84,0 til 70,6, dvs. med 16%. Så tror pokker, at kommunen er nødt til at ansætte ledige med tilskud for at få malet vores brandhaner.
Måske var brandhanerne aldrig blevet grå, hvis der fortsat var ordinært ansatte nok til at opfriske den røde farve efter behov?
Ifølge artiklen i Lokal Nyt er de tre arbejdsløse glade for ‘at trække i arbejdstøjet’ efter flere års ledighed. Endda i en arbejdsfunktion de, som faglærte håndværkere, formentlig har haft let ved at lære. Men mon ikke de ville have været endnu gladere, hvis de i stedet var blevet ansat ordinært i kommunens tekniske forvaltning?

Flere ordinære ansatte
Når Enhedslisten atter kommer i kommunalbestyrelsen efter kommunalvalget til november, vil vi arbejde for at kommunen sætter flere offentlige arbejdere i gang, og at arbejdet primært bliver udført af ordinært ansatte, så ansatte med tilskud ikke alene skal stå for den slags opgaver.
Og at arbejdsløse kun ansættes med tilskud, hvis der er et fornuftigt formål med det, f.eks. at de skal opkvalificeres på et nyt arbejdsområde, så de bagefter kan ansættes ordinært eller gå i gang med en relevant uddannelse.
Med andre ord: Enhedslisten vil gøre kommunens arbejdsmarkedspolitik lige så rød som de flotte, nymalede brandhaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *